H​i​rde​tés​

2018. április 25., szerda

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Nyári hardverújdonságok

Ryzen áttekintéssel, akciós monitorokkal, notebookokkal és egyéb piaci érdekességekkel jelentkezünk.

Asus monitorok

Újabb Asus monitoros akciót indított az Oázis Computer. Ezúttal a hivatásszerűen grafikával foglalkozóknak szánt Asus PB és PA modellekhez adnak olyan ajándékot, aminek a felhasználók valószínűleg nagyon örülnek majd. Professzionális kalibrálásról van szó, amely során X-Rite i1 Display Pro kolorimétert és AMD FirePro grafikus kártyát használva, a szerviz menü segítségével finomhangolják a színkezelést. A ingyen kalibrálás mellé még pixelgaranciát is adnak.

Az Asus profi kínálatának közkedvelt, kedvező árú darabja a PB2480Q. Ez a 24 hüvelykes modell, 1920x1200 pixel felbontású IPS panelt kapott villogásmentes háttérvilágítással. Állványa tág határok között állítható, portré módba is fordítható, ahogy illik. A minden formátumra (HDMI, DisplayPort, DVI, D-Sub) kiterjedő képbemenet kínálat mellett USB 3.0 csatlakozói is vannak. Tudásához képest és az ajándék kalibrálást, pixelgaranciát, illetve a 3 év garanciát figyelembe véve 84 900 forintos ára egészen barátságos.

Szintén 24 hüvelykes, de teljesen más ligába tartozik az Asus PA249Q. Igaz, hogy AH-IPS panelje ugyanúgy 1920x1200 pixeles, de színkezelése 10 bites (DisplayPorton), belső színszámítás pedig 12 bites, így gyárilag 3 DeltaE alatt van a színhelyessége, ami kalibrálással tökéletesre hangolható.  Természetesen itt sem hiányozhat a sokoldalú állvány, a rengeteg képbemenet és az USB 3.0-s portok. Az Asus PA249Q három év garanciával és ajándék kalibrálással, illetve pixelgaranciával 149 900 forintba kerül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

H​ir​de​t​é​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.