Nyár végi hardvercsomag

Hirdetés

Vegyesen

Az elmúlt hetekben több érdekes Logitech újdonság debütált a hazai piacon. Ilyen az MK300 névre hallgató, – viszonylag – kellemes árfekvésű vezeték nélküli billentyűzet-egér páros. A jóvágású, lapos klaviatúra felső részére kétoldalt további gombokat telepítettek. A jobb oldaliak médialejátszók, a bal oldaliak alkalmazásokat indítanak, de feladatuk könnyedén átprogramozható. További extrákat kaptak a vékonyra szabott funkciógombok, ezek a jobb Windows billentyű helyére tett váltóval érhetők el. Sajnos lassan bele kell törődnünk abba, hogy a kurzormozgatók fölötti hatost a Logitech mindig elforgatja, és az Insertet szerencsétlen helyre száműzi. A készlettel érkező egér egyszerű, háromgombos, szimmetrikus kialakítású. A billentyűzet két ceruzaelemmel akár 15 hónapig, az egér két mini ceruzaelemmel akár 8 hónapig bírja. Az MK300 szett vételára öt éves garanciával 11 000 forint alatt marad.

Idehaza is kapható már a Logitech gyönyörűséges gitárja, ami az eddiginél még nagyobb örömmé teszi a zenélést kotta és igazi hangszer ismerete nélkül. A Wireless Guitar Controller ugyanis a Guitar Hero játékok PlayStation 2 és 3 változatához való. Természetesen vezeték nélküli, és nagyszerű anyagokat használtak fel hozzá. Nyaka valódi fából, a bundok és a hangolókulcsok fémből, a fogólap pedig rózsafából készült. Sajnos a csinos hangszer, vagyis inkább játékvezérlő árát nagyon megkérik, 58 000 forintba kerül.

Még drágább, egészen pontosan a gitár árának kétszeresébe kerülő vezérlőt is kínál a Logitech. A Harmony Remote 900 nem játékokhoz, hanem mindenhez való, aminek infrás távirányítója van. Pedig alapvetően nem is fénnyel, hanem rádióhullámokkal kommunikál, így nem igényel közvetlen rálátást; hatótávolsága 30 méter, áthatol akár a falakon is. Ezt úgy oldották meg, hogy a távirányító a rádiójeleket egy infrás állomásnak továbbítja, amit a vezérelni kívánt eszközök látóterébe kell tenni. A fő egység mellett még két ilyet kapunk a Harmony Remote 900-hoz. Legfeljebb tizenöt eszközt vezérelhetünk vele. Ha a kiválasztottunk nem lenne benne a több mint 200 000 elektronikai berendezést tartalmazó adatbázisban, akkor mi is betaníthatjuk a karmestert. Kezelésében a rengeteg gomb mellett egy színes érintőképernyő is a segítségünkre lesz.

Ha már zenéről és távirányítóról volt szó, akkor felhívjuk a figyelmet a Genius két nagyon jó ár/teljesítmény mutatójú, számítógéphez vagy kisebb teljesítményű házimozihoz való hangszórókészletére. Az SW-HF 5.1-es sorozatban MDF lapból készült, egészen korrekt teljesítményű, hatcsatornás rendszerek vannak. Nagyjából 28 000 forintért kínálják a 4000-es modellt. Ez a szám a PMPO teljesítményértékére utal, de sokkal több információt rejt magában: hogy az erősítővel, kezelőszervekkel és kis kijelzővel egybeépített mélynyomóban 6,5 hüvelykes, 25 wattos, a szatellitekben és a centerben pedig 3 hüvelykes, 15 wattos hangszórók dolgoznak, így 100 wattos összérték jön ki. A gyártó honlapja szerint a jel/zaj viszony 80 dB, a hangszórók pedig a 20-20 000 Hz-es tartományban dolgoznak.

Csupán néhány ezressel drágább, de jóval erőteljesebb a Genius SW-HF 5.1 5100. Ennél az összteljesítmény egészen 170 wattra nőtt, de talán még lényegesebb, hogy a center és a szatellitek kétutasak lettek. Előbbiben két 4”-os középsugárzó és egy 1”-os csipogó van, míg utóbbiakat egy 4”-os középpel és egy 1”-os magassal szerelték. A mélynyomó ezúttal 80 wattos, a center 30-as, a többiek maradtak 15-ösök. Mindkét szetthez jár vezeték nélküli távirányító.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés