Hirdetés

NVIDIA GeForce GTX TITAN: egy GPU-s góliát

Összegzés

Az összesítés alapján az új GeForce GTX TITAN egyértelműen a leggyorsabb egyetlen GPU-val szerelt kártyának kiáltható ki. A GTX 680-ra nagyjából 45%-ot ver, míg a HD 7970 GHz Edition-re durván 22%-ot. Ez már kétségkívül tetemes előnynek nevezhető, amit az AMD szerintünk már csak egy generációváltással lesz képes behozni.

A teljesítmény/fogyasztás értékeket szemlélve elmondhatjuk, hogy az NVIDIA ismét remekelt, mivel ebben a kimutatásban is az élen végzett az új jövevény.

Hirdetés

A GeForce GTX TITAN minden kétséget kizáróan egy újabb remekül sikerült termék az NVIDIA-tól. Ugyan a GTX 690-et nem tudta letaszítani a leggyorsabb grafikus kártya trónjáról, de az egyetlen GPU okán annál mégis kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt, ami sokaknak döntő szempont lehet. A kártya abszolút igényes kialakítást kapott, látszik, hogy az NVIDA ebben az esetben nem sokat spórolt a dizájnon. További pozitívum, hogy a gyári beállítások mellett a kártya nagyon csendben teszi a dolgát, azaz a hűtésre sem lehet különösebb panaszunk.

Szerintünk az nem kérdés, hogy ár/érték arányt tekintve az alacsonyabb kategóriákban húzódó VGA kártyák sokkal jobban megérik az pénzüket, de jelen tesztünk főszereplője egy luxusmodell, aminek nem az ára a meghatározó, értékelésünk is ennek fényében született.

Az NVIDIA egyértelműen a komoly, vérbeli játékosoknak szánja legújabb kártyáját. Ezek tükrében a GeForce GTX TITAN-t kizárólag azoknak tudjuk ajánlani, akik nem szeretnek kompromisszumot kötni, de ezért cserébe hajlandóak akár 310 000 forintot is valamelyik üzlet pultján hagyni, ugyanis a jelenleg ilyen árcédulával vihető haza az NVIDIA legújabb szörnyetege.


NVIDIA GeForce GTX TITAN videokártya
(ha nem számít a pénz)

Oliverda és Abu85

Az ASUS GeForce GTX TITAN videokártyát az Asus magyar képviselete biztosította.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés