Hirdetés

Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?

Szokás szerint nem olcsó az osztrákok U12-es sorozatának legújabb változata, vajon most is a legjobbat nyújtja?

Értékelés

Tesztünk pillanatában a Noctua NH-U12A még csak egy-két helyen volt elérhető a magyar boltokban, ára ezeken a helyeken 40 000 forint körül mozgott, tehát egyértelműen abszolút prémium kategóriába sorolt termékről van szó. Mint már említettük, az árban szerephez jutnak a darabonként 10 000 forintba kerülő ventilátorok is, és persze itt van a gyártótól megszokott hosszú idejű garancia és terméktámogatás is.


[+]

Ezek ugyanakkor nem tudják feledtetni a tényt, hogy nemcsak egész jó minőségű kompakt vízhűtést vásárolhatunk ennyiért, de még a Noctua saját duplatornyos NH-D15 nevű modelljét is megkapjuk jó pár ezressel olcsóbban. Alternatíva lehetne egy „szingli” változat az NH-U12A-ból, egyetlen ventilátorral, 10 000 forinttal olcsóbban, de ilyenről egyelőre nincs tudomásunk.


[+]

El kell ismerni persze, hogy az NH-U12A remekül teljesít, normál körülmények között hozza a jóval nagyobb NH-D15 tudását is (ezért pedig megérdemli a tetszett díjat), de magas ára miatt (de még 5000 forinttal olcsóbban is) inkább rétegterméknek neveznénk: azoknak ajánljuk, akiknek korlátozott hely áll rendelkezésre a gépházban, így egy duplatornyos, 14 cm-es ventilátorra épülő megoldás nem jöhet szóba, nem szándékoznak vízhűtést használni, viszont a legjobbat keresik a piacon, és ezért hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni.


Noctua NH-U12A processzorhűtő

Wombath

A NH-U12A hűtőt a Noctua biztosította a teszthez.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés