Hirdetés

Új szereplő a piacon: nJoy Rogue tápok

Hirdetés

Külső

Néhány hete írtunk róla, hogy nJoy néven új tápmárka bukkant fel, melynek érdekessége, hogy a szomszédos Romániából származik. Persze nem arra kell itt gondolni, hogy felhúztak egy tápgyártó üzemet, hanem csak a kínai OEM-mel dolgozó márka bázisa van a határ túloldalán, Temesváron. Tesztlaborunkban a komolyabb Rogue termékcsalád két nagyobb, 500 és 600 wattos változata landolt, mellettük van még 450 wattos, vagyis az nJoy-nál végre nem szálltak el a méretezéssel. A tápok kellemesen igényes dobozban érkeztek...

...és amit benne találtunk, az szintén jó benyomást tett ránk. A Rogue tápokat a nagy konkurensekhez hasonlóan sötétre, de nem feketére, hanem sötét grafitszürkére fényezték, felületük a kor divatja szerint matt, oldalukba pedig belenyomták a gyártó emblémáját. Külsőre teljesen egyforma a két modell, csak specifikációjukban térnek el. Jól azonosítja őket a 120 milliméteres, narancssárga ventilátor és a kábelek atipikus, „kendermagos” harisnyázása, bár ilyet láthatunk az Enermaxnál is. Csak nem (OEM) rokonságról van szó a két márka között?

Kábelezésben is azonos az 500-as és 600-as, minden köteg harisnyába bújt, hosszukra sem lehet panasz. Az alaplapra vezető 24 és 4+4 tűs ág is 50 centiméteres, akárcsak a két PCI Expressz kábel, melyek végén egy-egy 6+2 tűs csatlakozó csücsül, így egy csúcskategóriás vagy két közepes VGA átalakító nélkül táplálható vele. Két kötegre vegyesen rakták fel a perifériacsatlakozókat, mindkettőre négy-négy konnektor került a táptól 55, 70, 85, illetve 100 centiméterre. Az egyik kötegen két IDE, majd két SATA csatlakozó sorakozik, a másikra egy IDE és három SATA került.

Az adatlapokról több hasznos információ is leolvasható. Először is a tápok 12 voltos ágát egyben hagyták, és a névleges teljesítmény egészen nagy hányada (kb. 90%-a) ráirányítható. Másodszor a termékek nevében szereplő 500, illetve 600 wattos érték a valódi, kombinált teljesítmény jelenti, amit huzamosabb ideig le tud adni a táp, illetve egy perc erejéig további 50 wattot szolgáltathat. Az ilyen löketszerű csúcsfogyasztás a játékok terhelésére jellemző. A harmadik lényeges információ, hogy az nJoy Rogue tápoknak nincs 80 Plus minősítése. Ez nem jelenti automatikusan a 80% alatti hatásfokot, hanem így önmagában csak arra utal, hogy nem végeztették el a minősítést.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • nJoy

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés