Hirdetés

Netbook, egér, füles, GPS, iPad, miegymás

Újdonságok vegyesen


Hivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Múlt héten szóltunk róla, és azóta már teszteltük is az Asus négyszázezer forintos grafikus kártyáját, az ARES-t. Most érkezett egy hozzá illő, megalomániás processzor. Természetesen az Intel szülte, aki hosszú ideje birtokolja már a CPU-k trónját. Igaz, a Core i7-970 nem az abszolút csúcsot jelenti, de nagyon közel van hozzá. A 3,20 GHz-es fenevad alig lassabb a Core i7-980X Extrene Editionnél. Hozzá hasonlóan hat processzormagja van, a Hyper-Threading technológiának köszönhetően pedig tizenkét programszál egyidejű futtatására képes. Természetesen LGA1366 foglalatba illeszkedik, és a legmagasabb, 130 wattos TDP fogyasztási osztályba sorolták be. Vételára dobozos kiszerelésben, három év garanciával nagyjából 270 000 forint.

Tavasszal találkoztunk az MSI WindTop AE2220 névre keresztelt, monitorba épített számítógépével, ami egészen érdekes alternatívája lehet az Apple iMac termékének. Most megérkezett a hazai piacra nagyobb testvére, az AE2400. Számozásából sejteni lehet, hogy kijelzője 24 hüvelykes. Felbontása 1920x1080 képpont, ráadásul kisebb testvéréhez hasonlóan érintésérzékeny a panel. A hardver egyelőre Core 2 alapú, de már a láthatáron van a Core i-s variáns. Hozzánk a kisebb, 2,70 GHz-es Core 2 Duo E5400 processzorral érkezik, de kapható Core 2 Quaddal is. Memóriája 4 GB, merevlemeze 640 GB-os, és DVD-írója is van. Grafikus alrendszere a notebookok világából érkezett Radeon HD 565v, amit korábban Radeon HD 4670-ként ismerhettünk. Ennek megfelelően még 55 nm-es gyártástechnológiával készül, és a DirectX 10.1-et támogatja. Mivel 320 számolóegysége és elég magas, 675 MHz-es órajele van, memóriája pedig 128 bites buszon ül, akár játszani is lehet vele. A kiegészítők listája is bőséges. Kapunk n-es Wi-Fi adaptert, kártyaolvasót, rengeteg USB 2.0 csatlakozót, eSATA és HDMI aljzatot, illetve két 5 wattos hangszórót és egy 10 wattos mélynyomót, no és a webkamera sem hiányzik a monitor fölül, sőt vezeték nélküli egeret, billentyűzetet és távirányítót is adnak hozzá. Az MSI AE2400 monitorszámítógépét 296 000 forintért vásárolhatjuk meg.

Szintén tavasszal járt nálunk az FSP első – pontosabban első kettő – szünetmentes áramforrása. A tápok világában jól ismert gyártó két sorozattal rukkolt elő. A nagyobb sorozat legkisebb tagját, az 1000 VA névleges teljesítményű, kváziszinuszos jelet kibocsátó EP 1000-et próbáltuk ki annak idején; most elérhetővé vált két nagyobb testvére, az EP 1500 és EP 2000. Ezeket a modelleket már több számítógéphez méretezték. A gyártó szerint kétszer 200 wattos (nagyjából ennyit fogyaszt két közepes konfiguráció monitorral együtt) terhelés mellett 25, illetve 30 perces elektromos hálózat nélküli időszak áthidalására képesek, tipikus újratöltési idejük pedig 4-6 óra. Belsejükben két darab 12 voltos és 9 amperórás akkumulátor található. Csatlakozóból két konnektoraljzat, két IEC (13) csatlakozó, illetve telefonvonalat védő került rájuk, illetve szoftveres vezérléshez kaptak egy soros és egy USB portot. Az FSP EP 1500 és EP 2000 szünetmentes tápegységek vételára 44 000, illetve 54 000 forint.

Ezen a héten a Bluechip webáruház Facebook oldalának rajongói és a PH!-olvasók külső merevlemezekre kapnak 5%-os kedvezményt. Ennek érvényesítéséhez elég a vásárláskor hivatkozni a Facebook oldalra vagy a Prohardverre. A választék nagyon széles. Nyolc gyártó (ADATA, Asus, LG, Samsnung, Seagate, Silicon Power, Toshiba, Western Digital), háromféle méretű (1,8, 2,5 és 3,5 hüvely) tárai közül válogathatunk 30 GB-tól egészen 2 TB-os kapacitásig. A kínálatban az USB 2.0 és eSATA csatlakozós modellek mellett már néhány USB 3.0-asat is találunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • PH!TV – A Logitech billentyűtriád és a rendszer

    Ezennel szakítunk a PH!TV rövid, ám velős hagyományaival és legfrissebb adásunkban három Logitech billentyűzetet mutatunk be. Ezen felül pedig rendszert viszünk az életünkbe, így mostantól minden hétfőn és szerdán este PH!TV!

Hirdetés