Hirdetés

MSI Vigor GK50 Elite billentyűzet: nem fagy arcunkra a Vigor

A teljes kiosztású mechanikus billentyűzet még numerikus paddal is kompakt tud maradni.

Bevezetés, külső

Amikor mechanikus billentyűzet jár nálunk teszten, abban legtöbbször a már jól ismert Cherry MX kapcsolókat találjuk, közülük is a legnépszerűbbnek a lineárisan, hallható visszajelzés nélküli Red változat számít. Legújabb tesztalanyunk, az MSI Vigor GK50 Elite ebből a szempontból egy kis felüdülést jelent számunkra, hiszen taktilis karakterisztikájú, klikkelős kapcsolókkal kaptuk, melyeket nem is a Cherry, hanem az alacsonyabb árkategóriájú perifériákból ismerős Kailh gyárt.

A GK50 Elite-ből kétféle változat is elérhető, a hozzánk is eljutott modellben Kailh Box White, a másikban pedig a Kailh Blue kapcsolók lapulnak. Létezik még egy harmadik, Elite utótag nélküli Vigor GK50 is, mely nagyjából megegyezik az Elite modellekkel, de kupakokból és switchekből is alacsony profilú változatok kerültek bele.


[+]

MSI Vigor GK50 Elite

A 435 x 135 mm alapterületű, 800 grammos billentyűzet dobozában magán az eszközön kívül alapvető tartozékként egy gombkiszedőt, illetve két extra kupakot találunk, melyeket meglepő módon nem a WASD négyes helyén használhatunk, hanem a CTRL és ALT billentyűk helyére tehetünk. A másodlagos kupakok abban különböznek az eredetiektől, hogy homorú helyett domború felületűek, így anélkül is meg tudjuk őket különböztetni a Windows gombtól, hogy a környékbeli gombokat végig kellene tapogatnunk, hogy pontosan hányadik billentyűt is tervezzük lenyomni.

Hirdetés

[+]

A gombok a floating dizájn elve szerint kerültek elhelyezésre a billentyűzeten, vagyis az alattuk található kapcsoló köré nem került extra burkolat, így a billentyűk olyan hatást keltenek, mintha lebegnének. Ez sokak szerint spórolás a gyártó részéről, szerintünk viszont jól néz ki, és így a kapcsolók körüli takarításhoz sem kell túlzottan megbontani a házat. A switchek körül szálcsiszolt alumínium fedlapot találunk, amire csak a kurzormozgató nyilaknál került díszítés egy sárkányos motívum képében, a szokásos gombmennyiségen felül pedig mindössze a numerikus pad feletti állapotjelző LED-eket érdemes megemlíteni, melyek a Caps Lock, a Num Lock és a Windows Lock bekapcsolt állapotáról tájékoztatják a felhasználót.


[+]

Maguk a kupakok áttetsző ABS-ből készültek, festésüket egyszerű, mártásos technológiával oldották meg, a karaktereket pedig ebbe a külső festékrétegbe gravírozták bele. A betűk, számok és egyéb szimbólumok nagyon „gameresre” sikeredtek, ez a stílus pedig a betűknek jól is áll, számoknál viszont messzebbről nézve okozhat problémát, hiszen például az 5/6 és a 8/9 számokat egymás mellett könnyű összetéveszteni.

[+]

Az egyébként igen merev, minőségi összhatást nyújtó billentyűzet alsó része és oldalsó élei már műanyagból készültek, az eszköz asztalhoz tapadását pedig összesen öt darab gumitalp biztosítja. Ebből kettő a kihajtható lábakra került, melyek 1 centiméterrel növelik meg a billentyűzet felső élének magasságát.[+]

A Vigor GK50 Elite 1,8 méter hosszú, szövetborítású kábellel csatlakoztatható a számítógéphez, melynek végén aranyozott USB 2.0 Type-A csatlakozó található. A vezeték viszonylag vékony, ennek köszönhetően pedig nem túl merev, így nem kell attól tartanunk, hogy csak túlzott megtörések árán tudjuk majd rendesen elvezetni azt az asztal mögé, ellentétben a sok, hajókötél vastagságú kábellel szerelt konkurenshez képest.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés