Hirdetés

MSI GT76 Titan notebook: az izomember visszatér

A tajvani gyártó Titan szériája mindig is a nyers erőről szólt – a legfrissebb modell sem okoz csalódást!

Billentyűzet, hang, üzemidő és értékelés

Beviteli eszközök

Az első Titan notebookok különlegessége volt a teljes magasságú mechanikus billentyűzet – ezt a mai modellekben már nem találjuk meg, ami, valljuk be, nem is feltétlenül baj, hiszen ha kell a teljes értékű klaviatúra, akkor jobban járunk egy külső eszköz csatlakoztatásával. Ha viszont megelégszünk a GT76 kínálta gombokkal, akkor sem leszünk nagyon csalódottak, hiszen az évek óta tartó, SteelSerieszel folytatott együttműködésnek köszönhetően egy jó minőségű, merev és természetesen gombonként testre szabható világítású, szoftverből makrózható billentyűzetet kapunk.


[+]

Mivel a 17,3”-es kijelző alatt a standard hosszúságú (kb. 28 cm-es) gombsorok mellett is bőven van hely, az MSI úgy döntött, hogy ezt egy numerikus rész kialakítására használja fel. Ez az egység ugyan már kicsit zsúfolt hatást kelt, de így is kezelhető, és sok esetben nagy segítség, hogy rendelkezésre áll. Extra gombokból kettőt kapunk a főkapcsoló két oldalára, ezek egyike a Cool Boost profilt aktiválja, a másikkal pedig a gyártó működési profilokat kezelő Dragon Center szoftverét hívhatjuk elő.


[+]

A beviteli eszközök közül nem hiányzik természetesen a tapipad sem, mely az aktuális trendekkel szembemenve különálló mechanikus gombokat kapott. Az egység maga jó minőségű, könnyen kezelhető, de komolyabb használatra úgyis egeret érdemes a notebookhoz csatlakoztatni.

Hangszórók

A használat során szerzett tapasztalatok között már említettük, hogy komolyabb terhelésnél a gép hűtése elég hangos, ez azt jelenti, hogy játékhoz tulajdonképpen kötelező a headset használata. De mi a helyzet például filmnézésnél vagy zenehallgatásnál? Hát, a fejhallgató vagy egy rendes külső hangsugárzó ilyenkor is sokat segít, a 2.1-es Dynaudio hangrendrendszer ellenére is.

Hirdetés

A dedikált mélysugárzóval felszerelt megoldás persze a nagy gépházzal kombinálva jobb eredményt ad, mint az átlagos notebookok megoldásai, de még így is csak nagyjából 120 Hz-től számíthatunk értékelhető „mélyekre”. A dinamika, hangerő közönséges háttérzenének elegendő, de azért a minőség messze van attól, ami a komolyabb igényeket képes lenne kielégíteni.

Üzemidő

Felesleges túl sokat beszélni az üzemidőről: a 90 Wh-s akkumulátor normál használat során tűrhető kitartást biztosít a notebooknak, mely a fejlett energiagazdálkodási megoldásoknak – és különösen a hibrid grafikának köszönhetően – viszonylag kevés energiával beéri. Ha viszont pörgetjük a hardvert, nem sokáig húzza, azt pedig nyugodtan el is felejthetjük, hogy teljes sebességet kapjunk hálózati áramforrás nélkül: játékok alatt 250-350 wattos, maximális terhelésen 438 wattos fogyasztást mértünk a fali csatlakozónál!


[+]

Értékelés

Kezdjük összefoglalónkat a kellemetlen résszel: az MSI GT76 Titan DT 9SG notebook ára bizony kétmillió forint. Lehet ezen puffogni, de igazából felesleges; aki ezt a notebookot választja, az nem a kedvező árat keresi, hanem az extrém teljesítményt. Azt pedig bőven megkapja a pénzéért!


[+]

Talán az egyetlen gyenge pont a G-Sync hiánya – érthetetlen, hogy az RTX 2080 és a 240 Hz-es panel mellé ez az opció miért nem fért el. Tény, hogy ennek használata a hibrid grafikával nem egyszerű, ugyanakkor nem valószínű, hogy a potenciális vásárlókat némi plusz költség vagy a valamivel rövidebb üzemidő elriasztotta volna.

Noteszgépünk fontos vonzereje az asztali szintű Core i9-9900K használata. Ez azonban önmagában még nem érne semmit, ha az elégtelen hűtés vagy a gyenge körítés miatt nem tudnánk kihasználni a rendelkezésre álló erőt. Ilyen gond azonban nincs, a profin megtervezett és kivitelezett hűtőrendszer, illetve a hasonlóan csúcskategóriás körítés biztosítja, hogy a GT76 Titan ott legyen a gamer notebookok legjobbjai között.


MSI GT76 Titan DT 9SG notebook

Wombath

Az MSI GT76 Titan DT 9SG notebookot az MSI bocsátotta rendelkezésünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés