Hirdetés

Mobilizált Gigabyte

Merjünk nagyok lenni!

Akárcsak legnagyobb konkurenseinek, úgy a tajvani Gigabyte számára is nyilvánvalóvá vált az elmúlt években, hogy a hordozható számítógépek piaca komoly lehetőségeket rejt magában, így a főként alaplapokban és a videokártyákban utazó cég 2003-ban saját márkanév alatt értékesített noteszgépeinek piacra dobásával elindította egyik legújabb üzletágát. A kezdetekkor csak néhány modellből álló termékpaletta mára szépen kiteljesedett, így a 12 hüvelykes képátlójú szubnoteszektől kezdve a 15 hüvelykes TFT-vel szerelt multimédiás erőgépekig bezárólag tucatnyi típusból álló választékból csemegézhetnek a márka elkötelezett hívei.

Hirdetés

Óvatos próbálkozás

A Gigabyte ugyanakkor egyelőre nem csoportosít annyi erőforrást erre az területre, mint főbb vetélytársai, így például az Asussal és az MSI-vel ellentétben a vállalatnak nincsenek saját gyártású noteszgépei (ez persze önmagában még nem jelent semmi hátrányt, hiszen a nagy márkák zöme is ezt a gyakorlatot követi). Bár a vállalat nemrégiben egy saját, noteszgépekre szakosodott céget hozott létre G-Style néven, a hordozható számítógépeket továbbra is kivétel nélkül nagyobb előállító cégeknél (ODM-ek) gyártatják, és többségében szerkezetkész állapotban (barebone rendszerként) juttatják el azokat disztribútoraikhoz, melyek aztán a vásárlók igényei alapján építik készre a konfigurációkat.

Lapunk hasábjain csaknem két évvel ezelőtt szerepelt utoljára Gigabyte noteszgép, az azóta eltelt időszakban alig lehetett hallani a cég termékeiről hazánkban. A helyzet most gyökeresen megváltozhat, a honi piacon újra feltűntek az alaplapjaival nagy sikereket elért gyártó hordozható számítógépei, hogy ismét harcba szálljanak a belépő- és középszegmens több tucatnyi szereplőjével.

Ezúttal éppen ez utóbbi két kategóriába illő géppel képviseltette magát a Gigabyte; a G-Style N521U egy igazi belépőszintű masina, míg a W511A már egy komolyabb, teljesítménye alapján felső-középkategóriás mezőnybe illő konfiguráció, ennek megfelelő árcédulával.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Notebookot, de milyet?

  Szokásos heti piaci tárlatvezetésünk mellett néhány tanáccsal szolgálunk notebook vásárlásához.

 • A mobil számítástechnika fapadosa

  A noteszgépmárkák itthoni mezőnyében szinte teljesen ismeretlen Airis belépőszintű modelljét próbáltuk ki.

 • Vetítős billentyűzet és a többiek

  Heti piaci összefoglalónkban az újdonságok és árváltozások mellett egy nagyon érdekes billentyűzetet is bemutatunk.

 • Amíg ide nem ér a Conroe...

  Már csak néhány hete maradt az AMD-nek a jól sikerült Intel Core 2 Duo hazai megjelenése előtt. Az új AM2-es alaplapok mellett DDR2-800 memóriákról és más érdekességekről számolunk be.

Előzmények

Hirdetés