Hirdetés

MGE UPS-ek - vive la France!

Hirdetés

Protection Center 675

Az elsőként vizsgált Nova modelltől gyökeresen eltérő, ugyanakkor ismerős formával köszönt ránk a 675 voltamperes Protection Center, melyről neve és formája alapján inkább azt gondolhatnánk, hogy ezúttal egy méretes, mindenféle extra védelmi technológiával megpakolt elosztóval van dolgunk. A meghatározás lényegében helytálló, feltéve, ha a védelmi opciók közé felvesszük a szünetmentesítést is, a Protection Center ugyanis természetesen egy teljes értékű UPS.


[+]

Az MGE ennél a megoldásnál a létező legegyszerűbb összeköttetést kínálja a felhasználók számára: nem kell átkötőkábelekkel bajlódni, a Protection Centerbe ugyanúgy kell bedugni a csatlakozókat, mint egy közönséges elosztóba, így egyebek mellett olyan eszközök is az akkumulátorra kapcsolhatók, melyeknél nincs lehetőség az átkötésre (mert, tegyük fel, fixen bekötött kábellel rendelkeznek, mint például a legtöbb aktív hangszórórendszer).


[+]

A Protection Center 675 összesen nyolc hagyományos, védőfölddel ellátott (Schuko CEE 7/7 szabványú) csatlakozóval rendelkezik, melyek két sorban képezik az UPS gerincét. Az általános gyakorlat szerint a konnektorok fele szünetmentesített, a másik négy zavar- és túlfeszültségvédelmet nyújt – ezekhez lehet csatlakoztatni a kevésbé kritikus, vagy éppen a komolyabb étvágyú eszközöket (például lézernyomtatókat), melyek túlterhelnék a tápegységet.


[+]

A szürke-fekete színű UPS homlokzatán három visszajelzőfényt helyezett el a gyártó, a bekapcsológomb is ezek közelében található, bár szerintünk talán szerencsésebb lett volna, ha egy jobban exponált helyre, mondjuk valahová a doboz tetejére kerül. A Protection Center oldalára került az áramhálózat bemenete – mi ennek is találtunk volna jobb helyet –, valamint az USB-s adatcsatlakozó és az adatvonali védelemnél közreműködő RJ45 bemenet és kimenet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés