Hirdetés

MGE UPS-ek - vive la France!

Hirdetés

Nova 600 AVR


[+]

A három UPS felépítését tekintve furcsamód csak a legolcsóbb Nova 600 AVR típusnál találkozhatunk line-interactive topológiával, azaz a belépőszintű kínálatból egyedül ez az egy széria képes rátáplálásra és leszabályozásra (+18 és –15 százalékos mértékig). A Protection Center és Ellipse ASR UPS-ek egytől egyig a legegyszerűbb, standby topológiára épülnek – vagyis ha a feszültségértékek kívül esnek egy meghatározott tűréshatáron, azonnal akkumulátoros táplálásra váltanak. Végeredményben azt mondhatnánk, hogy olyan környezetekben, ahol gyakoribbak a kisebb mértékű áramingadozások, mindkét másik testvérénél jobb megoldás lehet a Nova AVR, de azért mint később kiderül, nem eszik olyan forrón a kását.


[+]

A Nova 600 AVR mellesleg az egyetlen olyan UPS a most bemutatásra kerülő három modell közül, amely a klasszikus kialakítást követi, azaz az akkumulátor és az inverter, valamint a kapcsolódó elektronika egy hosszúkás dobozban lapul, melynek homlokzatán állapotjelző LED-ek és bekapcsológomb, hátlapján pedig a különböző csatlakozóaljzatok találhatók. A formás előlapon lévő két visszajelzőfény egyike a túlterhelésről és egyéb hibákról, a másik a telep állapotáról tájékoztat – ha utóbbi világít, ajánlatos azonnal csereakkumulátor után nézni. A tápegység bekapcsológombja egyben az áramhálózat állapotát is jelzi.


[+]

A készülék hátlapján a klasszikus kialakításnak megfelelően három IEC 320 C13-14 szabványú kimenetet és egy bemenetet találni. A kimenetek mindegyike szünetmentesített, melyekhez az alapcsomagban két kábelt kapunk. A Nova 600 AVR-en egy RS-232-es kommunikációs port gondoskodik a PC-s összeköttetésről, az újabb modellek azonban a gyártó adatlapja szerint már a valamivel egyszerűbben használható USB csatlakozást részesítik előnyben. A hátlapon mindezek mellett egy RJ45-ös csatlakozópárhoz kapcsolt áramkör gondoskodik az adatvonalon érkező feszültséglöket, tüske elnyeléséről.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés