Hirdetés

MGE UPS-ek - vive la France!

Hirdetés

Ellipse 1000 ASR


[+]

Bemutatónk legerősebb UPS-e, az 1000 voltamperes Ellipse ASR az előbbi modellhez hasonlóan gazdálkodik a csatlakozókkal, ám mindezt teljesen más tálalásban nyújtja. Az összesen nyolc (ebből négy szünetmentesített, négy védett) Schuko CEE 7/7 aljzattal ellátott szünetmentes az MGE több modelljéhez hasonlóan egy lapos, szinte négyszögletes dobozt kapott, mely állítva kényelmesen elfér a számítógép mellett, elfektetve pedig akár monitoralátétként is beválik.


[+]


[+]

A homlokzatán három visszajelzőfénnyel és bekapcsológombbal ellátott, szemrevaló formatervvel megáldott szürke doboz nemcsak jól néz ki, de komoly terhelést is képes elviselni. Az 1000 voltamperes típus maximálisan nagyjából 600 wattnyi áramfelvétellel terhelhető, azaz erre a típusra két közepes teljesítményű PC minden további nélkül rákapcsolható, és a UPS-nek jó eséllyel még így is marad bőségesen tartaléka.

A kommunikációs interfész segítségével folyamatosan nyomon követhető a terhelés mértéke, illetve széleskörűen paraméterezhető a rendszer viselkedése különböző, az áramhálózatot ért anomáliák esetén. Meg kell említenünk, hogy az MGE UPS-eihez kínált windowsos alkalmazás az elérhető hasonló megoldások közül talán a legjobban használható, köszönhetően az alapvetően egyszerű felületnek, mely egyszerre nyújt áttekinthető tájékoztatást a szünetmentes áramforrás állapotáról, mindemellett széleskörű beállítási lehetőséget ad a tájékozottabb felhasználók kezébe. Hab a tortán, hogy az alkalmazás hajszálpontosan jelzi a működési értékeket, melyeket egy részletes, hibaelemzéskor nagyon jól használható naplóba rögzít.

Az MGE USB-s szünetmenteseinél mindazonáltal nem feltétlenül szükséges a mellékelt szoftver telepítése; a csatlakozáskor a Windows felismeri és automatikusan integrálja energiagazdálkodási felületébe a UPS-t. A megfelelő beállítások után ilyenkor bátran magára hagyható a számítógép, az operációs rendszer ugyanis az általunk beállított töltöttségi szint elérésekor közbeavatkozik, és leállítja vagy hibernálja a PC-t.

Az akkumulátor tesztelésekor mi ezt az opciót kiiktattuk, és megvártuk, amíg a szünetmentesek teljesen lemerülnek és a telepek megóvása érdekében végül lekapcsolják magukat. A három UPS szokás szerint a 160–170 wattot fogyasztó tesztgépünket látta el árammal – ezúttal is arra voltunk kíváncsiak, mennyi ideig.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés