Hirdetés

Mesterlövész feketében

Hirdetés

Külső

Hűséges olvasóink biztosan tudják már, hogy a CM Storm márkát a Cooler Master hívta életre. A játékosokat célzó termékarzenál első darabja a látványos Sniper (mesterlövész) ház volt, nagyjából két éve. Múlt év végén kicsit felújították, így most a frissebb verzió tornyosul előttünk. Szó szerint tornyosul, mert minden irányban kellemesen nagy dobozról van szó. Ötvenöt centiméter magas, még ennél is mélyebb. Üresen tizenkét kilogrammos tömege masszív vázat és igényes oldallapokat sejtet. Ahogyan egy „gémer” termékhez illik, a Sniper külseje marcona, kissé hatásvadász, szerencsére azért nem túlzottan. Tetején egy méretes szellőzőrács, kicsit előbbre egy hatalmas tekerő, az oldalfalakon pedig jó nagy kitüremkedés, illetve fekete szín és sűrű rácsozás hivatott érdekes látványt kelteni. Szerintünk sikerült. Aki kedveli a nagy házakat, és nem elvakult szerelmese a letisztult vonalaknak, annak minden bizonnyal tetszeni fog a CM Storm Sniper Black.

Azért Black, mert mostmár – az aktuális divatnak megfelelően – nem csak külseje, hanem belseje is fekete. Egyetlen világos része a homlokzat tetejére biggyesztett Sniper felirat. Érdekes, hogy a látványos CM Storm emblémát nem tették a homlokzat alsó részére, a 200 mm-es ventilátor elé. Ilyen nagy – ráadásul kéken világító – lapátkerékből összesen hármat adnak a házhoz, hátulra viszont „csak” egy 120 mm-es került. Mint látható – és ahogyan az alapmodellnél is volt – a tápot alulra helyezték. A rácsos bővítőkártya-takarók sora mellett (vagy fölött, nézőpont kérdése) a StormGuard védő látható. Arra szolgál, hogy egerünk és billentyűzetünk vezetékét áthúzzuk rajta, így biztonságosan a géphez köthetjük őket. Hasznos lehet a megoldás, ha forgalmas helyen (mondjuk egy nagy LAN-partin) rövid időre őrizetlenül hagyjuk gépünket. Ma már a komolyabb házakon szinte kötelező tartozék a vízhűtés csöveihez való kivezetés. A Sniperen két adagot kapunk, egyet felülre, egyet pedig alulra, a táp mellé.

A kisebb CM Storm Scoutnak is elég komoly, az előlap és a tető találkozására helyezett kezelőpultja van, de a nagy mesterlövész (Sniper) – természetesen – túltesz rajta. A négy USB közé itt egy FireWire aljzat került, továbbá van eSATA és két hangcsatlakozó. A terepet viszont egy méretes tekerő uralja: ezzel egyszerre állítható a ház összes ventilátorának fordulatszáma, vagy legalábbis azoké, amelyeket rákötünk. Közepén a gombbal a világító ventilátorok fényét kapcsolhatjuk ki-be. Ilyenből alapból három 200 milliméterest kapunk (elöl, felül, alul). Balra a sort a méretes ki-/bekapcsoló és a kicsike reset zárja.

Alul a termetes, kihajtható lábak érdemelnek figyelmet. Akinek nem tetszene ez a részlet, ami némileg megemeli az amúgy sem kicsiny dobozt, egyszerű gumitappancsokra cserélheti őket. Így is marad majd elég levegő az alulra helyezett tápnak, ugyanis a ház aljának első és hátsó részét kissé megemelték. Az alsó részt a táp alatt és középen is szellőzőrács uralja.

Egy ilyen komoly házat illik alaposan felszerelni. Ma nagyon divatosak a jó kis SSD-k, így mellékeltek 2,5 és 1,8 hüvelykes beépítőkeretet is. Kapunk továbbá gumitappancsokat a lábak helyére, gumigyűrűket az alsó vízhűtéses lyukakhoz, egy nagy adag csavart és távtartót, illetve kábelkötegelőket.

A kellemes és méretes CM Storm Sniper Black Mesh Version ára három év garanciával 32 000 forint. Nem kevés pénz ez, de észben kell tartani, hogy rengeteg kiegészítő (például négy ventilátor) van benne. Érdekes, hogy a hálós oldalú Mesh verziónál 10 000 forinttal drágább a plexi ablakos Sniper Black, és ugyanennyibe kerül az AMD Dragon változat ablakán sárkánnyal, vörös fényű ventilátorokkal.

Főbb paraméterek:

Termék megnevezése CM Storm Sniper Black Mesh Version
Elérhető színek fekete
Mérete 567 x 551 x 255 mm
Tömege 12 kg
Anyaga acél, műanyag előlappal és tetővel
Beszerelhető alaplapok ATX, microATX
5,25"-os helyek száma 5 db
3,5"-os helyek száma 1 db külső (5,25"-os helyből), 5 db belső
Bővítőkártyák száma 7 db
Hűtés elöl 200 x 200 x 30 mm-es ventilátor kék fénnyel,
hátul 120 x 120 x 25 mm-es ventilátor,
felül 200 x 200 x 25 mm-es ventilátor vagy két 120 mm-es ventilátorhely,
bal oldalon 200 x 200 x 25 mm-es ventilátor vagy két 120 mm-es ventilátorhely,
alul 140 vagy 120 mm-es ventilátorhely
Előlapi csatlakozók 4 db USB, eSATA, FireWire, hangszóró, mikrofon
Beszerelhető táp szabványos ATX, alulra
Extrák rácsos oldalfal, StormGuard védelem, kihajtható lábak, ventilátorszabályzó, 1,8 és 2,5 hüvelykes beépítőkeret
Gyártó honlapja CM Storm
Termék honlapja Sniper Black Mesh Version
Forgalmazó Expert Zrt.
Bruttó fogyasztói ára 32 000 Ft
Garancia 3 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés