Hirdetés

Melyik a legjobb elit tablet?

Hirdetés

Felszereltség

Kezelőszervből a legtöbbet, csatlakozóból a legkevesebbet az iPad Air kapta. Az előlapon van ugye egy gombja, a ki-/bekapcsoló az egyik rövid oldalára, a két gombból álló hangerőszabályzó és egy retesz az egyik hosszú oldalára került. Okosan a perem hátsó részére tették őket, így jól kézre állnak. Csatlakozóból csak az új, töltésre és minden másra használható Lightning csatlakozó van, illetve a 3,5 mm-es hangkimenet. Egyes modelleken ezeken túl a nano SIM kártya ajtócskája található még meg.


Felülről: Apple, Samsung, Sony, Asus

Ahogyan az Apple-nél, az Asusnál is a hátlap felé ívelnek a kezelőgombok, amiket így sokkal egyszerűbb őket kitapintani, mint a Samsung vagy a Sony élen ülő megoldásait. A Transformer Padnak nincs előlapi gombja, az egyik sarkába került a bekapcsoló és a kettős hangerőszabályzó. Egyedi a töltőcsatlakozója, amihez a mellékelt kábel USB-ben végződik, ezen felül van micro HDMI monitorkimenet, 3,5 mm-es hangkimenet és a háttértár bővítéséhez microSD kártyaolvasó. A mellékelt billentyűzetes dokkolóra került USB 3.0 aljzat és SD kártyaolvasó, viszont a TF701T-ből nincs mobilinternetes változat.


Felülről: Apple, Samsung, Sony, Asus

A Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition bekapcsolója és hangerőszabályzója a felső, hosszú élen van, elejére egy fizikai és két érintőgombot tettek az operációs rendszer kezeléséhez. Alsó oldalának közepén van a micro USB kimenet, ami töltőaljzatként is szolgál, és természetesen 3,5 mm-es jacket is kapunk. Extra az infra LED, illetve a gépházba rejthető S Pen digitalizáló toll, a memóriakártya és SIM kártya pedig a fedél alatt rejtőzik. A mezőnyből egyedüliként a Samsung versenyzőjének van segédfénye hátlapi kamerája mellett.


Felülről: Apple, Samsung, Sony, Asus

A Sony Xperia Z2 Tablet gombjait kicsit szokatlan helyre, az egyik rövid oldal közepére tették, de egyedi formájuk miatt annak ellenére is jól kitapinthatóak és kezelhetőek, hogy a tablet élére kerültek. Csatlakozóból nincs sok, a töltésre való micro USB-t a memória- és SIM kártyához hasonlóan kis ajtó mögé rejtették. Az alsó élre került a hangkimenet és a külön megvásárolható dokkoló csatlakozója, felül pedig infra LED-et találunk.


Felülről: Apple, Samsung, Sony, Asus

Érdekes, hogy egyedüliként a Sony üdvöskéje kapott FM rádiót és NFC támogatást. Monitorkimenete mind a négy modellnek van, Asusnál miroHDMI, Apple esetében a Lightning csatlakozóhoz van HDMI átalakító a Samsung és Sony MHL-képes. Vezeték nélküli monitorkimenetük is van, az Air a saját AirPlay-ét (Apple TV vagy egyéb médialejátszó eszköz kell hozzá), a többiek a szabványos Miracastot ismerik. A Xperia Z2 Tablet esetében ki kell még emelni az IP57 képességet, tehát a készülék korlátozottan porálló és 1 méteres mélységig vízbe meríthető (feltéve, hogy zárva vannak a csatlakozóvédők).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés