Hirdetés

Melyik a legjobb elit tablet?

Hirdetés

Kamerák

Kamerában az elit tabletek sem igazán jeleskednek, bár azt meg kell hagyni, hogy a nagyszerű kijelzőkön egészen jól néznek ki képeik. Külön monitoron, közelről elemezve viszont látszik, hogy ezek nem fényképező céleszközök, előlapi kamerájuk inkább csak videotelefonáláshoz való. Jó fényviszonyok mellett is zajos és/vagy életlen eredményt kaptunk több-kevesebb vízfesték effektussal. Előlapi kamerában szerintünk az Asus volt a leggyengébb, a Sony sem éppen fényes, az Apple és a Samsung viszont már egész elfogadható, különösen az utóbbi.Előlapi kamerák képe: felül Apple és Asus, alul Samsung és Sony

Nagyon hullámozott az iPad Air hátlapi kamerájának produkciója. Az első „irodai” fotó iszonyatosan zajos és sötét lett, nem sikerült megbirkóznia a két kijelzőről és a balról érkező természetes fénnyel. A félhomályban készített, tulipános fotó, bár zajos, de egész jó lett, az orchideás makró is rendben van, de a külső fotó rettenetesen elcsúszott. Az egyébként nem is túl erős napfény ködfelhőt varázsolt, a színek dinamikája sem az igazi, de legalább élesek a részletek.


iPad Air hátlapi kamerájának képe


Asus Transformer Pad TF701T hátlapi kamerájának képe

Az iPad Airhez hasonlóan viselkedett az Asus Transformer Padje is. Az irodás kép nem sárgult be annyira, a kinti kép viszont nem csak ködös, hanem életlen is.


Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Ed. hátlapi kamerájának képe

Lényegesen jobban szerepelt a Samsug versenyzője, viszonylag jó irodai képet lőtt. A félhomályos tulipános kép ugyan világos lett, de ezért vízfesték effektussal kellett fizetnünk. Gusztusos lett a makrófotó, és a kültéri felvételnél is köröket vert a Note a konkurenciára. Ki kell még emelni, hogy a Galaxy Note 10.1 2014-nek a mezőnyben egyedüliként van vakuja, így sötétben lekörözi a többieket. Persze egy direkt villanófénytől sokat ne várjunk; íme, a tulipános felvétel segédfénnyel.


Sony Xperia Z2 Tablet hátlapi kamerájának képe

Az Xperia Z2 Tablet olyan képeket csinált, mintha a Samsung fotóira rátettünk volna egy vízfesték hatást és kicsit elmostuk volna őket. Az irodai kép több próbálkozásra is életlen lett, a tulipános közelről nézve vízfestmény, a makró nagyjából rendben van, a kültérinél pedig van egy kis ködfátyol, és a sok apró levélen látható a JPEG tömörítőmotor pixelesítő kínlódása.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés