Magicolor 5570 - tűzd meg, ereszd meg

Hirdetés

Felragyog a lézersugár

A gyártó a magicolor 5570 egy finisherrel kiegészített mintapéldányát juttatta el hozzánk, melyet így egy rövid vallatásnak, illetve vizsgálatnak is alávethettünk. A nyomtató első ránézésre alig változott a korábbi, magicolor 5450 típushoz képest, a gép felépítésén szinte semmit nem változtattak a mérnökök. A kezelőszervek és tálcák elrendezése mondhatni klasszikus, azaz alul található a papírtálca, jobbra nyílik a kézi lapadagoló (ide szerelhető az opciós duplex egység is), fent pedig a kimeneti parpírtálca, a háttérvilágítással rendelkező LCD-kijelző és a hozzá tartozó menüvezérlő gombok díszelegnek.


Szortírozóval és kiegészítő papírtálcával

Az összkép lényegesen módosul, ha a finisher egységet rászereljük a nyomtató oldalára. Egyrészt a nyomtató így majd kétszer annyi helyet igényel széltében, másrészt kissé átalakul a tetőszerkezet is, mely elsősorban abban nyilvánul meg, hogy eltűnik a kimeneti tálca, a nyomtató teteje így teljesen sík lesz.

A printer előlapja szokás szerint lehajtható, mögötte lapul a négy festékező és a hozzá tartozó dobegység. Előbbi öt százalékos lefedettség mellett átlagosan 6000 vagy 12 000 A4-es lap kinyomtatására elegendő festékport tartalmaz, utóbbi cseréje 30 000 nyomat után válhat esedékessé. A gyártó kalkulációja szerint egy oldal nyomtatása átlagosan 23 forintba kerül (nem számítva a papírköltséget), egy fekete-fehér szöveges oldal kinyomtatása azonban már nagyjából 6,5 forintból megúszható.

A nyomtató oldalán, közel a hátlaphoz helyezkednek el az interfészek, köztük az USB 2.0 port, illetve a gigabites hálózati vezérlő csatlakozója, valamint az LPT port. Az előlapon, a kezelőszervek oldalán diszkréten elrejtve bújik megy egy további USB port; a korábban említettek szerint ide egy PictBridge-kompatibilis digitális kamerát, illetve most már akár pendrive-ot is lehet csatlakoztatni, így a számítógép közbeiktatása nélkül is lehet fényképeket és PDF dokumentumokat nyomtatni a magicolor 5550/5570 segítségével.


Felhasználó felvitele a PageScope rendszerben [+]

A magicolor 5550/5570 nyomtatók PostScript rendszerben dolgoznak, PostScript 3, PCL6 (XL3.0) és PCL 5e/c emulációkkal. A printerek teljeskörű hálózati menedzsmenttel (PageScope Management Suite) kényeztetik a rendszergazdát, aki a hálózatba kötött nyomtatókat webes felületről konfigurálhatja, illetve diagnosztizálhatja az esetleges hibákat. A PageScope mindezen túl teljes nyomtatásfelügyeletet és költségelszámolást is kínál, ami rossz hír lehet a családi fotókat a munkahelyen nyomtató alkalmazottaknak, ám annál jobb hír a nyomtatót üzemeltető cég tulajdonosának. Ez a fajta felügyeleti mód (mely felhasználói vagy szervezeti szinten paraméterezhet bizonyos korlátokat) egyébként korántsem újdonság, ebben a kategóriában azonban mindeddig nem vagy csak kevesen alkalmazták.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • OKI C3450n - alap színes

    Az OKI Printing Solutions legújabb asztali LED-nyomtatója kisebb irodák számára hozza el a gyártótól megszokott minőséget és teljesítményt.

  • Kis nyomtató nagy tudással

    Kipróbáltuk az egyik legkisebb és legkönnyebb lézernyomtatónak kikiáltott Samsung CLP-310-et.

Előzmények

Hirdetés