Hirdetés

Logitech G széria: egerek játékosoknak

Logitech G5

Doboz és tartalom

Hirdetés

A doboz a megszokott minőségben tárul elénk. A csomag lényegesen nagyobb kistestvérénél, persze egyenes arányban van a tartalommal. Keményen befektetett pénzünkért mindenféle érdekes dolgot kapunk: egy használati útmutatót, egy driver CD-t, egy kis narancssárga műanyag tálcát és egy G5 feliratú fémdobozt, ezeket a cikk későbbi részében boncolgatjuk majd részletesebben.


A doboz


A tartalom

Külső mustra

A megszokott MX500 sorozat formája érvényesül itt is, egy hangyányit kövérebb változatban. A borítást teljesen lecserélték egy nagyon jó fogású, szemcsés műanyagra, ezzel a tulajdonsággal a G5 a legizzasztóbb helyzetekben se kívánkozik ki a kezünkből. A design is roppant vonzó. Az ezüstös narancssárga átmenetű szín egy 21. századi "hi-tech kaméleon" bőrére emlékeztet minket. Az egér szinte beleolvad a kezünkbe, nagyon kényelmes, de sajnos a bal kézzel egerészők megint csak álmodozhatnak róla. A kisebb tenyerűek sem lehetnek 100 %-ig elégedettek, nekik inkább a G1 javallt. A domb tetején látható egy kis kijelző, aminek 3 állása van (ami 5 fokozatban világít), ez a DPI mutató, vagyis hogy az egér mekkora felbontáson üzemel. (2000/800/400 - Minél nagyobb a szám, annál érzékenyebb az egér.) A kijelző mellett a Logitech fehér színű logója tündököl. Az USB vezeték egy erős szövetburkolatot kapott, ezáltal a kábel sokkal strapabíróbb és hajlékonyabb az átlagosnál.


Logitech G5 felülről

Az egeret 90 fokkal elfordítva nagyon jól látható, hogy milyen szép ívesek az egér vonalai. Bal oldalon felfedezhetünk egy gombot, aminek igen kézreálló az elhelyezkedése, ezt tetszés szerint beprogramozhatjuk egy nekünk megfelelő funkcióra.


Balról

Ismét forogjunk, ezúttal 180 fokot, mert az egér másik oldala is tetszetős, elegáns. Ebből az irányból nagyon jól látszik a görgő, a mellette lévő nyilak már sejtetik, milyen extra képességekkel lett felruházva. Ezek jelzik, hogy a függőleges (fel/le) irány mellett képes jobbra és balra is scrolloztatni a képernyőt. A "tilted wheel" használata tehát kényelmes és praktikus. Az alatta lévő gombokkal (+/-) állíthatjuk az egér felbontását, ezt azonnal nyomon is követhetjük a fentebb említett DPI kijelzőn.


Jobbról

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Steelpad 5L: az öt elem

  A Steel egérpadok legújabb üdvöskéjét tettük próbára, vajon letaszítja-e trónjáról elődjét.

 • Pilótafülke a számítógéphez

  A játékvezérlőiről ismert Saitek két speciális termékét, az X52 botkormányt és gázkart, valamint a Pro Flight pedált vizsgáltuk.

 • Logitech G25, kormányok fejedelme

  Bőrbevonatú kormány, külön konzolra költöztetett H-váltó, három fémpedál, dupla erővisszacsatolás – száguldásra fel!

 • Logitech billentyűzetek játékhoz

  A beviteli eszközeiről méltán híres gyártó kijelzős G15 billentyűzetét és annak egyszerűsített, G11 jelű változatát teszteltük.

Előzmények

 • Logitech desktop Mac gépekhez

  Lézeres egér és lapos billentyűzet kerül a Cordless Desktop S 530 Mac nevű szettbe.

 • Razer Copperhead egér

  Kiderül, mekkorát dobbant a Razer Copperhead, és milyen újdonságokkal szolgál elődeihez képest.

 • QPAD egérpadok

  A svéd QPAD cég - bár hihetetlenül hangzik - 12 éve foglalkozik egérpadokkal, így valószínűleg elég sok tapasztalatot sikerült már szerezniük.

 • Logitech egér dupla lézerrel

  Három friss mutatóeszközt jelentett be a vállalat.

Hirdetés