Lian Li Galahad AiO 240: alumínium és víz

Elegáns és még világít is a Lian Li kompakt vízhűtése. De vajon mit szól 250 wattnyi terheléshez?

Értékelés

Nem ritka, hogy egy termék csábító külseje ellenére végül nem teljesít jól egy tesztben – szerencsére a Lian Li Galahad nem tartozik közéjük, ugyanis nem csak egyedien és elegánsan néz ki alumínium kiegészítőivel, de hűtési teljesítménye is kiválónak mondható. Ha összevetjük a számokat eddigi versenyzőink eredményeivel, láthatjuk, hogy maximális fordulatszám mellett konzisztensen a 240 mm-es radiátorral szerelt mezőny egyik legjobbja.

Egyedül az AIDA64 stressztesztjénél láthattunk némi visszaesést, amikor az alaplapi vezérlésre bíztuk a ventilátorok fordulatszámának beállítását, mint azonban az előző oldali görbéről is leolvasható, ez a gyengébb eredmény inkább az alaplap, mintsem az AiO hibája. A hűtési teljesítményre tehát nem panaszkodhatunk, és tulajdonképpen a zajszintre sem: bár a pumpa talán egy cseppet hangosabb a kelleténél, ez igazából csak akkor tűnik fel, ha nyitott házban és minimumon forgó ventilátorokkal, passzív VGA-val és táppal használjuk a rendszert, minden egyéb szituációban a többi zajos komponens el fogja nyomni a vízhűtés hangját.

Ami esetleg probléma lehet, az az árazás: a 43 000 forint a hasonló paraméterekkel rendelkező vízhűtések között egyáltalán nem számít olcsónak, sőt inkább a középmezőnyt jelenti, és RGB-s fényekkel szerelt 240 mm-es kompakt rendszereket már 30 000 forintért is vásárolhatunk. Ettől függetlenül egyedi és elegáns kinézete, illetve remek teljesítménye miatt tetszett nekünk a Lian Li Galahad 240 kompakt vízhűtés.


Lian Li Galahad 240 kompakt vízhűtés

Wombath

A Lian Li Galahad 240 hűtőt a Caseking Hungary Kft. biztosította a teszthez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés