2019. február 23., szombat

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

LG Minibeam PW800: sokoldalú miniprojektor

Kipróbáltuk a jó ár/érték arányú, digitális tévétuneres és integrált médialejátszós, kompakt kis vetítőt.

Értékelés

Persze jó volna, ha nagyobb volna a felbontás és a fényerő, de a döntéshozók ennél fontosabbnak tartották a viszonylag alacsony árat, illetve a kis méretet, a hordozhatóságot, így kompromisszumok megkötésére kényszerültek. Azért a helyzet egyáltalán nem vészes, hiszen ha sikerül megfelelően besötétíteni, akkor a 800 ANSI lumen elég, és az is tolerálható, hogy a Full HD-ról le kell mondani, és be kell érni a WXGA felbontással. A képi világ normális beállítások esetén teljesen rendben van, a színek szépek, és a néha-néha jelentkező enyhe zajosodást leszámítva hibák sem jelentkeztek.

LG PW800
LG PW800 [+]

A beépített hangrendszer csak végszükség esetén használható, hiszen a megszólalásból hiányzik az erő és a dinamika. Netes tartalmak megjelenítésére nem alkalmas, de ez a szolgáltatás nem is hiányzott nekünk különösebben. A grafikus kezelőfelület és a menürendszer nagyon jól használható, épp úgy, mint a távirányító, és különösebb nehézséget az sem okozott, hogy okostelefonnal nem vezérelhető. A beépített médialejátszó alkalmazás nagyon jól sikerült, egyértelműen hozzáadott értéket jelent ez a funkció. A digitális tuner és a kapcsolódó szolgáltatások hibátlanul működnek.

A dizájnt is csak dicsérni lehet, a levehető színes gumitok jó ötlet, és a készülékház kavicsot idéző formavilága is rendben van. Azoknál simán beválhat, akik nem akarnak két televíziót venni, de szeretnének a nagyszoba mellett a hálószobában is filmet vagy tévéműsorokat nézni olykor. Az is hasznát veheti, aki egy kis szobában vagy például kollégiumban lakik, esetleg van egy hétvégi háza, ahova nem szeretne külön beruházni egy tévére. Ezenkívül természetesen üzleti célra is használható, hiszen egyszerűen hurcolható ide-oda, és egy prezentáció is megtartható a segítségével bárhol, ahol sötétet tudnak teremteni. 160 000 forintos árával nem tartozik a legolcsóbb mini projektorok közé, de ha a tudását nézzük, ennyi pénzt megér.


LG Minibeam PW800 projektor

elefant

Az LG Minibeam PW800 projektort az LG hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.