Hirdetés

LG 4K OLED tévé, beépített hangprojektorral

Kipróbáltuk a síkképernyős, Ultra HD felbontású, HDR támogatású LG 65E6V OLED tévét.

Médialejátszó és értékelés

Filmek, zenék és videók

Hirdetés

A beépített médialejátszó alkalmazás jól néz ki, de ennél fontosabb, hogy remekül használható. A sebességgel nincs gond, stabil, nem fagy ki, emellett átlátható, könnyen kezelhető, lehetővé teszi a lejátszási lista összeállítását, és a hálózat többi elemén található médiaállományok megjelenítését, megszólaltatását is szavatolja. A képek közül a JPG és BMP szabványokkal boldogul, a diavetítés funkció nem hiányzik, viszont az EXIF adatok nem csalhatóak a képernyőre. A hanganyagok közül az MP3 és a WMA mellett a kiemelkedő hangminőséget biztosító FLAC is szóba jöhet, és az ID3 tagek feldolgozása is megoldott.

LG 65E6V LG 65E6V
LG 65E6V [+]

Tesztcsomagunk lefuttatása során azt tapasztaltuk, hogy a surround hangformátumokat tartalmazó fájlok közül a THX HD Moo és az Atmos is áthághatatlan akadályok elé állítja a tévét. A videók közül jó pár lejátszását (Divx, Sword Art, Suzumiya, Seven Wonders) megtagadta, a többivel viszont semmi gondja nem akadt. Az utóbbi időben szereztünk innen-onnan néhány HDR 4K anyagot, ezek nagy részét minden probléma nélkül lejátszotta, tehát ily módon is ki lehet használni az óriási felbontásban és a HDR támogatásban rejlő lehetőségeket. A szoftver a külső feliratok megjelenítését támogatja, ráadásul a karakterek színe, mérete és pozíciója is módosítható.

LG 65E6V LG 65E6V
LG 65E6V [+]

Értékelés

Az LG 65E6 OLED tévé mindazt nyújtja, amit 2016-ban egy felső kategóriás televíziótól elvárhat az ember. A webOS 3.0 smart platformra és a Magic Remote mozgásérzékelős távvezérlőre épülő kezelés remek, az USB-n keresztül csatlakoztatott vezérlőperifériák használata is jól működik, épp úgy, mint a távirányító kiváltására szolgáló alkalmazás, illetve a hangalapú keresés. A rendszer által elérhető alkalmazások köre kellően nagy, böngészni is gond nélkül lehet, a beépített hangprojektor pedig az átlagosnál hallhatóan jobb és erőteljesebb, dinamikusabb megszólalást produkál úgy, hogy közben nem kell tartani hibáktól.

LG 65E6V
LG 65E6V [+]

Az integrált médialejátszó alkalmazásnál csak néhány formátumtámogatási problémával találkoztunk, de a szoftver alapvetően jól működik, kényelmesen és egyszerűen használható. A kép minősége normális beállítások esetén pazar, a színek szépek, és bár néhány kisebb anomáliába bele lehet futni, de a képvilág alapvetően nagyon rendben van. A dizájn is jól sikerült, a készülék külseje egyszerre elegáns és modern, a talpként szolgáló soundbarnak köszönhetően szinte magára rántja a tekintetet. Az 1 760 000 forintos ár ugyan nem kevés, de aki tud és szeretne is ennyit áldozni egy valóban jó tévére, az nem nyúl mellé az LG 65E6V tévével, nekünk legalábbis nagyon tetszett.


LG 65E6V 4K OLED tévé

elefant

Az LG 65E6V tévé kipróbálására az LG magyarországi képviselete adott lehetőséget.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés