Hirdetés

Ízig-vérig gamer monitor az LG-től, különleges extrával

Nálunk járt a ultra széles, ívelt, fényjátékkal megspékelt LG 38GL950G monitor.

LG 38GL950G

Az LG jó ideje a monitorszektor megkerülhetetlen szereplőjének számít. A vállalat láthatóan több vasat tart a tűzben, és szisztematikusan bővíti belépőszintű, irodai, multimédiás és gamer felhasználóknak szánt termékei körét. Ez utóbbi csoport a közelmúltban egy új modellel bővült a 38LG950G személyében.

LG 38GL950G
LG 38GL950G [+]

Az előzetes információk alapján a cég a megjelenítőt kitömte minden földi jóval, azaz innovatív technológiákkal, illetve érdekes extrákkal. Egy rövid ideig már láthattuk működés közben egy külföldi eseményen, ahol nagyon jó benyomást tett ránk. Mindenképpen szerettük volna hosszabb időn át is nyúzni, és erre végre lehetőség is nyílt.

Figyelemfelkeltő dizájn

Az LG 38GL950G az ívelt monitorok közé tartozik, a görbület mértéke 2300R, tehát olyan, mintha egy 2300 milliméter sugarú körből lenne kimetszve az ív. A készülék a keret nélküli, azaz borderless formatervezési vonalba tartozik, ami azt jelenti, hogy a keskeny keret egy síkban van a képernyővel, aminek köszönhetően kikapcsolt állapotban szinte láthatatlan. Ha arra lenne szükség, a kijelző felakasztható falra VESA kompatibilis falikonzolok segítségével, viszont pivot módban nem használható.

A talpnál a már jól bevált, V alakú kialakítás mellett tették le a voksukat, és ez jó döntés volt, mert ez forma stabilan megtartja a kijelzőt. Jobbra-balra forgatni nem lehet, viszont dönteni igen: hátra 15, előre pedig 5 fokos szögben, emellett a képernyő magassága 11 centiméteres tartományban módosítható. A ki- és bemeneteket a szokásoknak megfelelően a hátlap közepére pakolták. Található itt egy-egy DisplayPort 1.4, HDMI 2.0 és 3,5 mm-es analóg audiokimenet, illetve két USB 3.0 port és egy USB 3.0 bemenet (uplink).

[+]

Már maga a hajlítás, illetve a hatalmas, 37,5 hüvelykes képátló is magára rántja a tekintetet, és a hátlapon körben elhelyezett RGB LED-sor még figyelemfelkeltőbbé teszi a terméket. A diódák fényereje természetesen módosítható, és kiválasztható, hogy pulzáljanak. A termék megkapta a Lightning Sphere 2.0 funkciót, amelynek aktiválása után a LED-ek színe a képen megjelenített tartalomtól függően változik, ha pedig a monitort közel tesszük a falhoz, akkor a visszaverődést kihasználva elméletileg egy dinamikusan változó fényglóriaszerűség jelenik meg a képernyő körül. Ez tényleg érzékelhető, viszont korántsem olyan látványos, mint amit mondjuk a Philips Ambilight televízióknál tapasztalhatunk. Az aktiváláshoz egyébként egy külön szoftvert (LG UltraGear Control Center) kell letölteni a vállalat weboldaláról, melyben az összes, LED-ekkel kapcsolatos beállítás is módosítható.

[+]

Főbb paraméterek
Monitor típusa LG 38GL950G
Technológia Nano IPS, NVIDIA G-Sync
Háttérvilágítás típusa LED, nem PWM-es
Kijelző mérete 37,5 hüvelyk, 24:10 képarányú, ívelt
Felbontás 3840x1600 (110,9 ppi)
Képfrissítési ráta 40 - 175 Hz (G-Sync)
Válaszidő 1 ms (g2g)
Input lag 12,9 ms
Kontrasztarány kb. 1000:1
Fényerő HDR: 450 cd/m², SDR: 335 cd/m²,
HDR támogatás HDR 10
Betekintési szögek 178°/178° (névleges adat)
Megjelenített színek száma 1,07 milliárd
Színtérlefedettség 140,3% sRGB
Extrák HDR támogatás, Black Stabilizer, OnScreen Control támogatás, célkereszt
Csatlakozók HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, 3,5 mm-es fülhallgató-kimenet, 2 db USB 3.0 kimenet, 1 db USB 3.0 bemenet
Teljesítményfelvétel 83 watt, készenléti módban: 0,2 watt, külső tápegység
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG 38GL950G
Fogyasztói ár 700 000 forint
Garancia 3 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés