LG 27GN880: gamer monitor Ergo talppal

Játékos funkciókkal felvértezett, sokoldalú talppal ellátott monitor járt nálunk.

Kezelés, extrák, értékelés

A monitorok többségéhez hasonlóan az LG 27GN880 mellé sem jár távirányító, így a menürendszerben való navigáláshoz a készülékház alsó részén található kisméretű joystickot kel használni. A grafikus kezelőfelület sajnos magyar nyelven nem kommunikál, viszont a struktúra kellően sekély, felépítése pedig logikus, így kezelése valószínűleg senkinek nem fog komoly problémát okozni. A modell képes együttműködni a vállalat OnScreen Control nevű alkalmazásával, aminek segítségével néhány beállítás, például a fényerő vagy a kontraszt a számítógépen keresztül, azaz egérrel módosítható. Sőt az OSC képes arra is, hogy darabokra szabdalja vele a felhasználó a képernyőt, és így a nyitott ablakban futó alkalmazásokat automatikusan külön képernyőrészekre pakolja.

[+]

Hirdetés

Vannak olyan LG monitorok, amelyeket elláttak integrált hangrendszerrel, azaz beépített hangszórokkal, azonban ez nem tartozik közéjük, viszont akad azért néhány más extra szolgáltatás. Ilyen a Black Stabilizer funkció, mely érzékeli a képernyő legsötétebb részét, és megnöveli annak fényerejét a jobb láthatóság kedvéért. Ez a játékoknál lehet hasznos, hiszen így nehezebben tudnak elbújni előlünk ellenfeleink az árnyékban. Nem hagyták ki a beépített célkeresztet sem, aminek színe, formája és mérete is megváltoztatható. Ez mindig ott lesz a képernyőn, és akkor hasznos igazán, ha az épp futtatott játékból ez hiányzik.

[+]

Vélemény

A különleges Ergo talppal-állvánnyal nem most találkoztunk először, és a dolog továbbra is nagyon tetszik nekünk. Szerintünk remek ötlet, aminek a megvalósítás is jól sikerült, de persze figyelni kell arra, hogy kompatibilis legyen a bútorral, amire feltennénk. A monitor külseje is rendben van: modern, de egyáltalán nem bazári vagy hivalkodó.


[+]

A kezeléssel sem volt gond, a menürendszer jól használható, és kellemes kényelmi szolgáltatás, hogy a beállítások szoftveresen is módosíthatóak. A kép minőségével elégedettek voltunk, még ha a maximális fényerő kevés is az igazán látványos HDR-hez és a homogenitás sem tökéletes, ami viszont ezeknél fontosabb, hogy a képfrissítési ráta magas, a színtérlefedettség kimagasló és a színpontosság is jó. A készülék 200 000 forintba kerül, aminél azért már lényegesen olcsóbban is lehet ilyen felbontású és méretű monitorokat kapni, viszont az Ergo nem egy hagyományos szimpla talp, és ez joggal dobja meg az árát.


LG 27GN880 monitor

elefant

Az LG 27GN880 monitort az LG magyarországi kirendeltsége bocsátotta rendelkezésünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés