Hirdetés

Lenovo Yoga S740: merevebb derékkal

Bár Yoga, mégsem alakítható tabletté a Lenovo új, Ice Lake CPU-ra épülő, extrém üzemidőt kínáló ultrabookja.

Tapasztalatok

Képernyő

Szórakozásra (is) ajánlja az S740-et a Lenovo, és a kijelzőt nézve biztos, hogy a filmnézésnél nem lesz gondunk a notebook képességeivel, de akár a képszerkesztéssel is megpróbálkozhatunk. Az általunk vizsgált, AUO gyártmányú B140HAN05 panel 374 cd/m² maximális fénysűrűségre képes és 1744:1 kontrasztaránnyal rendelkezik – mindehhez pedig az sRGB színtér 92,4%-át képes lefedni.

[+]

Valamivel rosszabbak a hírek, ha a színhűséget vizsgáljuk (kalibrálás nélkül), itt ugyanis az átlagos ΔE 2,63, a maximális ΔE 4,4 körül alakul, de még ez is elfogadható. A háttérvilágítás esetében 6%-ot valamivel meghaladó mértékű az egyenetlenség mértéke, ami viszont jó hír, hogy a fényerő szabályozásához PWM-et nem használtak.


[+]


[+]

Használat közben

A Lenovo Yoga S740 csendes és hűvös – így lehet röviden összefoglalni a legjobban tapasztalatainkat. Ez két dolognak köszönhető – a jó, hogy a hűtőrendszer igen hatékony, a rossz pedig, hogy a számítógép elég agresszív, amikor a CPU órajelének visszavételéről van szó.

Ha megnézzük a fenti görbéket, látszik, hogy a Cinebench tesztek indítása után (a görbe elején a kiugrás a program betöltésének köszönhető) pár másodpercig 3,2 GHz-ig ugrik a processzor órajele, viszont a hűtés nem elég hatékony ehhez, így viszonylag gyorsan 2 GHz köré lassul a Core i5-1035G4, ami egyben azzal jár, hogy a hőmérséklet is 70 °C-ra csökken. Hasonló adatokat látunk akkor, ha rápillantunk az AIDA terheléses grafikonjára, melyen a kizárólag a CPU-t terhelő, illetve a GPU-t is megdolgoztató stresszteszt hatása is látszik.


[+]


[+]

Természetesen 70 °C még nem a világ, és figyelembe véve, hogy a hűtés ilyenkor sem hangos, talán jobb lenne, ha a Lenovo jobban eleresztené a gyeplőt: kicsivel nagyobb szélzaj, kicsivel nagyobb hőmérséklet, de ezért cserébe magasabb teljesítmény jobban mutatna az összképen.

[+]

Mindezek mellett azért azt is megjegyeznénk, hogy a gép burkolata mindenhol kellemesen langyos maradt, sem alul, sem a billentyűzetnél nem találkozhatunk olyan hőmérséklettel munka közben, mely kellemetlen vagy veszélyes volna.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés