Hirdetés

Lenovo ThinkVision X24: szikár monitor topmodell szerepben

Hirdetés

Bevezető, külső

Nagyon ígéretes, dizájnos kijelző került tesztasztalra a Lenovo X24 (vagy X24A) személyében, hiszen a gyártó a szupervékony kialakítás mellett pehelykönnyű tömeget, prémium anyaghasználatot, és nem utolsósorban "páratlan" képminőséget ígér. Nos, a megjelenítő igencsak bizalomgerjesztő, ha már a kicsomagolásnál jobban szemügyre vesszük. A vékonyka állvány masszív fém, az összeszerelés szuper, a bevonat és a jól elhelyezett feliratok mutatósak, merész az átlátszó vörös kábelrendező, a keskeny káva és a szélekig kihúzott panel pedig egyenesen nyálcsorgató. Ekkor még nem sejtettük, hogy milyen veszély leselkedik ránk, de mint máskor, most is haladjunk sorban!


[+]

Szemből nézve nagyon pazar a monitor, a matt panelt szépen kifuttatták a szélekig, és azt már most eláruljuk, hogy a kijelzőpanel és a fizikai káva között is csak minimális, 3-5 milliméter az a holttér, ahol nem jelenik meg képtartalom. Mindez jó hír azok számára, akik esetleg két ilyen monitort szeretnének egymás mellé helyezni.


[+]

Hátul is nagyon letisztult megjelenés fogad. Szép a "krómozott" fém állvány és zsanér, aminek tövébe ügyesen elbújtatták a csatlakozókat. Az összképet nem csúfítja el hangszóró- vagy szellőzőnyílás, utóbbi annak is köszönhető, hogy a tápegység külső, a fogyasztás pedig mesésen alacsony, bekalibrálva nem haladja meg a 9 wattot. Cserébe a készenléti fogyasztás kicsit magas, 4,5 watt, és a hátsó gombbal lekapcsolva sem változik a helyzet.


[+]

A Lenovónál nagyon büszkék rá, hogy a kijelző mindössze 7,5 milliméter vastag, amit tolómérővel a mérési és műszer hibahatáron belül sikerült igazolni, azaz az X24 valóban rendkívül vékony, ha a felső részt nézzük. Alul, a zsanér csatlakozási pontjánál ennél azért jóval vaskosabb a megjelenítő, hiszen az elektronikának is helyet kellett szorítani, ez pedig nehezen fért volna bele a fenti méretbe.


[+]

Az egyetlen állítási lehetőség a kijelző dönthetősége -5 és +22 fok között. Meglepetésünkre egész masszív az állvány tartása, pedig első ránézésre nem biztos, hogy ezt gondolnánk, a zsanér pedig nagyon finoman siklik.


[+]

Csatlakozókkal nem igazán vagyunk eleresztve, be kell érnünk egy HDMI 1.4 és egy DisplayPort 1.2 párossal, alattuk pedig az egyedi tápcsatlakozó látható, amihez külső tápegység kapcsolódik. Hangkimenetet nem kapunk, és persze hangbemenet sincs, hiszen a vékony házban nem fért el hangszóró. Sajnos USB hubnak sem szorítottak helyet, bár a letisztult dizájnhoz nem is illene.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés