Hirdetés

Lenovo ThinkVision X24: szikár monitor topmodell szerepben

Hirdetés

Belső, panel

Főbb paraméterek
Monitor típusa Lenovo ThinkVision X24
Technológia AH-IPS (60 Hz)
Háttérvilágítás típusa WLED (PWM-mentes)
Kijelző mérete 23,8 hüvelyk (60,45 cm), 16:9 szélesvásznú
Felbontás 1920x1080 (~92,56 ppi)
Válaszidő 7 ms (g2g)
Kontrasztarány 1000:1
Fényerő 250 cd/m²
Betekintési szögek 178°/178°
Megjelenített színek száma 16,7 millió
Színtérlefedettség ~99% sRGB
Csatlakozók 1 db normál DisplayPort 1.2, 1 db HDMI 1.4
Teljesítményfelvétel 27 watt tipikus
Gyártó honlapja www.lenovo.com/hu
Termék honlapja Lenovo ThinkVision X24
Fogyasztói ár 66 990 Ft
Garancia 3 év

A Lenovo borderless, tehát virtuálisan keret nélküli, lenovós szaknyelven neo-blade típusú AH-IPS panelre épít, ami minden bizonnyal LG gyártmány. A pontos típust sajnos nem sikerült kideríteni, ami azért lett volna érdekes, mert méréseink szerint a kijelző képes túlteljesíteni az adatlapon megadott 1000:1 kontrasztarányt, így kíváncsiak lettünk volna arra, hogy pontosan melyik és mikori fejlesztésű panelre épít a monitor.

A kijelzőbevonatként funkcionáló fólia matt, és nagyjából sikerült eltalálni az arany középutat, mert jól láthatóan nem befolyásolja a képminőséget, képélességet.

A háttérvilágítást fehér LED-ekkel oldották meg, a vezérlés pedig PWM-mentes a teljes tartományban, azaz a fényerőszabályozást nem a háttérvilágítás gyors ki-/bekapcsolásával oldották meg.


[+]

A rézsútos betekintésnél tapasztalt glow effekt ennél a modellnél is jelentkezik, ami lehetne rosszabb is, ez tehát nem jelenti azt, hogy nincs, de nem számít vészesnek. Az oldalról vizsgált glowra vonatkozó információt továbbra is csak érdekességként kezeljük, hiszen a monitort e tekintetben inkább szemből érdemes vizsgálni.


[+]

Nem lehet egy rossz szavunk sem a betekintési szögekre, IPS-től megszokott módon nincs színtorzulás semmilyen szögből. Egyedül egy pici kontraszt- és fényerővesztést észlelhetünk, ha oldalról nézve növeljük a szöget, de ez szinte említésre sem méltó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés