2017. november 24., péntek

S​zp​onz​o​ru​n​k​

Útvonal

Tesztek » Monitor rovat

Lenovo ThinkVision T2454p: főz, mos, takarít

Tesztelt monitorunk olyan mint, egy rutinos bejárónő, aki majdnem mindent megcsinál nekünk.

Bevezetés, külső

A Lenovo még tavasszal jelentette be, hogy rengeteg olyan új ThinkVision sorozatú monitorral lepi el a piacot, amelyek a klasszikus formát hozzák, tehát nem az úgynevezett dizájnnal, hanem funkcionalitásukkal csábítják a leendő vevőket. Ezt úgy is lehet értelmezni, hogy elsősorban munkára szánja őket a gyártó, ami nem is áll távol az igazságtól, de közel sem jelenti azt, hogy csak irodákba valók, hiszen otthonra is sokan keresik még ezeket a klasszikusnak tekinthető kijelzőket. Tesztalanyunk, a valódi 24 hüvelykes, ennek megfelelően 16:10 képarányú T2454p is már ennek az új hullámnak a tagja, amiről már első ránézésre süt, hogy nagyjából mit várhatunk tőle.


[+]

Mert hát a külső semmi izgalmasat nem mutat annak, aki valaha látott már LCD monitort, akár 10 évvel ezelőtt. Persze a Lenovo mindent megtett, hogy kicsit feldobja az összhatást és a minőség érzetét keltse. Jó az összeszerelés, a műanyagok átlagosak, de a fekete jól áll neki, akárcsak az ide-oda nyomott feliratok, a vörös kábelrendező pedig egy kis színt visz a teljes összképbe.


[+]

A hagyományos kör alakú talp és az "LTPS" állvány külön-külön érkezik, ezeket nekünk kell össze- és felszerelni, de különösebben nem bonyolult a művelet. Noha az állvány masszívnak tűnik, ennél a modellnél sem sikerült a remegést teljes mértékben kiküszöbölni.


[+]

Aki kedveli az állíthatóságot, az most kiélheti magát: pivot mellett 110 milliméteres magasságállítás, -5 és +30 fok közötti dönthetőség, valamint +/-45 fokos forgathatóság jellemzi a monitort.


[+]

Extraként gondoskodtak a kábelek ízléses elvezetéséről, amit egy bepattintható piros műanyagdarabbal oldottak meg, így ha nincs rá szükség, simán leszedhető. A jobb oldalon a hátoldalra elrejtve négy darab USB 3.0-s aljzat is fellelhető.


[+]

A készülék beépített táppal rendelkezik – valószínűleg sokak örömére – így normál méretű tápcsatlakozót találunk a hátoldalon. Mellette HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, hagyományos VGA, valamint 3,5 mm-es jack hangkimenet található. A sort az USB 3.0 upstream zárja, ami a fent mutatott négyportos hubot szolgálja ki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hi​r​deté​s​

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​i​rd​e​t​és

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.