ThinkPad Yoga 260 – öltönyben tornázni

Kipróbáltuk, milyen a Lenovo teljesen körbefordítható kijelzőjű, 12 hüvelykes, vállalati subnotebookja.

Hirdetés

Értékelés

Ismét egy érdekes laptopot láthattunk a Lenovo műhelyéből. A ThinkPad Yoga 260 kifordítható kijelzőjével olyan extrát kínál, amire keveseknek van reális szüksége annak ellenére, hogy lassan már a csapból is a tabletté alakítható notebookok folynak. Nyilván lehet jönni azokkal a frázisokkal, amiket a reklámokban puffogtatnak, hogy mennyire jó sátor módban filmet nézni egy 12,5 colos gépen vagy milyen jól lehet tabletezni az 1,3 kilogrammos eszközzel, de ezek szerintünk elég nyakatekert dolgok, kötve hisszük, hogy magától bárkinek eszébe jutna hasonló felhasználás.

Vannak viszont olyan, speciális területek, ahol valóban felmerül az igény az iránt, hogy egy készülék – mondjuk az irodában – notebook legyen, máskor pedig – mondjuk egy kárfelmérés helyszínén – úgy lehessen vele jegyzetelni, mintha egy tablet vagy épp papírlap lenne, és az sem rossz, ha egy fejlett tollas technológiával ilyenkor hiteles aláírás is készíthető rá. Hasonló helyzetekben egy komoly, vállalati gép jöhet szóba, amit jó, ha – mondjuk a vPro révén – integrálni lehet a vállalati környezetbe, és fejlett biztonsági eszközei – ujjlenyomat-olvasó, Smart Card, TMP – vannak, nem is beszélve a dokkolóról.

Ezeknek a feladatoknak pedig nagyszerűen megfelel tesztalanyunk. Kiváló minőségben rakták össze, bár a szénszálas műanyag miatt némi rugózásra kell számítani. Hardvere a komolyabb feladatokhoz is kellően erős, és bár a végletekig hajtva melegszik, végső esetben pedig visszavesz órajeléből. Beviteli eszközei a kategórián belül a legjobbak közé tartoznak, kiegészítőinek arzenálja fejedelmi, akkumulátora is nagyon jól bírja, hangja viszont csak az irodai átlag szintet hozza.

Mint a hasonló kaliberű, de hagyományos zsanéros ThinkPad X260, a ThinkPad Yoga 260 sem éppen egy olcsó darab. Ára valahol 400 000 forint fölött indul, idehaza a legolcsóbb, de jól felszerelt modellt Core i5-tel, 8 GB memóriával, 256 GB-os SSD-vel és Full HD kijelzővel félmillió forint fölött adják, jellemzően 30 000 forinttal drágább az azonosan konfigurált X260-nál. A laptop nekünk határozottan tetszett, ha szükség van a kifordítható zsanérra egy vállalati subnotebooknál, akkor számolni kell a Lenovo ThinkPad Yoga 260-nal.


Lenovo ThinkPad Yoga 260 notebook

rudi

A ThinkPad Yoga 260 notebookot a Lenovo hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés