Lenovo ThinkPad T440s – munkagép újratöltve

Értékelés

Úgy tűnik, a Lenovo tovább halad azon az úton, amire a T sorozatos ThinkPadek előző generációjával lépett: egyre távolodik attól a csapástól, amin az IBM által tervezett és készített modellek jártak, miközben szert tettek legendás hírnevükre. Nehéz megmondani, hogy ezt a gazdasági helyzet (drága, vállalati notebookok esetleges háttérbe szorulása), a trendek alakulása (érintéses kezelés és vékonyítás térnyerése) vagy a tervezők hibás döntései eredményezték (egyébként ugyanaz a csapat folytatta a ThinkPadek tervezését a Lenovónál, amelyik az IBM-nél dolgozott), de tény, hogy a régi motorosok húzzák a szájukat, amikor az új modelleket látják, és ez alól a T440s sem lesz kivétel.

Úgy gondoljuk, a szigetes billentyűzet után az új touchpad sem válik feltétlenül a notebook előnyére. Az új, világosabb szín sikerével kapcsolatban is kételyeink vannak, az átalakított zsanér lehet, hogy elég tartós, de egy kézzel már nem lehet felnyitni. Nem értjük azt sem, mi szükség van a 21 milliméter vastag T440 mellett a 20,65 milliméteres T440s-re, továbbá az alaplapra forrasztott memória nyilván olcsóbb és ez a jövő, de egy csúcs vállalati gépben nem igazán értékeljük.

Abban sem vagyunk biztosak, hogy a sokak által második merevlemez vagy éppen SSD beszerelésére használt optikai meghajtót okos dolog volt fix, belső akkura cserélni, bár tény, hogy a menet közbeni külső akkucserében van fantázia, ha pedig kell az SSD, akkor ott van belül az mSATA port. Örvendetes, hogy végre kapunk IPS panelt és Full HD felbontást, bár úgy tűnik, ennek a fogyasztás terén ára van. Végezetül pedig jár a tockos a tervezőknek, akik új töltőcsatlakozót tettek a gépre és áthelyezték a dokkolóaljzatot, amivel megnehezítették a régi kiegészítők használatát.

De legyen is ennyi elég a vaskalapos ThinkPad-tulajok nyavalygásából! A ThinkPad T440s továbbra is egy nagyon jól összerakott, várhatóan nagyon tartós notebook, a legjobbak közé tartozó, háttérvilágításos, folyadékálló billentyűzettel és kiváló hardverteljesítménnyel. Nagyot nőtt, bár kissé fura mozgású a touchpad, végre Full HD-s IPS panellel is kapható, a dupla akkus megoldás pedig érdekes és hasznos. Nekünk határozottan tetszett a T440s, bár most, hogy láttuk a ThinkPadet sötétszürkében, inkább a fekete színre szavaznánk. Akinek nem kell a Full HD-s IPS panel, megfontolhatja az alig vastagabb és alig nehezebb, de olcsóbb, s utótag nélküli T440 választását is.


Lenovo ThinkPad T440s notebook

rudi

A Lenovo ThinkPad T440s notebookot a Lenovo hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre,

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés