Hirdetés

Lassan indul a januári hardverbiznisz

Házak, barebone, monitor


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Kifejezetten érdekes méretű, letisztult vonalvezetésű házat – sőt mindjárt kettőt – találtunk a Modecom kínálatában. Az Alfa M1 és Alfa M2 egy tőről fakad, különlegességük a nagy meghajtóhely nélküli, szálcsiszolt alumíniumból készült előlap, melyet csak a bekapcsológomb, két USB 3.0 és két hangcsatlakozó tör meg. Oldalfalaikat nem a szokásos módon, hátul két csavarral, hanem a négy sarkukhoz közel egy-egy csavarral rögzítették, és az előlaphoz hasonlóan alumíniumból készültek.

Ugyanebből a könnyűfémből van a váz is, mely az Alfa M1 esetében 400 mm magas, 303 mm mély és 223 mm széles, míg az Alfa M2 380 mm magas, 300 mm mély és csak 176 mm széles. Mindkét modellbe legfeljebb microATX alaplap és 250 milliméteres grafikus kártya fér, az ATX formátumú tápot pedig alulra tehetjük. A szélesebb M1-be két 3,5 hüvelykes és egy 2,5 hüvelykes adattárat szerelhetünk, a szellőzésről pedig legfeljebb öt 120 milliméteres ventilátor gondoskodik, elejébe akár dupla vízhűtéses radiátort is tehetünk. A keskenyebb Alfa M2-ből hiányzik az alsó meghajtóhely, az alsó és hátsó 120 mm-es ventilátort két-két 80 mm-es váltotta fel, radiátorból pedig csak egyventilátoros fér el. A Modecom Alfa M1 ajánlott fogyasztói ára 26 900 forint, az M2 viszont lényegesen olcsóbb, 18 900 forintért mérik.

Csinos kis jószág a Shuttle legújabb XPC SH97R6 barebone számítógépe is. A sallangmentes előlap mögött a 332 mm mély, mindössze 216 mm magas és 198 mm széles gépházba Intel H97-es chipkészletes alaplap került, természetesen LGA1150 foglalattal, amibe Haswell-alapú Intel processzorok tehetőek. Az adattárakat egy 5,25 hüvelykes és két 3,5 hüvelykes meghajtóhely várja, utóbbiak helyére két-két 2,5 hüvelykes eszközt fogadó keret is vásárolható, továbbá az alaplapon van egy hosszú és egy rövid mini PCI Express foglalat például SSD vagy Wi-Fi adapter számára. Bővítőkártyákat egy PCI Express x16 és egy x4 foglalatba tehetünk, és a számos USB 3.0 csatlakozó sem hiányzik. Az egyedi, 300 wattos táppal ellátott Shuttle XPC SH97R6 vételára nagyjából százezer forint.

Egy kifejezetten komoly monitort mutatunk az LG kínálatából. A Colorprime 27MB85R-nek 27 hüvelykes, IPS paneles a képernyője, melyre 2560x1440 pixelt sűrítettek. Maximális fényereje 350 cd/m², valódi (nem dinamikus) kontrasztaránya 1000:1, betekintési szögei pedig kellően tágak. Külseje és állványa nagyon egyszerűnek néz ki, mégis 90 fokban elforgatható (pivot). Csatlakozóból DVI-D-t, HDMI-t és DisplayPortot kapunk, illetve van kimenet is a képpel érkező hang megszólaltatására. Az LG Colorprime 27MB85R vételára három év garancia mellett 207 000 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés