Hirdetés

LAN-parti Thermaltake módra

Külső jellemzők


A LAN-partik motorja – ultrakönnyű karosszériával

Ismét egy Thermaltake házat veszünk nagyító alá, amivel ezúttal a LAN-partik megszállottjainak szeretnénk kedvében járni, hiszen a VA1000RWA jelzésű ház elsősorban nekik ajánlható. A torony a Thermaltake LANMOTO termékvonal tagja, de számos plusz kiegészítővel is szolgál. Kezdődjék tehát a parti...

A ház adatai, doboz, csomagolás és tartozékok

Hirdetés

 

Thermaltake LANMOTO VA1000RWA adatai
Szín piros/fekete/kék/ezüst
Tömeg 5 kg
Méret 495 x 210 x 478 mm
Anyag Váz 0,8 mm vastagságú alumínium
Ajtó Műanyag
Meghajtók Külső 4 x 5,25", 2 x 3,5"
Belső 5 x 3,5"
Bővítőhelyek 7 db
Alaplap-formátumok Micro-ATX, Standard ATX, Extended ATX (Dual CPU)
Ventilátorok Előlapon
(beszív)
120 x 120 x 25 mm, 2000 rpm, 21 dBA
Hátul
(kifúj)
120 x 120 x 25 mm, 2000 rpm, 21 dBA, kék LED-világítással
Oldalt
(beszív)
90 x 90 x 25 mm,1800 rpm, 21 dBA

 

doboz portörlő kendő csavarok

A doboz dizájnos és nemcsak praktikus szállítóeszközként szolgál, hanem szinte az összes tulajdonságát bemutatja a háznak. A csomagolásra egy szavunk nem lehet, a lehető leggondosabb – látszik, hogy a gyártó vigyáz a gyermekére. Kibontva a terméket a házon kívül egy kis dobozt találunk, amelyben egy zacskó csavar (nem spóroltak), egy vékonyka kézikönyv, egy törlőkendő (a ház ápolásához), matricák és a meghajtókhoz tartozó illesztő sínek kaptak helyet.

Külső tulajdonságok

Lerántva a vászon leplet rögtön szemet szúrt MOTOrunk fényezése, amely igen jó minőségű ebben a kategóriában. Tekintsünk körbe egy kicsit, kezdjük az előlappal, ahol jól láthatóan ott feszít a három motor. A triót egy kapcsoló vezérli, amit három fokozatban tudunk állítani, de sajnos csak a ház belsejében lehet hozzáférni. Az elsőben csak simán világít, középső a kikapcsolt állapot, a harmadik pedig a villogó (roppant idegesítő). Ezek után valahogy nem fog el minket az „easy rider” érzés, sőt inkább újra átélhetjük kisiskolás matchboxos korszakunkat. Látszik, hogy a cég a fiatal korosztályt célozta meg (de ennyire?). Nekünk nem jön be ez a futurisztikus Thermaltake design, de persze embere válogatja...

 

előlap ”easy riders” sebességváltó

 

Helyett kapott felül még egy előlapi panel (Hardcano), kék LCD-kijelzővel, két darab ventilátorszabályzóval és két USB 2.0, illetve egy Firewire kivezetéssel. Tudása bőven elég a házban lévő ventilátorok vezérléséhez, ugyanis két ventilátort tudunk vele szabályozni. Célszerű a processzorhűtőt és egy nagyobb fordulatszámú, hangosabb ventit rákötni, hisz ezeket könnyedén tudjuk állítani a két potméterrel, ezáltal csökkentve a kellemetlen zajforrásokat (ami mondjuk munka közben jól jöhet). Persze a fordulatszámok mellett le tudjuk ellenőrizni a belső hőmérsékletet, szintén két helyen, és az adatokat °C és °F egységben is ki tudjuk íratni. A hőmérsékletszenzorokat bárhová elhelyezhetjük, ám célszerű az egyiket minél közelebb a processzor magjához, a másikat valami szintén nagyon melegedő alkatrészhez (videokártya, north bridge stb.) tenni. A kijelző három másodpercenként frissíti az értékeket, és azonnal pirosra vált, ha a megadott érték felé kúszik a hőfok. Pluszpont a LANMOTO-nak.

 

kék LCD-kijelző piros, ha baj van 2 x USB / 1 x IEEE 1394

A hátlap mögé kerülve a szokásos dolgokat láthatjuk: a táp helyét, az alaplap hátsó I/O-paneljét, a slotok helyét és a 12 cm-es ventilátorhoz tartozó szellőzőrácsot. Gépünket a kihajtható talpakkal még stabilabbá tehetjük.

 

hátlap kihajtható láb

Térjünk vissza az előlaphoz, vagyis nyissuk ki az ajtókat, amit a mellékelt kulcs segítségével tehetünk meg (mert ugye manapság fő a biztonság). Az első ajtót kinyitva betekintést nyerhetünk a meghajtókhoz, a power és reset gombhoz valamint a LED-ekhez, amelyek bekapcsolt állapotban kék színben pompáznak. Sajnos ide és az ajtóra már nem jutott elég nemes fém, így maradt a hihetetlen kommersz műanyag, amely igencsak lerontja az összhatást, főleg hogy a színek inkább a rózsaszín felé hajlanak (igaz, az ajtó általában be van csukva).

 

első szint kulcs gombok / LED-ek Power „ON”

Menjünk még beljebb a kulisszák mögé, itt már az igazi nyersanyag fogad minket. Innen tudjuk betolni a rendelkezésünkre álló meghajtókat, melyeket csavarok nélkül is könnyedén rögzíthetünk, így beszerelésük igen egyszerű. Itt található még az elülső panelen elhelyezett 12 cm-es ventilátor is tisztítható porszűrőjével.

 

második szint meghajtórögzítés porszűrő

Az egyik leglátványosabb dolog még a ház külsején a dizájnos, X alakú plexiablak, amely kellő betekintést nyújt a LANMOTO belsejébe. Az oldallap könnyedén levehető két nagyobb méretű gombacsavar és két műanyag pánt oldásával, és hogy alkatrészeink biztonsága maximális legyen, itt is igénybe vehetjük a kulcsos megoldást.

 

X-ablak gombacsavar zárható oldallap

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Hőcsöves VGA-hűtők

    Tesztünkben két hőcsöves VGA-hűtő, a Thermaltake Giant III és a Zalman ZM80D-HP képességeit mérjük össze.

  • 46. hét: felhőtlen szórakozás

    Heti körképünk mellett ezúttal a LAN-partik speciális követelményeinek megfelelő alkatrészeket és konfigurációkat ajánlunk olvasóink figyelmébe.

Előzmények

Hirdetés