Hirdetés

LAN-parti Thermaltake módra

A belső tér, kiegészítők

Belső tulajdonságok

Nyissuk fel a MOTOrháztetőt és gépészkedjünk egy kicsit. A ház belseje szintén alumínium; a belső tér elég nagy, így egy nagyobb méretű ATX lap is kényelmesen elfér benne. Szerelésnél nem kell aggódnunk amiatt, hogy szétvagdosnánk a kezünket, mert a jobb videokártyákhoz hasonlóan az élsimítás itt is a maximumon van. Négy darab nagy (5,25 hüvelykes) meghajtórekesz és hét darab kis (3,5 hüvelykes) fiók található a házon belül. A két darab kívülről is elérhető 3,5 colos meghajtónkat könnyedén beszerelhetjük a házba, mert ezek tárolóhelyei kivehetőek a házból. Ugyanez az eljárás érvényes winchestereink rögzítésénél is. A rögzítési pontoknál elhelyezett gumialátétek segítenek elnyelni meghajtók által kibocsátott rezgéseket, ezáltal csökkentve azok zaját. Ha ki vagy le akarunk cserélni egy alkatrészt, ezt gombacsavarok könnyítik meg, és a kezünkön kívül semmilyen segédeszközt nem kell alkalmaznunk.

 

belső kivehető 3,5" rack HDD-rekeszek

Az alaplap rögzítését is ügyesen oldották meg. Az alaplap behelyezésekor nem kell azzal játszadoznunk, hogy fixen feküdjön a lap és a lyukaknál álljanak a menetek. A bővítőkártyák illesztése is egyszerű, ez esetben sem kell segédeszköz vagy csavar. A műanyag rögzítőkarral leszoríthatunk bármilyen kártyát.


slotok

A ház hűtése igényes, alapból három darab ventilátort kapunk hozzá, melyek közül kettő 12 cm-es, egy pedig 9 cm-es. Az első panelen találjuk az egyik 12 cm-es példányt, amely a keményen güriző winchestereink hűtésére szolgál. Ez kintről befelé szívja a levegőt. A hátsó venti ugyanilyen méretekkel bír, de ennek plusz tulajdonsága, hogy kéken világít, ami a ház összhatását dobja fel. Legfőbb szerepe, hogy az alkatrészek által felmelegített levegőt kiszívja a házból. A harmadik ventilátor a ház oldallapján helyezkedik el, és a processzor felől szívja ki felgyülemlett meleg levegőt. A légterelők fordulatszáma alacsony (a 12 cm-eseké 2000 rpm, a 9 cm-esé 1800 rpm), így minimális zajt (21 dBA) okoznak.

 

elülső... hátsó... oldalsó...

Opcionális felszerelések

Hirdetés

Thermaltake XaserBag

Mivel a házat valahogy el kell jutattni a LAN-partira, ezért opcionálisan kapható hozzá egy XaserBag nevezetű „válltáska”. Ezzel kényelmesen cipelhetjük a vállunkon féltett kincsünket, emellett az egyéb perifériánkat is szállíthatjuk benne.

 

XaserBag egér és billentyűzet

Thermaltake Xview

A megunt motoros előlapot is lecserélhetjük, az Xview ebben nyújt segítséget. A Thermaltake kínálatában számtalan matrica kapható, de magunknak is tervezhetünk saját igényeinknek megfelelően.

 

Xview matricák

Thermaltake Roundcable

Rengeteg fajta csőkábelt is beszerezhetünk házunkhoz. Ezekkel nemcsak rendezettebb, esztétikusabb rendszert építhetünk, hanem a házunk szellőzését is nagy mértékben elősegítik. Kapható sima színes (Standard series), ultraibolya fényre érzékeny (UV series), Lumináns (Luminous series ) és világító (EL series) változatban. Az összes illesztőfelülethez (IDE, floppy, SATA) kapni mindegyik fajtából, ezek a gyártó honlapján megtekinthetőek. Szerkesztőségünk a standard szériából egy zöld színű floppykábelt, az EL sorozatból pedig egy kéken világító ATA133-kábelt kapott. Az EL sorozat legszembetűnőbb jellemzője a fénye, de emellett réz árnyékolással is fel van vértezve, ezáltal is növelve az adatbiztonságot.

 

Thermaltake Perfectlight

Az élvezeteket még tovább fokozhatjuk egy fénycsővel, mely igencsak megdobja a látványvilágot sötétben, mikor ezerrel nyomjuk kedvenc játékunkat a hálón. A PerfectLight sorozat normál és hangvezérelt fénycsöveket kínál nekünk, ezek is többféle színben pompázhatnak. Mi egy hangvezérelt, kék példányt kaptunk. Rögzítése és üzembe helyezése igen egyszerű. A csomag tartalmaz egy 22,5 cm-es fénycsövet, egy DC/AC konvertert és egy szabályzópanelt (egy PCI-slotot foglal), mellyel a fénycső fényerejét állíthatjuk.

 

csomagolás belső

Silent PurePower 480W Butterfly Series


Butterfly Series

Thermaltake tápegységek is széles választékban kaphatók. A házhoz illően egy kissé csicsás tápegységet kaptunk, mégpedig a Silent PurePower 480W Butterfly W0020-at. Mivel ez egy bemutató, ezért a tápot nem teszteltük, ezt majd talán egy későbbi tápteszt alkalmával pótoljuk. A nevéből már sejteni lehet, hogy nem az a szokványos kommersz tápegység – bizony pillangónknak szép és erős szárnyai vannak. Az aktív PFC-s, 480 wattos táp egyik legfőbb tulajdonsága az ereje, ez úgy véljük, hogy még nagyobb konfigurációkban is megfelelő szolgálatot tehet.

 

hűtő trió

A tápegységben két darab 8 cm-es ventilátor rejtőzik, közülük az egyik automata hőszabályzós, a másikat ráköthetjük a hozzáadott előlapi szabályzóhoz vagy a LANMOTO Hardcanójára. A táp alkatrészeinek hűtéséhez kék alumínium bordák járulnak hozzá. A hűtés nemcsak hatásos és halk, de látványos is: a ventilátorok hét színben pompázhatnak, ezeket kb. 3-4 másodpercenként kellemesen villogva váltogatja. Kapunk még egy „elszívó”-t, amelyet a ház hátlapjára lehet szerelni és ugyancsak szabályozható. Jelen ház esetében erre nincs szükség, hiszen a 12 cm-es hátsó ventilátor kellően hatékony.

 

kábelek X-type átlátszó panel

Rengeteg kábel lóg ki a tápegységből, melyek igényesen össze vannak fogatva, le vannak árnyékolva, különböző típusok pedig eltérő színeket kaptak. Jöjjön még pár cicoma, ugyanis az X alakú takarólap lecserélhető átlátszóra, ezzel is felturbózhatjuk picit a belső fényeffekteket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Hőcsöves VGA-hűtők

    Tesztünkben két hőcsöves VGA-hűtő, a Thermaltake Giant III és a Zalman ZM80D-HP képességeit mérjük össze.

  • 46. hét: felhőtlen szórakozás

    Heti körképünk mellett ezúttal a LAN-partik speciális követelményeinek megfelelő alkatrészeket és konfigurációkat ajánlunk olvasóink figyelmébe.

Előzmények

Hirdetés