Lamax X8 Electra kamera: valahonnan ismerős

Bevezető, külső

Mielőtt felkiáltanánk, hogy "ez megint nem több, mint egy SJCAM másolat", inkább azt tanácsoljuk, hogy ne ítéljünk elsőre. Tény, hogy az X8 Electrának nem kevés SJCAM beütése van külsőre és szoftveresen, sőt specifikációja is az SJ4000+ Wi-Fi változatra hajaz, de a DSP eltérő, így az igazság az, hogy egy másik klónnal, az Eken H9-cel lehet igazi párhuzamot vonni, amit egyébként sokan elégedetten használnak. Persze attól még tény marad, hogy az alapötletet az SJCAM szolgáltatta, és ettől egy picit nehéz lesz elvonatkoztatni.


[+]

Már csak azért is, mert minden vonásában emlékeztet bennünket arra, hogy ezeket mát láttuk valahol. Ezek után nem lep meg bennünket a doboz külseje és maga a csomagolás módja sem. Hátul a specifikációs táblázat, elöl pedig a tokba helyezett kamera látható, alatta pedig jó sok kiegészítő megléte sejthető.


[+]

Kicsomagolás után a megszokott kis tömzsi tégla forma tárul elénk. Az X8 nem nagy, mindössze 59,2 x 41 x 24 milliméteres méretekkel rendelkezik, és 96 grammos tömege sem mondható nehéznek. Maga a ház egyébként nem vízálló, de a mellékelt tokkal vízbe lehet meríteni – de előtte meg kell róla bizonyosodni, hogy biztos a zárt hátlapot használjuk. A fekete ház frontoldalán a kissé ovális bekapcsoló és módválasztó gomb, és a fix, 170 fokos látószögű optika kapott helyet, míg a tetején az "exponáló" és a felvétel indítására, leállítására szolgáló gomb lakik egy státuszjelző LED szomszédságában.


[+]

A kamera hátoldalát egy mindössze 1,5 hüvelykes, színes kijelző foglalja el, ami nem csak a beállítások módosításához használható, hanem élőképet is ad, plusz a rögzített anyagok visszanézhetőek rajta. (Ez a képátló egyébként megegyezik az SJ4000+ WiFi-nél használttal, de kisebb, mint a konkurens Eken H9-esé – ahol 2"-es). A kijelző bal oldalán, a ház szélén két LED is helyet kapott. További kezelőszerveket és egy monó hangszórót találunk még a ház egyik oldalára csoportosítva, míg a másikon a microSD aljzat, micro HDMI és micro USB hármas tanyázik. Mondanunk sem kell, hogy ez a kiosztás is nagyon ismerős.


[+]

Az alsó ajtó rejti a 900 mAh-s akkumulátort, amiből kettőt is kapunk. Üzemidő tekintetében 90 percre lehet számítani Full HD felbontásban, 30 fps rögzítés mellett.

Bekapcsolást követően és a menüben bóklászva sok ismerős opciót látunk a szintén ismerős felületen. Maga a szoftver felépítése egyébként logikus, gyors, könnyen kezelhető némi megszokást követően.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Lamax

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés