Hirdetés

Bemutatkozik a Ryzen 5 3600X processzor

Megnéztük, hogy hogyan teljesít az AMD százezer forint alatti kategóriában induló, ígéretes újdonsága.

Hirdetés

Játékok

Az alkalmazástesztek száraz sivatagát járva megtaláltuk a játékok oázisát. A felhozatal ugyanaz maradt, mint a Zen 2-t bemutató írásunkban, hogy a korábbiakkal összevethető eredmények születhessenek. Mindenhol High presetet és 1920x1080-as felbontást állítottunk be, a vertikális szinkronizációt pedig nyaralni küldtük, csakúgy mint múltkor.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az első kör az Ashes of the Singularity: Escalation című real time stratégiáé volt, Vulkan API-val. A 3600X beparkolt nyolcmagos bátyja mellé, és effektíve ugyanúgy teljesített, mint ő. Az átlagokat tekintve a 2700X-re durván 10 százalékot vert, és újabb 10 százalékkal maradt le a bolyt vezető Ryzen 9-estől, ami igazság szerint egyedül a lényegesen magasabb minimumaival ígérhet színvonalasabb játékélményt ebben a címben.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az F1 2019 egy AVX2-intenzív program, abban pedig derekasat fejlődött a Matisse a Pinnacle Ridge-hez képest, és a német pályán tett tiszteletkör fejleménye azt sugallja, hogy gyakorlatilag mindegy, hogy milyen új Zen 2-es birtokosai vagyunk, alig-alig van differencia a különböző, újgenerációs AMD processzorok között. A 3900X csupán 6,98, illetve 5,73 százalékkal múlta felül a 3600X-et az átlagok és minimumok tekintetében. A 2700X-szel már más a leányzó fekvése, mert ott 34,18, valamint 36,76 százalék a különbség a minimum/átlag vonatkozásában, természetesen a 3600X javára. Úgy véljük, az újkeletű autóverseny csak 6 magig skálázódik igazán értékelhetően, így a hatmagos Matisse fejlettebb IPC-jének és az újragondolt cache konfigurációjának kettősségével nem tudott mit kezdeni a Zen+, nyolc mag ide vagy oda.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A Shadow of the Tomb Raiderben fallal találták szemben magukat a procik, és a köztük lévő különbségek voltaképpen mérési hibaszázalékon belül voltak. Többször is lefuttattuk a beépített benchmarkot, és néhány fps váltakozásokkal mindig nagyon hasonló eredményeket kaptunk. Ahogy azt már korábbi publikációnkban is említettük, a 3700X "gyenge" szerepléséhez talán a 65 wattos TDP keretnek is köze lehet (ne feledjük, a grafikonon látható összes többi CPU ennél nagyobb kerettel rendelkezik).


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Másik vulkanos címünknél, a Strange Brigade-nél hellyel-közzel szintén azt figyelhettük meg, mint amit az Ashes of the Singularityben; a Ryzen 5-ös átfedésbe került a Zen 2-es Ryzen 7-tel, és a Ryzen 9-es csak az átlagban tudta lehagyni 10,48 százalékkal. A 2700X ugyan 9 fps-sel jobb középértékkel büszkélkedhetett nála, de a 3600X minimuma 70,88 százalékkal volt magasabb, ami bizony nem piskóta. Az Intelek gyenge szereplése a minimumok terén valószínűleg abból eredeztethető, hogy a játék optimalizálásaival az újgenerációs AMD-k komfortosabban érzik magukat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés