Hirdetés

Könyv izompólóban

Teljesítmény

Az M645 előtelepített Windows XP Home (második szervízcsomaggal frissített) operációs rendszerrel érkezett, méréseinket a telepített környezetet érintetlenül hagyva végeztük. Tesztjeinket szokásunkhoz híven a Futuremark PCMark 04, 3DMark 03, a Lavalys Everest Ultimate Edition 2005, illetve a Battery Eater Pro 05 programokkal végeztük.

Hirdetés

 

MSI MegaBook M645 mérési eredmények
Teszt Eredmény
PCMark04 v1.3.0 3349 pont
3DMark03 v3.6.0 5478 pont
Everest Ultimate Edition 2005
Memóriaolvasás
2388 MB/s
Everest Ultimate Edition 2005
Memóriaírás
625 MB/s
Everest Ultimate Edition 2005
Memória-késleltetés
2,5-3-3-7, 110,5 ns
Everest Ultimate Edition 2005
CPU PhotoWorxx
2161 pont
Everest Ultimate Edition 2005
FPU Mandel
1144 pont
Akkumulátoros üzemidő
minimális terhelés
4:13 óra (253 perc)
Akkumulátoros üzemidő
maximális terhelés
1:57 óra (118 perc)

A PCMark eredményt valamelyest negatívan befolyásolta a viszonylag gyengén muzsikáló memória-alrendszer, ezt azonban ellensúlyozta az erős grafikus motor, így végül a kategóriájának megfelelő szintre kerülhetett az M645.

A 3DMark 03 tesztprogrammal elért valamivel több, mint 5500 pontos eredmény tekintélyt parancsoló, legalábbis ha figyelembe vesszük, hogy egy hordozható számítógépről van szó. Itt amúgy az ATI ugyanebbe a szegmensbe szánt Mobility Radeon X700-as vezérlője hasonló eredmények elérésére képes; ami esetleg mégis a kanadai gyártó megoldása mellett szólhat a GeForce Go-val szemben, az a Radeon GPU állítólagos energiatakarékosabb működése.

Az Everest Ultimate Edition jól szemlélteti számunkra, hogy a 333 MHz-es DDR memória bizony visszafogja kissé a rendszert, ez főleg az intenzív memóriahasználattal járó PhotoWorxx mérésnél válik nagyon nyilvánvalóvá, ahol egy hasonló kiépítésű, ám kétcsatornás DDR2 memória-alrendszert tartalmazó gép az M645-höz viszonyítva jelentősen magasabb teljesítménymutató elérésére képes.


[+]

Legvégül az akkumulátoros üzemidőt vizsgáltuk a szokásos módon, azaz teljes terhelésnél, és energiatakarékos üzemmódban mértük a 100 százalékra feltöltött akkumulátor teljes lemerüléséig eltelt időt. A gép 62 Wh teljesítményű akkumulátora 4 óra 13 percig tartotta a gépet üresjáratban, ami figyelembe véve, hogy egy nem kis étvágyú grafikus processzor van a gépben, meglehetősen erős eredménynek számít. Teljes terhelés mellett ez az idő lecsökkent 1 óra 57 percre, ami még mindig nagyon jó eredménynek számít a hasonló kiépítésű gépek mezőnyében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • MSI

Azóta történt

 • Óriások földjén

  Számítógépünk TFT-je sosem lehet elég nagy, és egyesek szerint ugyanez igaz a hordozható változatokra is. Négy 17 colos kijelzővel szerelt notebookot teszteltünk.

 • Színpadon a Centrino Duo

  Tesztünkből kiderül, mire számíthat a felhasználó a gyártó történetében új korszakot bevezető kétmagos Yonah processzortól és a körítéstől.

 • Mobilizált Gigabyte

  Eddig többnyire alaplapokkal, videokártyákkal és más komponensekkel hívta fel magára a figyelmet a tajvani Gigabyte. A helyzet most megváltozhat.

 • MegaBook S425, a vörösinges

  Az MSI kissé szokatlan színvilággal megáldott, vékony és könnyű notesze érkezett szerkesztőségünkbe.

Előzmények

Hirdetés