Hirdetés

Kodak Z1012 IS – vegyes érzelmek

Hirdetés

Bevezető, külsőségek I.

Valamelyest mindig vegyes érzelmekkel fogadjuk a gyártók mega-gigazoomos újdonságaikat, hiszen nem minden az átfogás – gyakran az optika minőségének rovására dolgoznak a marketingesek, akik minél nagyobb számokkal próbálják felvenni a harcot a vásárlók kegyeiért.

A Kodak Z1012 IS a gyártó legnagyobb felbontású (tíz megapixel) fényképezőgépe, amely tizenkétszeres optikai zoommal rendelkezik. Hiába a jó fényerő (f2.8 – f4.8), ehhez az átfogáshoz (33 – 396 mm ekv.) már elengedhetetlen a képstabilizátor, így a márka tervezői optikai „bemozdulásgátlóval” áldották meg készüléküket.

A Schneider-Kreuznachtól származó Variogon optika méreténél fogva meghatározza a váz külalakját. Annak ellenére, hogy a fényképezőt apró méretei kapcsán a kompakt-bridge készülékek közé sorolhatjuk, ergonómiai kialakítása jó, belépőszintű dSLR vázakhoz hasonló fogással tarthatjuk kezeinkben a Z1012 IS-t.

Az optika foglalata gumírozott csíkkal van körbefuttatva, amely a fogást teszi kényelmessé. A vaskos kialakítás még nagy kezű embereknek is kényelmes – bár hozzá kell tenni, hogy az optika és a markolat közötti rés nem túl kényelmes azoknak, akik húsosabb ujjakkal rendelkeznek.

Alulnézetből a fém állványmenet, és a két csapóajtó (akku és memóriakártya külön vannak) mellett szépen látszik a markolat és az objektív közötti keskeny rés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Kodak

Azóta történt

Hirdetés