Interjú: Soccer – a modding új dimenziója

Magic No1

PH: Nézegettük imént a képeidet, volt ott egy gépház, aminek felületén apró csövekben víz áramlott. Mi a története ennek a gépnek?

Hirdetés

Soccer: A Magic No1 a 2009-es Mod-Tech Hallra készült. Egyik különlegessége, hogy a gépház felületén csőhálózatot hoztam létre, amiben folyadék kering. Az egész gépet 3 x 6 centiméteres kis plexilapokból ragasztottam össze, melyekbe előzőleg járatokat fúrtam, így egy térbeli labirintushálózat állt össze. Belül a házban rugalmas csövek kötötték össze az elemeket, és UV-érzékeny hűtőfolyadék áramlott bennük. Beletelt egy időbe, mire megfelelően levegősítettem a rendszert, hogy látsszon a légbuborékok áramlása, és alaposan meg kellett tervezni, merre haladjon a folyadék, hogy az egész felületen szétterjedjen a mozgás.

Volt még egy érdekessége a háznak. Oldalára egy íriszt építettem, ami így leírva nem tűnik annyira különlegesnek, de sok utánajárással és finomhangolással jutottam csak el a jól működő változatig. Mögé optikai meghajtó került, ennek tálcája a kinyíló írisszel szinkronban mozgott.

A Magic No1 a maga kategóriájában első díjas lett, és több média felfigyelt rá. Sajnos a kis részek ragasztása idővel a sok szállítás miatt meggyengült, ezért folyamatosan javítani, foltozni kellett a rendszert. Volt, hogy otthon még szépen ment, aztán a bemutatón szivárogni kezdett. Végül egy gyenge pillanatomban elegem lett az állandó javítgatásból, és szétzúztam a házat, csak az íriszt tartottam meg belőle.
A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés