Hirdetés

Inform UPS-ek - áram a törököktől

Szünet nélkül török módra

A szokatlanul enyhe tél után minden jel szerint visszavonhatatlanul megérkezett hazánkba a tavasz, ami a napsütéses, madárcsicsergéssel teli idilli órákon túl olykor-olykor meglehetősen barátságtalan zivatarokkal is együtt szokott járni. A tavaszi, nyári szezon részben ezért a szünetmentes tápegységek (UPS-ek) szezonja a számítástechnikában – egy komolyabb vihar ugyanis csúnyán megtépázhatja a környék elektromos infrastruktúráját, az ilyenkor általában jelentkező anomáliák kivédésére pedig manapság már korántsem az az egyetlen megoldás, ha kihúzunk mindent a konnektorból, és pislákoló gyertyafénynél megvárjuk, amíg elcsitul az égzengés.

Hirdetés

A UPS-ek persze nem csak viharban dobhatnak mentőövet számítógépünknek: a meglehetősen szeszélyes áramhálózat bárhol, bárki számára tartogathat kellemetlen meglepetéseket. Ezeket a mindennapi életünk során gyakran észre sem vesszük, nem úgy a számítógép, amely nehezen tűri az efféle rendellenességeket, és az áramingadozásra, feszültséglöketekre, tüskékre néha kifejezetten rosszul reagál.

Lapunk hasábjain ezért időről-időre bemutatunk néhány olyan UPS megoldást, melyek elsősorban a rövidebb áramkimaradások, illetve tartós áramingadozások káros hatásaitól védik meg a számítógépet. Úgy gondoljuk, hogy a szünetmentes tápegységek tipikusan olyan preventív eszközök, melyeket a legtöbb felhasználó csak azután értékel, ha egyszer a saját bőrén is megtapasztalta, milyen kárt tud okozni PC-jének egy áramkimaradás vagy éppen egy közelben lecsapó villám.

Ezúttal egy török gyártó három UPS-ét kaptuk kölcsön egy kis nyúzásra: a hazánkban mindeddig kvázi ismeretlen Inform a konkurens cégekhez hasonlóan szünetmentes megoldások széles skáláját nyújtja, kezdve az otthoni, kisirodai PC-k, munkaállomások mellé szánt 600 voltampers modellektől a szervertermekbe való 800 kilovoltamperes monstrumokig. Fontos megemlíteni, hogy ezúttal tényleg egy gyártóról beszélünk, azaz a cég néhány vetélytársával ellentétben saját maga állítja elő az elektronikát, egyedül a szünetmentesekben található akkumulátorokat vásárolják beszállítócégektől.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • A lámpagyáros UPS-ei

    Az amerikai Tripp Lite-ról eddig vajmi keveset hallhattunk hazánkban, pedig a cég komoly tapasztalattal rendelkezik a szünetmentes tápegységek gyártásában.

  • Szünetmentes lovagok

    Áramszünet esetén jól jöhetnek az UPS-ek. Powercom Black Knight sorozat tagjai az olcsó alternatívát jelentik.

  • Dobozba zárt feszültség

    Bemutatjuk az APC három, munkaállomások mellé szánt szünetmentes tápegységét.

Hirdetés