Hirdetés

Imperium konfigurációk tesztje

Értékelés

Három nagyszerűen megtervezett és összeállított konfigurációval volt dolgunk. Úgy gondoljuk, a Computer Imperiumnál jól ismerik az aktuális hardvereket, tudják mit, miért csinálnak és nem csak az éppen raktárban ragadt alkatrészeken minél nagyobb haszonnal túladás a cél. Akik követik a kiskereskedelmi árakat, láthatják, hogy mindhárom vasnak kiváló az árszabása. A három masina igényesen volt szerelve, jó minőségű alkatrészekből és a hároméves garancia is nagyon korrekt. Ehhez jön még az egész ország területére vonatkozó házhozszállítás, és a kérésre bevizsgált tuningolás. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Computer Imperium konfigurációk csak kiindulási alapok, igény szerint bővítik őket.

Az Imperium Phenom II HD PC pontosan azt tudta, amit az AMD platformos gépek nyújtani szoktak. Valamivel olcsóbb, de valamivel lassabb volt a hasonló inteles alternatívánál, szóval ár/érték mutatója kiváló. A Phenom II X4 955 Black Edition teret enged a tuningnak, amiben az alaplap is partnere lesz. Utóbbinál a CrossFire lehetősége miatt akár második VGA-val is bővíthetünk. Akinek a játék a fő célja, és a szükségesnél egy fillérrel sem akar többet fizetni, annak a Phenom II-s konfiguráció való. Fontos kiemelni, hogy ebben az alaplapban már a hatmagos Phenom II-k is működnek.

Időtállóság szempontjából az Imperium Core i5 HD PC sincs elveszve. Nála a magok száma egy Corei i7-800-as központi egységgel virtuálisan megduplázható, és ugyanúgy jöhet bele a második Radeon. Persze, már most az i5-750 és Radeon HD 5770 felállás is nagyon kellemes. Az alaplap automata tuningolójával pedig minimális hozzáértéssel nyerhetünk a CPU-n még egy gigahertzet. Igen, ez a masina a nálunk járt kiszerelésben 209 990 forintba kerül, tehát majd 17%-kal (30 000 forinttal) drágább a Phenom II-s összeállításnál. Szerintünk azoknak éri meg ilyet venni, akiknek szükségük van a processzorteljesítményre is. Játékhoz az extra 30 000 forintot érdemesebb Radeon HD 5850-be fektetni.

Olvasóink többségének nyilván az Imperium Maximus dobogtatta meg a szívét. Ez a masina ütős, de nem ütődött. Minden komponense komoly teljesítményű, de egyetlen ponton sem túlozták el. Nincs extrém proci, két GPU-s grafikus kártya, kilowattos táp, mert ezek mind olyan fölösleges pénztárcaterhelők, melynek ugyanakkor nincs nagy gyorsító hatása. Van viszont SSD, ami még nem olcsó játék, de mindenki, aki próbálta már, igazolhatja hasznosságát. Egyetlen durva, mondhatni már kissé elborult része van az összeállításnak, a Noctua csúcs processzorhűtője. Erre szerintünk csak csúcstuningnál van szükség, amiből a Computer Imperium máris adott egy kis ízelítőt. A CPU valamivel több mint 1 GHz-es tuningja még egy löketet ad teljesítménynek. Persze a Maximus GPU-ban is jeleskedik. A Radeon HD 5870 mindenhez elég Full HD felbontásban.

Összefoglalva tehát a Computer Imperium nagyszerű számítógépes birodalomnak tűnik. Amit csinálnak és ahogyan csinálják, az nagyon rendben van, sőt az árakkal sem szálltak el. Summázva tehát mindhárom kipróbált konfigurációjuk különösen ajánlott címet érdemel. Még mielőtt vásárlásra adná kedves olvasónk a fejét, nézze meg a többi konfigurációjukat!


(az itt bemutatott konfigurációban)
Imperium Core i5 HD PC
Imperium Maximus HD PC
Imperium Phenom II HD PC

rudi

A konfigurációkat a Computer Imperium bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés