Hirdetés

Új optikai lemezformátum, bulldoghangfal, halradar

Hirdetés

Blogoló: Acer, Asus, Toshiba

Az Acer blogban ezen a héten az Aspire E1-572G belépőszintű notebookját láttuk vendégül, amiről kiderült, hogy messze erősebb egy alapmodellnél. A 15,6 hüvelykes laptopba nem a kategóriára jellemző szerény Celeronok és Pentiumok kerülnek, hanem Core i5, sőt Core i7 központi egységgel is kapható. A megjelenítésért pedig nem csak az IGP felel, hanem a legújabb Radeon R5 M240 és R7 M265 grafikus kártyákat is választhatjuk, melyeket korábban Radeon 8530M és 8750M néven ismerhettünk. További részletek az Acer blogban.

Az Asus blogban először a ROG Matrix csúcskategóriás grafikus kártyák legfrissebb változataival ismerkedtünk meg. A kimaxolt Radeon R9 290X és GeForce GTX 780 Ti különlegességei közé tartozik a 14 fázisú DIGI+ áramellátó részleg, a folyékony nitrogénes hűtéshez előkészített kialakítás és a gyári léghűtés CoolTech ventilátora.

Az Asus tabletek kedvelőinek is mutattunk egy érdekességet, jó kis akciót a közkedvelt, tavalyi kiadású Nexus 7 androidos modellhez. Április végéig a hazai, hivatalos Asus forgalmazók ajándékba adják a tablet mellé illő gyári Travel Cover tokot. Aki pedig komolyabb kiegészítőt, dokkolót vagy vezeték nélküli töltőt szeretne, az 50%-os kedvezményre számíthat. További Asus érdekességek a blogban.

A Toshiba háza tájáról két kis notebookot vettünk szemügyre. A 11,6 hüvelykes Satellite NB10t akár netbooknak is nevezhető, belépőszintű, elég barátságos árú jószág. Gyomrában az új Bay Trail platform kétmagos Celeronja dolgozik, kijelzője érintésérzékeny. Alapfeladatok elvégzésére egész jó lenne, de winchestere visszafogja egy kicsit.

Nincsenek ilyen problémái a Toshiba Portégé Z930-nak, abban ugyanis SSD tárolja az adatokat. A pillekönnyű, mindössze 1,12 kilogrammot nyomó, legvastagabb pontján is csupán 15,9 milliméteres Ultrabook a ma kapható legkompaktabb 13,3 hüvelykes laptop. Mindennek ellenére nem akar szétesni a kezünkben, teljesítménye is rendben van, egyedül kisfelbontású, TN+film paneles képernyőjét érheti kritika. Részletekért irány a Toshiba blog!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Hirdetés