2018. március 22., csütörtök

Útvonal

Tesztek » Heti Szemle rovat

Csillagkapu mod, űrhajós lámpa, partihangfal

E rendezvények nélküli héten is özönlöttek az izgalmas hírek, és úgy néz ki, hogy ez még csak a kezdet.

Moddervilág: Csillagkapu I.

Az elmúlt hetekhez hasonlóan folytatjuk azoknak a magyar modoknak a bemutatását, amelyek Kölnben, a Gamescom kiállítás keretében megrendezett DCMM (Deutche Casemod Meistershaft) modder versenyen díjat nyertek. A casecon kategóriát megnyerő xBlue és a CE mod kategóriában győztes fa egér és billentyűzet után Soccer, vagyis Fresli János megdöbbentő alkotása kerül sorra, mely a kiállítás látogatóinak tetszett minden mod közül a legjobban, így elnyerte a közönségszavazás első helyét.

A sci-fi filmek kedvelőinek nyilván nem kell magyarázni, mit jelent a Csillagkapu: egy kör alakú átjáró a különböző világok között. Soccer egy speciális tükrökre és LED-ekre alapozó megoldással keltette az alig pár centiméter vastagságú gyűrűben egy alagút látszatát, az átjárót tartó emelvénybe pedig egy működő számítógépet rejtett.

Soccer modjaihoz előszeretettel használ CNC marót, amit a kézi szerszámokkal dolgozó modderek nem feltétlenül néznek jó szemmel, de itt olyan célszerszámról van szó, ami a tervezéstől az utolsó csavarig saját kézzel készült, így szerintünk teljes mértékben elfogadható a használata. Az előzetes tervek és modell alapján a csillagkapu gyűrűjével kezdődött a mod létrehozása. A sok-sok apró részlet miatt napokig dolgozott rajta a házi CNC maró, de végül elkészült a mű, és a belső részét mozgató motoros rendszert is sikerült viszonylag könnyen hozzáigazítani. Az optikai rendszer beillesztésével és a kiváló festéssel már ekkor nagyon látványos volt a kapu.

Időközben kiderült, hogy az alagút-hatást keltő LED-ek vezetékes bekötési rendszere nem lesz igazán célravezető, mert bármilyen probléma esetén összeomlik a rendszer. Ezért ezt egy sokkal robusztusabb, saját CNC-vel mart, nyomtatott áramkörökből álló gyűrű váltotta le.


forrás: black-mod

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

H​irde​t​é​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.