Hirdetés

Heti hardveradag újdonságokkal

Hirdetés

Szép házak

Nagy örömünkre befutott a hazai piacra a Corsair nagyszerű Obsidian 800D házának kisebb és valamivel kevésbé drága testvére, a 650D. Megmaradt a sorozatra jellemző, letisztult vonalvezetés, amit akár a neves Lian-Li vagy Silverstone termékei is megirigyelhetnének, és a minőségi szálcsiszolt előlapra sem lehet panasz. Mögé ezúttal egy 546 mm mély belső rejtőzött, amiben bőven van hely a legnagyobb grafikus kártyáknak is. Belülre hat 3,5 vagy 2,5 hüvelykes adattárat tehetünk, nagy 5,25 hüvelykes fiókból pedig négy áll rendelkezésre, és a ház tetejére is került egy SATA dokkoló. Az Obsidian 650D szellőzéséről két 200 és egy 120 milliméteres ventilátor gondoskodik, vételára pedig nagyjából 47 000 forint.

Az Obsidian mellett – pontosabban inkább alatt – kialakított egy másik házas vonalat is a Corsair, melynek a Graphite nevet adta. Első képviselője a 600T modell, mely fekete és meglepő módon fehér színben is elérhető. Az 507 mm magas és nem kevesebb mint 592 mm mély dobozok valamivel nagyobbak a szokásos miditornyoknál, nagyjából akkorák, mint az Obsidian 650D, és belső felépítésük is sokban hasonlít rá. Rácsos homlokzatukba négy 5,25”-os meghajtó illeszthető, belül pedig hat 2,5/3,5 hüvelykes állást formáltak merevlemezeknek. A szellőzésről ezúttal is egy 120 és két 200 milliméteres ventilátor gondoskodik, melyek a ház tetejére helyezett panelről közösen szabályozhatók. Ide került a négy 2.0-s mellé egy 3.0 USB csatlakozó, de érdekes módon az eSATA-t már elhagyták. Kár, hogy a Corsair Graphite 600 házak 45 000 forint körüli árukkal alig olcsóbbak az Obsidian 650D-nél. A fehér verziónak ablakos, a feketének tömör az oldalfala.

Lényegesen olcsóbb, de szintén nagyon látványos ház az Aerocool X-Strike. A 475 milliméter magas és 505 milliméter mély doboz oldalára és tetejére is méretes, X formájú szellőzőrácsot tettek, mögé pedig vörösen világító ventilátorokat helyeztek. Hátra és oldalra egy-egy 120 millimétereset, felülre 140-eset kapunk, további két 120-as kerülhet előre, egy pedig alulra, az ide helyezett táp elé. A ház homlokzata mögé nem kevesebb mint kilenc 5,25 hüvelykes meghajtót tehetünk, ezekből egy külső, további hét pedig belső 3,5 hüvelykes állássá változtatható. Érdekes részlet, hogy az alaplap mögötti panelt vörösre festették, nem pedig feketére, ahogy a ház többi részét. Az Aerocool X-Strike vételára 18 775 forint.

Kimondottan az X-Strike házhoz szabták az X-Strike előlapi panelt. Az óriási, két 5,25 hüvelykes helyet elfoglaló monitorozóhoz vörös és fekete keretet kapunk. Összesen öt ventilátor fordulatszáma követhető és állítható vele, továbbá ugyanennyi hőmérő adatait jelzi ki. Került rá két USB csatlakozó is, valamint hang ki- és bemenet. Az Aerocool X-Strike előlapi panel vételára 13 650 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés