2017. november 21., kedd

Útvonal

Tesztek » Videokártya rovat

Hét GeForce GTX 460 a porondon

Vajon mennyire különböznek az NVIDIA nagyszerű ár/értékű, GTX 460 grafikus kártyái?

Értékelés

Hét GeForce GTX 460-at kipróbálva az a véleményünk, hogy teljesítmény szempontjából nincs lényeges különbség köztük, mindegyiket nagyjából ugyanaddig tudtuk húzni alap- és megemelt feszültségen is. Ennek fényében úgy gondoljuk, nem érdemes extrán költeni a gyári tuningra, hiszen otthon is megtehetjük ugyanazt könnyen és gyorsan.

Hűtésben már több különbséget láttunk. Úgy tűnik, a két vékony ventilátorral szerelt megoldások halkabbak az egy nagy lapátkerekesnél – legalábbis újonnan. Idővel a két motor és két csapágyazás nagyobb hibalehetőség az egynél. Szintén komoly szerepet tulajdonítunk a hőcsöveknek. Érdemes megnézni, hogy a hasonlóan csendes MSI Hawk mennyivel jobban hűtött a Gigabyte megoldásánál. Előbbinek négy, utóbbinak két hőcsöve volt. A háromcsöves Asus DirectCU is jól szerepelt hűtésben.

A harmadik szempont, amit tanácsos figyelembe venni a GeForce GTX 460-aknál, az ár. Mai mezőnyünk legolcsóbbika az egyben leghalkabb, bár a többieknél jobban melegedő, három év garanciával durván 55 000 forintért kapható Gigabyte GV-N460OC-1GI volt. Annak ellenére, hogy vannak fenntartásaink a kétventilátoros hűtőkkel kapcsolatban, ára és hangtalansága miatt ajánlott címet kap. A hozzá hasonlóan referenciatervezésű Zotac alapmodell is ennyiért kapható, de szerintünk túl hangos.

Aki tuningra szeretne valami komolyat, annak a többfázisú áramellátó részleggel és komoly hűtéssel ellátott modelleket ajánljuk. Ilyen például a DirectCu hűtéses Asus, ami viszont 65 000 forint körüli árával mai mezőnyünk legdrágább darabja. Nála sokkal jobban megéri az árát, és ajánlott címet kap az MSI Hawk, azt olcsóbban, 60 000 forint környékén kínálják, ráadásul spéci feszültségmérő kivezetései vannak, és PCI Express feszültsége is tuningolható. Többi tuningos tesztalanyunk (Leadtek Extreme, MSI Cyclone, Zotac AMP!) árban befér az Asus DirectCu és MSI Hawk közé, de hűtésük hangosabb és/vagy kevésbé hatékony.

Asus ENGTX460 DirectCU MSI N460GTX Hawk
Gigabyte GV-N460OC-1GI

rudi

Az Asus, Gigabyte, Zotac és MSI NGTX460 Cyclone grafikus kártyákat a Ramiris Europe Kft., a Leadtek WinFast GTX 460 Extreme-et a Computer Emporium Kft., az MSI GTX460 Hawkot az MSI bocsátotta rendelkezésünkre.

Hi​r​detés​

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hi​rd​et​és​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.