Hirdetés

Virág helyett milyen hardvert válasszunk?

Erre a hétre a szemünknek, a kezünknek és az íróasztalnak is találtunk akciókat a boltokban.

Notebookok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Az USAnotebook elég sok időt töltött az elmúlt napokban a készletek feltöltésével és akciózásával, így több kategóriában is találni leszállított árú termékeket. Kezdjük is a sort a gyárilag felújított, refurbished részleggel, melyben 74 990 forintért találjuk meg a Lenovo IdeaPad Miix 320 noteszgép egyik belépőszintű konfigurációját.


[+]

Az utazáshoz, gyereknek, harmadik notebooknak is megfelelő, olcsó, táblagéppé alakítható gépben Intel Atom x5-8350 processzor, 4 GB RAM és 64 GB-os SSD található, ami nagyjából arra elég, hogy filmet nézzünk, egy-két weboldalt megnyissunk a böngészőben, esetleg egyszerűbb webes játékokat játsszunk. Mivel mindehhez egy 10,1"-es, HD felbontású kijelző a partner, így külön jól fog jönni, hogy a képernyőt is tartalmazó rész leválasztható a billentyűzetet magában foglaló dokkolóról, és így egy 550 grammos egységként magunkkal vihető mondjuk a kanapéra vagy az ágyba. Az apró, 249 x 178 x 9 mm-es masina Type-C, micro USB és micro HDMI csatlakozót, ac-s WLAN-t, Bluetooth adaptert és 33 Wh-s akkumulátort kínál.


[+]

Valamivel komolyabb feladatokra is bevehető már a szintén refurbished Lenovo IdeaPad 330; 144 990 forintos áráért AMD Ryzen 5 2500U processzort, 4 GB RAM-ot és 1 TB-os merevlemezt kapunk. A négymagos Ryzen 5 2500U persze messze van attól, amit a mai Renoir generáció kínál, viszont egyelőre jóval olcsóbb, a hozzá tartozó, saját memóriával rendelkező Radeon RX 540 pedig elfogadható 3D-s teljesítményt kínál némi alapszintű játékhoz. A vizuális élményt egy 15,6”-es, Full HD felbontású kijelző teszi teljessé, az árban pedig benne van a Windows 10 Home operációs rendszer is. A gép 378 x 260 x 22.9 mm-es mérettel és 2,2 kg-os tömeggel rendelkezik, az oldalain egy Type-C, két Type-A és egy HDMI kivezetés van, a vezetékes netet keresők pedig egy Gigabit Ethernet portot használhatnak fel.


[+]

Áttérve a felújított gépekről a tizedik generációs Intel processzorokat tartalmazó szegmensbe, az Acer Aspire 3 A315-ös szériájából 182 490 forintért vásárolhatunk most meg egy Core i5-10210U-val, 4 GB memóriával és 256 GB-os NVMe SSD-vel szerelt példányt. Ez a gép a kornak megfelelő, 15,6”-es, Full HD felbontású kijelzőt használ, grafikus adapterként pedig egy GeForce MX230 áll rendelkezésre, melynek fő előnye, hogy dedikált memóriájának köszönhetően nem a rendszermemóriából vesz el magának. Persze alapszintű játékoknál azért jobb, mint a CPU-ba integrált UHD Graphics lenne. Mindehhez 363,4 x 250,5 x 20 mm-es méret, 1,9 kg-os tömeg, három év garancia, gigabites LAN, három USB port és HDMI is tartozik.


[+]

Minden szempontból komolyabb a 213 190 forintos Aspire 5 A515 notebook, melyben ugyanazt a processzort találjuk, de már 8 GB RAM-mal megtámogatva. A háttértár itt is 256 GB kapacitású, a jobb minőségű gépház 363,4 x 250,5 x 18 mm-es mérettel és 1,9 kg-os tömeggel büszkélkedhet. Bár a tömeg egyezik az előző gépével, itt mégis nagyobb, 48 Wh-s akkumulátort kapunk, ami jót tesz az üzemidőnek, a kijelző pedig IPS panelt használ, szebb színeket és szélesebb betekintési szöget kínálva, a billentyűzetet pedig háttérvilágítás teszi jobban használhatóvá út közben.

Házak

A Mobil Digital Kft.-nél a Genesis házak hete van, ami azt jelenti, hogy a Titan széria 550 Plus-os modellje például 20 000 forint körül áron lesz elérhető. Az átlátszó akril oldalpanellel szerelt házba ATX, illetve annál kisebb alaplapok, illetve legfeljebb hét bővítőkártya szerelhető, VGA-ból legfeljebb 380 mm-es, processzorhűtőből pedig 160 mm-es példányokkal kísérletezhetünk.


[+]

Az egység külső mérete 470 x 477 x 207 mm, ennek kell tehát az asztal alatt helyet szorítani. A szellőzésről gyárilag négy beépített 120 mm-es ventilátor gondoskodik, de összesen hét darabot is elszórhatunk itt-ott a Titan 550 Plusban. Ha a fordulatszámokat szeretnénk kézzel szabályozni, a fedlap felső élén ott a kétcsatornás vezérlőhöz tartozó két kapcsoló, és van itt még egy USB 3.0 és két USB 2.0 kivezetés és hangcsatlakozók is. Ami érdekes lehet, hogy ma már szokatlan módon két darab 5,25”-es foglalatot is terveztek a házra.

Amennyiben a 550 Plus dizájnja nem nyerte el tetszésünket, választhatjuk a Titan 660 Plust is, mely ugyanannyiba kerül, de inkább a modernebb, mesh irányzat híve, már ami az előlapot illeti, melyen még egy 5,25”-es meghajtónak is alakítottak ki helyet, ezen felül két 3,5”-es és két 2,5”-es egységet tudunk beépíteni. A vaskos műanyagtalpakon álló háznál felül ugyanazokat a csatlakozókat találjuk meg, mint az 550-es verziónál, viszont a ventilátorvezérlő kapcsolói elkerültek innen, és a ház előlapjánál jobb oldalánál találjuk meg őket. A specifikációk nagy része egyébként megegyezik a Titan széria ezen két tagja között, tehát itt is kapunk a pénzünkért négy előre beszerelt ventilátort, illetve VGA-ból és CPU hűtőből is ugyanúgy 380 mm-ig és 160 mm-ig nyújtózkodhatunk.


[+]

A Titánokról átlépve az Irid sorozatra, azt alulról a 25 000 forintos Irid 300 nyitja, kéken világító ventilátorokkal. Ez a négy darab gyárilag beépített légkavaró darabonként 33 darab LED-et tartalmaz, fényük pedig az átlátszó előlapon és oldalpanelen keresztül áradhat a szabadba. Előrelépés, hogy az átlátszó panelek edzett üvegből vannak, nem a könnyebben karcolódó műanyagból.


[+]

A 467 x 466 x 212 mm-es gépházba ATX alaplapok és kiegészítőik szerelhetők, a Titan sorozathoz képest némileg nagyobb szabadsággal, hiszen 415 mm hosszú grafikus kártyáknak és 163 mm magas processzorhűtőknek is találni benne helyet. A kétkamrás kialakítású belső térben hét bővítőkártya helyezhető el, 3,5”-es meghajtóhelyből pedig három darab van. Az előlap tetején megtaláljuk a megszokott csatlakozósort, melyben egy USB 3.0, két USB 2.0 és két jack aljzat kapott helyet.

Egyszínű helyett RGB, ráadásul címezhető RGB világítást kapott a 33 000 forintos Genesis Irid 505 ARGB ház, ami elöl hálós, oldalt pedig edzett üveg előlappal rendelkezik. Az 510 x 447 x 220 mm-es, kétkamrás egység ATX, microATX és Mini-ITX alaplapok elnyelésére képes, két 3,5”-es és hét 2,5”-es meghajtónak biztosít helyet, de nem lesz gond a VGA kártyával vagy a CPU hűtővel sem, lévén az előbbiből 380 mm hosszú, az utóbbiból pedig 165 mm magas példányokat építhetünk be.


[+]

Ez a ház is négy darab 120 mm-es ventilátorral érkezik gyárilag, melyekre 5 voltos ARGB világítás került – ezt irányíthatjuk a beépített vezérlővel (melyhez az előlapon a két USB 3.0 és két USB 2.0 mellett külön gomb is tartozik), vagy ráköthetjük az alaplapra is, amennyiben az rendelkezik a megfelelő háromtűs csatlakozóval.

Megjelenítés

A PCX.hu akciós listája nagy számban tartalmaz most a grafikus megjelenítéshez szükséges elemeket – másszóval videokártyákat és monitorokat. Az előbbi kategóriába tartozik például az alsó-középkategória legjobb ár/értékét nyújtó GeForce GTX 1660 Super, melyet megtalálhatunk a három év garanciával érkező, 90 000 forintos Gigabyte Gaming OC 6GB GDDR6 nevű változatban.


[+]

Mint a nevéből is kitalálható, gyárilag tuningolt modellről van szó, ami így 1860 MHz-es működési frekvenciát jelent. A 6 GB GDDR6 memória 14 GHz-en üzemel és 336 GB/s sávszélességet kínál, és a 280 x 116 x 40 nn-es egységen három DisplayPort és egy HDMI 2.0b kimenetet találunk.


[+]

Maradva az NVIDIA termékein alapuló megoldásoknál, a következő fokozat a középkategória teteje lehet, mégpedig az RTX 2060 Super képében – az ASUS ROG Strix szériájába tartozó, 8 GB memóriával szerelt OC-s változat 170 000 forintba kerül három év garanciával és a gyártótól ismerős, három ventilátorra épülő félpasszív hűtéssel. Ez a modell két DisplayPort és két HDMI kivezetést kínál, van rajta világítás, OC módban pedig 1860 MHz-es Boost órajellel rendelkezik.


[+]

Végezetül a felsőkategóriában választhatjuk az előbbi kártya RTX 2080 Superrel szerelt változatát a ROG Strix RTX 2080 Super O8G képében. Ez azért már komolyabb befektetést igényel, hiszen három év garanciával 300 000 forintba kerül. A kártya OC módban 1890 MHz-es boost órajellel dolgozik, két 8 tűs csatlakozón kapja az extra energiát, a kép megjelenítésére pedig két HDMI és két DisplayPort kivezetést kínál. A 2060 Superrel szerelt kistestvérhez hasonlóan itt is megtaláljuk a világítást, a félpasszív hűtést és persze a külön ventilátor- és RGB-vezérlő csatlakozókat is a kártya hátsó élén, melyek a FanConnect II és Aura RGB header neveket viselik.


[+]

Ha monitort keresünk, akkor a kedvező árú szériában találjuk a Dell vékonykávás InfinityEdge sorozatának 24 hüvelykes S2419H modelljét, mely három év garanciával 56 000 forintért vihető haza.

A konzervatív külsejű, Full HD felbontású IPS panellel szerelt kijelző 250 cd/m² maximális fénysűrűséget és 1000:1 kontrasztot kínál, extrák tekintetében viszont nem fog elkényeztetni bennünket, ugyanis két HDMI konnektort, illetve 2 x 5 wattos hangrendszeréhez egy analóg bemenetet kínál. Az USB hubról vagy a magasságában állítható, netán pivotos állványról már le kell mondanunk a kedvező árért cserébe.


[+]

Miközben a Dell az S2419H-t inkább munkára ajánlja, addig az Acer Nitro VG270 már kifejezetten a játékosok kegyeit keresi: ez az 5 év garanciával és 125 000 forintos árcédulával rendelkező kijelző UHD felbontást kínál 27 hüvelykes képméreten. Ezt egy VA panellel biztosítja, mely ugyan csak 60 Hz-es, de a FreeSync támogatás azért jelen van a készülék specifikációk között. A klasszikus „gamer” dizájnú talp dönthető, viszont pivot vagy magasságállítás nincs, van viszont 2 x 2 wattos hangrendszer, egy DispayPort és két HDMI bemenet.

Wombath

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

  • Bálint utáni akciók

    Ma még van esély, hogy egy akciós notebookkal, adattárolóval vagy valamilyen kütyüvel jóvátegyük, ha tegnap nem vettünk volna virágot!

  • Akciósan végződik a hét

    Hálózati eszközök, notebookok és különböző apróbb kiegészítők árai is csökkentek az elmúlt napokban.

Előzmények

Hirdetés