Hirdetés

Virág helyett milyen hardvert válasszunk?

Erre a hétre a szemünknek, a kezünknek és az íróasztalnak is találtunk akciókat a boltokban.

Házak

A Mobil Digital Kft.-nél a Genesis házak hete van, ami azt jelenti, hogy a Titan széria 550 Plus-os modellje például 20 000 forint körül áron lesz elérhető. Az átlátszó akril oldalpanellel szerelt házba ATX, illetve annál kisebb alaplapok, illetve legfeljebb hét bővítőkártya szerelhető, VGA-ból legfeljebb 380 mm-es, processzorhűtőből pedig 160 mm-es példányokkal kísérletezhetünk.


[+]

Az egység külső mérete 470 x 477 x 207 mm, ennek kell tehát az asztal alatt helyet szorítani. A szellőzésről gyárilag négy beépített 120 mm-es ventilátor gondoskodik, de összesen hét darabot is elszórhatunk itt-ott a Titan 550 Plusban. Ha a fordulatszámokat szeretnénk kézzel szabályozni, a fedlap felső élén ott a kétcsatornás vezérlőhöz tartozó két kapcsoló, és van itt még egy USB 3.0 és két USB 2.0 kivezetés és hangcsatlakozók is. Ami érdekes lehet, hogy ma már szokatlan módon két darab 5,25”-es foglalatot is terveztek a házra.

Hirdetés

Amennyiben a 550 Plus dizájnja nem nyerte el tetszésünket, választhatjuk a Titan 660 Plust is, mely ugyanannyiba kerül, de inkább a modernebb, mesh irányzat híve, már ami az előlapot illeti, melyen még egy 5,25”-es meghajtónak is alakítottak ki helyet, ezen felül két 3,5”-es és két 2,5”-es egységet tudunk beépíteni. A vaskos műanyagtalpakon álló háznál felül ugyanazokat a csatlakozókat találjuk meg, mint az 550-es verziónál, viszont a ventilátorvezérlő kapcsolói elkerültek innen, és a ház előlapjánál jobb oldalánál találjuk meg őket. A specifikációk nagy része egyébként megegyezik a Titan széria ezen két tagja között, tehát itt is kapunk a pénzünkért négy előre beszerelt ventilátort, illetve VGA-ból és CPU hűtőből is ugyanúgy 380 mm-ig és 160 mm-ig nyújtózkodhatunk.


[+]

A Titánokról átlépve az Irid sorozatra, azt alulról a 25 000 forintos Irid 300 nyitja, kéken világító ventilátorokkal. Ez a négy darab gyárilag beépített légkavaró darabonként 33 darab LED-et tartalmaz, fényük pedig az átlátszó előlapon és oldalpanelen keresztül áradhat a szabadba. Előrelépés, hogy az átlátszó panelek edzett üvegből vannak, nem a könnyebben karcolódó műanyagból.


[+]

A 467 x 466 x 212 mm-es gépházba ATX alaplapok és kiegészítőik szerelhetők, a Titan sorozathoz képest némileg nagyobb szabadsággal, hiszen 415 mm hosszú grafikus kártyáknak és 163 mm magas processzorhűtőknek is találni benne helyet. A kétkamrás kialakítású belső térben hét bővítőkártya helyezhető el, 3,5”-es meghajtóhelyből pedig három darab van. Az előlap tetején megtaláljuk a megszokott csatlakozósort, melyben egy USB 3.0, két USB 2.0 és két jack aljzat kapott helyet.

Egyszínű helyett RGB, ráadásul címezhető RGB világítást kapott a 33 000 forintos Genesis Irid 505 ARGB ház, ami elöl hálós, oldalt pedig edzett üveg előlappal rendelkezik. Az 510 x 447 x 220 mm-es, kétkamrás egység ATX, microATX és Mini-ITX alaplapok elnyelésére képes, két 3,5”-es és hét 2,5”-es meghajtónak biztosít helyet, de nem lesz gond a VGA kártyával vagy a CPU hűtővel sem, lévén az előbbiből 380 mm hosszú, az utóbbiból pedig 165 mm magas példányokat építhetünk be.


[+]

Ez a ház is négy darab 120 mm-es ventilátorral érkezik gyárilag, melyekre 5 voltos ARGB világítás került – ezt irányíthatjuk a beépített vezérlővel (melyhez az előlapon a két USB 3.0 és két USB 2.0 mellett külön gomb is tartozik), vagy ráköthetjük az alaplapra is, amennyiben az rendelkezik a megfelelő háromtűs csatlakozóval.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

  • Bálint utáni akciók

    Ma még van esély, hogy egy akciós notebookkal, adattárolóval vagy valamilyen kütyüvel jóvátegyük, ha tegnap nem vettünk volna virágot!

  • Akciósan végződik a hét

    Hálózati eszközök, notebookok és különböző apróbb kiegészítők árai is csökkentek az elmúlt napokban.

Előzmények

Hirdetés