Piros tojás helyett hardvereket hoz a nyuszi

A játékra is alkalmas notebookokhoz – többek között – perifériák, Noiseblocker ventik és mindenféle szerszámok mennek locsolkodni.

Billentyűzetek, egerek


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Húsvéti írásunkat a Cooler Master teljes értékű mechanikus klaviatúrájával, a CK350-nel indítjuk. A 19 825 forintért hazavihető, 1190 grammos, lebegő dizájnú periféria lineáris Outemu Red, kattogós/taktilis Outemu Blue, illetve halk/taktilis Outemu Brown kapcsolókkal választható (az utóbbit linkeltük), és a magyar kiosztású verzió esetén lézerezett ABS billentyűsapkákat kapunk. A fedőlap szálcsiszolt alumíniumból készült, a különféle médiavezérlőket és extra funkciókat a szokásos Fn+[gomb] kombinációkkal érhetjük el, illetve a 64 kB belső memóriába eltárolt négy profil között is hasonlóképpen válthatunk (Fn+F1-F4). Makrózásra ezúttal nincs mód.

Cooler Master CK350
Cooler Master CK350 [+]

Természetesen a Plug and play variálható, számos effekttel megtámogatott RGB világítás sem hiányzik, ahogy a dőlésszög állításának lehetősége sem. Az asztalon való csúszkálásnak a gumitappancsok igyekeznek gátat szabni, míg a gumírozott vezeték 1,8 méter hosszú és megregulázását kábelvezető csatorna segíti az eszköz alján.

A 32 828 forintba kerülő, TTC Brown switch-ekkel és lézerrel égetett ABS kupakokkal szerelt, magyar kiosztással rendelkező Cooler Master CK530 V2 tasztatúrát a numerikus padot nélkülözni tudó, TKL-es megoldásra vágyó felhasználók tarthatják érdekesnek. A szintén lebegőgombos, 739 grammot nyomó, alumínium fedőlapos apparátus leírásában külön kiemelik, hogy a kapcsolók szárai Cherry MX kompatibilisek és az alsó gombsor sztenderd sémát követ, így könnyen találunk hozzá utólag kupakkészletet, ha netán másikat vagy jobbat szeretnénk. Az integrált, 32 bites ARM Cortex M3 MCU mellé 512 kB-os fedélzeti memóriát passzintottak, a polling rate értéke 1000 Hz és csakúgy, mint a fentebb taglalt márkatársnál, az NKRO megléte adott.

Cooler Master CK530 V2
Cooler Master CK530 V2 [+]

A dőlésszög két szinten szabályozható, a gumitalpakat is kipipálhatjuk és a dobozból egy puha, szövet csuklótámaszt halászhatunk elő bónusz gyanánt. A LED-enként címezhető, 16,7 millió színű fényjáték részletes testreszabásához és a makrózáshoz a gyártó centralizált szoftveres platformját használhatjuk, de persze néhány extra képességet applikáció nélkül is elérhetünk az Fn+[gomb] kombóknak köszönhetően. Érdemes megjegyezni, hogy a CK530-as kompakt kivitele játék alkalmával hasznos lehet, ha javarészt a WASD környékén szoktunk matatni, mivel karjainkat kevésbé kell "terpesztenünk", az egeret és egérpadot közelebb húzhatjuk a billentyűzethez, ezáltal egy természetesebb testhelyzetet vehetünk fel a képernyő előtt.

10 790 forintot vesz ki a zsebünkből a Genesis Krypton 300 névre keresztelt, belépőszintű gaming egere. A hétgombos, 124 mm hosszú, 76 mm széles, 44 mm magas és 94 grammos, szimmetrikus rágcsáló mellkasában egy 500-tól 4000 cpi-ig nyújtózkodó, 20 g-s, 6666 fps-es Avago ADNS-A3050 szív kalapál, ami ugyan nem nevezhető high-end szenzornak, ám ha nem használunk túlságosan alacsony érzékenységet, akkor épkézláb alternatíva lehet.

Genesis Krypton 300
Genesis Krypton 300 [+]

A fő klikkek 20 millió kattintásos Huano swich-eket kaptak, a felprogramozást és az elmaradhatatlan RGB fények finomhangolását szoftverből végezhetjük el (összesen öt profilban), ami belső memóriába mentődik el. Az emelgetésben/újrapozicionálásban textúrázott oldalsó felületek segítenek, a harisnyázatlan madzag pedig 1,8 méteres.

Amennyiben online ellenlábasaink múlt időbe helyezése helyett inkább a gép előtt töltött órák egészségügyi kockázatait kívánjuk csökkenteni (esetleg már meglévő ízületi panaszainkat enyhítenénk), érdemes egy pillantást vetnünk a Delock vertikális, kétkezes kurzorkergetőjére, a vezetékmentes, négygombos Ergonomicra (cikkszám: 12553). A 118 grammos, 109 x 74 x 39 mm-es, 2,4 GHz-es rádiófrekvenciával kommunikáló ketyerében egy lézeres érzékelő serénykedik fix 400/800/1400/2000 cpi-s fokozatokkal, és a 10 méter hatótávolságú, nano USB-s vevő számára egy kis rekeszt találhatunk a hason a hordozhatóságot megkönnyítendő.

Delock Ergonomic Vertical Mouse (12553)
Delock Ergonomic Vertical Mouse (12553) [+]

Az energiaellátásért egy AA ceruzaelem felel (tartozék), és az alsó részen megpihenő, kétállású reteszkapcsolóval könnyedén választhatunk a bal-, illetve jobbkezes felhasználás közt. A támogatott operációs rendszerek listájában a Windowsok mellett feltűnik a macOS (10.13.3 vagy újabb) és a Linux (kernel 2.6 vagy frissebb) is. Az ár 24 390 forint.

Promate Clix-2
Promate Clix-2 [+]

Ha csupán egy nem túl drága, teljesen alap (általános célú) vezeték nélküli egérre lenne szükségünk, az 5 290 forintba kerülő Promate Clix-2 megfelelhet elvárásainknak. A 2,4 GHz-es rádióval ellátott, ötgombos modell 106 mm hosszú, 62 mm széles és 40 mm magas, és az adóvevő 20 méteres hatósugarában fogható munkára. A szenzor 1600 cpi-ig skálázódik három lépcsőben, a kakaót egyetlen AA-s ceruzaelem szolgáltatja, amelynek élettartamát automatikus alvó üzemmód hosszabbítja meg. A cpi-váltó feletti gomb a Windows "Show desktop" parancsát aktiválja.

Silverline RF107
Silverline RF107 [+]

Ennél is olcsóbb a 95 mm hosszú, 55 mm széles és 39 mm magas, 2,4 GHz-es kapcsolattal operáló, 1600 cpi-s optikai érzékelővel érkező, négygombos Silverline RF107 egér, aminek az ára mindössze 1990 forint. Nyilván ezért az összegért nem szabad semmiféle csodát várnunk, ellenben lesz egy meglehetősen költséghatékony farkatlan egerünk, amivel kedvünkre elböngészgethetünk. Kis extra, hogy van dedikált ki-/bekapcsoló gomb és a szimmetrikus burkolat két oldalán gumibevonat terül el. A garancia egy évre szól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Heti hardverlajstrom

  A bolondos hónap derekához közeledve főleg az alaplapoké, számítógépházaké, noteszgépeké és headseteké a pálya.

Előzmények

 • Hardverek és akciók a hó végére

  Billentyűzetekkel, audioeszközökkel és vásárlás után azonnal használatba vehető számítógépekkel búcsúztatjuk a márciust.

 • Akciódús tavaszi vegyesfelvágott

  A héten a játékos kedvű felhasználókat célzó perifériák uralják a terepet, de három laptopnak is helyet szorítottunk.

 • Aktuális hardverbörze

  Március második hetében a gamer monitoroké, házaké és tápegységeké a főszerep, de egyebek mellett feltűnnek noteszgépek is.

 • Hardverjegyzék március elején

  A komponensekhez és székekhez többféle periféria szegődött társul, beleértve néhány játékvezérlőt is.

Hirdetés