Hirdetés

Otthonmaradós hardverek

Ezúttal főleg olyan hardvereszközöket válogattunk össze, melyekkel könnyebb elviselni az otthoni munkavégzést.

Multimédia, kényelem

A járványhelyzet következtében megemelkedett webkameraárak már kezdenek normalizálódni, de még mindig messze vagyunk a tavalyi összegektől. Ez azért nem jelenti azt, hogy ne lehetne olcsóbb modelleket találni, ráadásul már az 5-10 000 forintos ársávban is találkozhatunk Full HD felbontással. A Media-Tech Look IV például 7500 forint környékén vásárolható meg, igaz, a Full HD felbontást felskálázással teremti meg, mert a CMOS érzékelő natív felbontása 1280x720 pixel. A képkockasebesség maximum 30 fps lehet, a csatlakozás pedig USB kapcsolaton keresztül történik, az eszköz ráadásul beépített mikrofonnal is rendelkezik, melytől csodát azért nem lehet várni, de szükségmegoldásnak jó lehet.

Media-Tech Look IV
Media-Tech Look IV [+]

Ha kicsit komolyabb hangminőségre vágyunk, de mégsem szeretnénk egy vagyont fizetni, érdemes lehet vetni egy pillantást a Genesis Radium 100 és Radium 200 modellre, melyek 7200, illetve 11 000 forintért keresik gazdájukat.

Hirdetés

Genesis Radium 100 és Radium 200Genesis Radium 100 és Radium 200 Genesis Radium 100 és Radium 200

Mindkét mikrofon USB kábel segítségével csatlakoztatható a számítógéphez, ám míg a Radium 100 omnidirekcionális, vagyis minden irányból rögzíti a hangot, addig a Radium 200 már kardioid karakterisztikájú, azaz csak a közvetlenül előtte beszélőt „hallja”, a mikrofon mögötti zajokat nem rögzíti. Előnye még a Radium 200-nak, hogy a csomagban találunk egy szivacsot is, hátránya viszont, hogy nem hajlítható, szemben a Radium 100 flexibilis állványával.

Genesis Radium 400
Genesis Radium 400

A 27 000 forintos Genesis Radium 400 még mindig USB csatlakozón keresztül kommunikál, ám a hangok rögzítéséért már egy kondenzátorkapszula felel, mely 192 kHz-es mintavételezési rátát tudhat magáénak. A csomagban a mikrofonon kívül találunk még egy flexibilis, asztalra rögzíthető kart, egy pop-filtert, illetve egy rezgéselnyelő foglalatot, mely a vételárhoz képest igencsak becsülendő, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy utóbbi háromért hazai beszerzéssel külön-külön elkérhetik a pakk árának a felét.

Noblechairs Hero Doom és FalloutNoblechairs Hero Doom és Fallout Noblechairs Hero Doom és Fallout [+]

Ha már a mikrofonnak ilyen kényelmes a használata a mellékelt állványnak köszönhetően, következő termékeinket is ezen a vonalon haladva válogattuk ki. A Noblechairs neve többször is felmerült már oldalunkon, ám talán Hero székükre igaz leginkább, hogy gamereknek készült. Ez nem is a hosszú órákon át kényelmes kialakításban (állítható ülőlap, háttámla dőlésszög, kartámasz) mutatkozik meg leginkább, hanem a külsőben, hiszen a szék elérhető doomos, falloutos és ENCE-s dizájnnal is.

Noblechairs Hero ENCE
Noblechairs Hero ENCE [+]

Az első két szériát talán senkinek nem kell bemutatni, utóbbit azonban itthon valószínleg kevesen ismerik, hiszen egy finn esportklubról van szó, akik a Counter-Strike, a PUBG, a Hearthstone és a StarCraft II virtuális csatamezőin tevékenykednek. Talán emiatt olcsóbb is ez a kivitel a másik kettőnél, hiszen míg az ENCE variáns 168 000 forintos áron vihető haza, addig a másik két változatért 175-180 000 forintot kell fizetnünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

  • Őszi hardverkoktél

    Néhány hangszóró és a notebookok mellett bőven készültünk asztali számítógépes komponensekkel is.

Előzmények

Hirdetés