Utolsó ajánlatok az utolsó hónap előtt

Túl vagyunk a hivatalos fekete pénteken, de ez nem jelenti azt, hogy ne maradtak volna jó ajánlataik a boltoknak.

Hirdetés

Komponensek

Rosszul éreznénk magunkat, ha hardverajánlónkból kimaradnának a PC-s komponensek, hiszen mégis csak ezek jelentik a Prohardver alapköveit, a hardverpiacon jártas olvasók pedig valószínűleg már kórusban éneklik az idei év egyik legajánlottabb termékének nevét. Bizony, a nyáron leleplezett AMD Ryzen 5 3600 processzorról van szó, mely talán az egyik legjobb ár/érték arányú CPU a piacon, a PCX webáruházában például 64 400 forintos áron vesztegetik három év garanciával.


[+]

A hatmagos, 12 logikai szállal rendelkező processzor már 7 nanométeres gyártástechnológiával készül, ennek köszönhetően pedig az órajel 3600 MHz-re emelése mellett is meg tudták tartani a 65 wattos TDP értéket.


[+]

Na persze az elődmodellt sem kell még leírni, az új generáció érkezése előtt a Ryzen 5 2600 is előkelő helyeken tanyázott a toplistákon. 3400 MHz-es magonkénti órajele (amiből hat is van neki) még mindig figyelemre méltó, és akár komolyabb hardverigényű feladatokra is bevethető, a 40 000 forint alatti kategóriában valószínűleg nem találunk jobb ajánlatot. Márpedig a PCX-nél most mindössze 39 500 forintért vihetjük haza az AMD korábbi üdvöskéjét, a vételárba pedig a három év gyártói garancia is beletartozik.


[+]

Ugyan az új generációs Ryzen hűtők alapórajel mellett, nem hardcore felhasználással vígan elbánnak a processzor által termelt hővel, zajszintjüket tekintve azért láttunk már náluk jobbat is. Ha megvan az arra alkalmas gépházunk, érdemes lehet körülnézni a kompakt vízhűtések piacán, amilyen például az 58 480 forintos Gigabyte Aorus Liquid Cooler 240 is, mely – ahogy neve is jelzi – egy 240 mm hosszú radiátorral szerelt modell. Teljesítménye mellett a dizájnja is tetszetősre sikerült, amihez nagyban hozzájárul az RGB Fusion szoftverből vezérelhető világítás a ventilátorokon, illetve a CPU-blokkon elhelyezett kijelző.

Cikkünk végére két olyan komponenst hagytunk, amik a processzor mellett a legfeltűnőbb teljesítményjavulást hozhatják beszerelés után. Egyikük az általunk is tesztelt – és jól szereplő – Samsung 970 EVO Plus M.2 formátumú SSD 250 GB-os verziója, mely igen népszerűnek számít manapság, köszönhetően többek közt 23 500 forintos árának és a gyártó által biztosított öt év garanciának.


[+]

Utolsó versenyzőnk pedig az NVIDIA nem is olyan rég bemutatott, árérzékenyebb felhasználóknak szánt grafikus kártyájának, a GeForce GTX 1660-nak a Gigabyte által átalakított hűtéssel szerelt, emelt órajelű verziója. A 6 GB memóriával ellátott videokártya 76 700 forintért szerezhető be három év garanciával, ezért az árért pedig olyan teljesítményt kapunk, ami nem csak a Full HD felbontáson való játékot teszi élvezetessé, de bizonyos címeknek még QHD felbontással is nekieshetünk.

SidCorky

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

 • Még mindig tartanak az akciók

  Továbbra is a Black Friday lázában ég mindenki, ennek megfelelő akciós termékek kerültek heti összeállításunkba.

 • Fekete péntekre akciózápor

  Megérkezett a fekete péntek, a cégek így ezen a héten sem hagynak minket ajánlott termékek nélkül.

 • Lefújta az árakat a szél

  Monitorok, noteszgépek, és néhány, a szimulátorok kedvelőit lázba hozó kiegészítő került be heti válogatásunkba.

 • Tökből faragott árak

  November első hétvégéjére hűtők, tápegységek, különböző játékos perifériák és egy notebook került terítékre.

Hirdetés