Hirdetés

2019. március 20., szerda

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Napsugaras ajánlatok

Heti összeállításunkba ezúttal különböző monitorokat, notebookokat, számítógépházakat és perifériákat válogattunk be.

Hirdetés

Házak, hűtők és tápegységek

A PCX.hu heti akciója a házakat érinti – így például aki egy olcsóbb minitornyot keres, az most 6500 forintért vásárolhatja meg a DeepCool Smartert, ami egy klasszikus vonalú, egyszerűbb kivitelű és 420 x 201 x 365 mm-es mérettel rendelkező torony, microATX és Mini-ITX alaplapok és a köréjük épített konfigurációk számára. Az ablak nélküli, egykamrás gépház 4 bővítőkártya fogadására képes, adattárolóból pedig egy 2,5”-es, négy 3,5”-es és egy 5,25”-es egységet helyezhetünk el benne – ez utóbbi, illetve az egyik 3,5”-es példány kívülről is hozzáférhető. A házba 320 mm-es hosszig telepíthetünk grafikus kártyát és 166 mm-es magasságig CPU-hűtőt (tehát akár a nemrég tesztelt Dark Rock Pro 4 is elfér benne), míg ventilátorokből előre, hátulra és oldalra egy-egy 12 cm-es példány szerelhető.


[+]

Még mindig a belépőszintű kategóriába tartozik a Deepcool Tesseract oldalablakos változata, amelyet fehér színben 11 000 forintért lehet megvásárolni. Ez már teljes méretű, ATX alaplapok fogadására is képes, és hét bővítőkártyának tartogat magában helyet.


[+]

A belső kialakítás itt is marad még egykamrás, viszont a háttértárak esetében két 5,25”-es, négy 3,5”-es és három 2,5”-es példányt tudunk rögzíteni, ráadásul szerszámok nélkül. A beépíthető VGA hossza ugyanakkor kicsit rövidebb, mint a Smarternél, mivel csak 310 mm áll rendelkezésre. A teljes ház mérete egyébként 472 x 210 x 454 mm.


[+]

Előrelépést jelent a szintén ATX méretű, 14 000 forintos DeepCool Kendomen Ti, mely ablakos oldalpaneljével betekintést kínál a gyárilag telepített RGB-s ventilátorokkal is feldobott belső térbe. A hagyományos kialakítású toronyban három-három helyet találunk 5,25”-es, 3,5”-es és 2,5”-es meghajtóknak, az előlap mögé és felülre pedig 240 mm-es radiátorokat is telepíthetünk.


[+]

A következő fokozatot és jóval letisztultabb dizájnt képviselő Dukase V2 17 000 forintba kerül – itt már határozottan a konfiguráció bemutatása volt a cél, és ennek érdekében nemcsak a plexiablak méretét növelték, de a belső kialakításnál is kétkamrás megoldásra váltottak. Ettől függetlenül az 5,25”-es meghajtókhoz szánt fiókok (szám szerint kettő) megmaradtak, ezeken felül pedig egy külső és két belső 3,5”-es és három 2,5”-es meghajtóhely áll rendelkezésre. Az optikai meghajtók nyílásait ennél a háznál egy kinyitható előlap takarja, e mögé pedig két 12 cm-es vagy egy 14 cm-es ventilátor szerelhető be – vagy ezekkel egyenértékű radiátor. A tető alatt is van hely, ide 280 mm-es a legnagyobb radiátor, ami elfér. VGA kártyából 390 mm-eset, processzorhűtőből pedig 160 mm-eset építhetünk be maximum.


[+]

Ha már megvan a ház, csak a tápegység hiányzik, de abból egy nagykapacitású modellt szeretnénk vásárolni, az EVGA Supernova 850 G+ sorozatának 850 wattos változata 45 070 forint – ezért teljesen moduláris kivitelt, a 12 voltos ágon 850 wattos maximális terhelhetőséget, 80+ Gold szabványnak megfelelő hatékonyságot és hat darab PCIe csatlakozót kínál, hogy csak a fontosabb paramétereket említsük.


[+]

Ha pedig már csak egy alacsony profilú hűtőt keresünk HTPC-összeállításunkba, a Cooler Master RGB ventilátoros UFO-hűtője, az előző héten említett MasterAir G100L testvére, a G100M 12 460 forintba kerül – itt a különlegességet az RGB világítás és a tartozékként érkező világításvezérlés jelenti.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Rövidnadrágra fel!

  A napos időhöz illeszkedve egy sor vízhűtést, tóparton is használható notebookokat és perifériákat gyűjtöttünk össze.

 • Ajándékok ballagásra

  Utolsó áprilisi összeállításunkban ballagásra leárazott notebookokat, alaplapokat és más kiegészítőket szedtünk csokorba.

 • Anyák napi ajánló

  Erre a hétre most monitorokat, noteszgépeket és SSD-ket állítottunk csokorba, majd kiegészítőkkel díszítettük fel őket.

 • Ajánlatok az érettségi hetére

  Ezen a héten notebookokat, monitorokat és Ryzen processzorok sorát állítottuk össze.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.