Hirdetés

Kint lenni már hideg van, jöhetnek az árlisták!

A számítógép-alkatrészek, extrém házak és notebookok mellett a szimulátorrajongóknak is mutatunk pár eszközt.

Számítógépházak

Ezúttal a szokásosnál valamivel extrémebb kivitelű házak között nézünk szét. Biztos vannak, akik emlékeznek az Alienware 2015-ben megjelent masinájára, az Area 51-re, ami egy egészen impozáns, hatszögletű kuckóban lakott; nyilván az ízlés nagyon szubjektív fogalom, de kétségtelen, hogy voltak olyanok, akiknek kifejezetten tetszett a méretes géplak, ám mivel egy egyedi dizájnú, brand gépről volt szó, ennek beszerzése finoman szólva is körülményesnek bizonyult, ha a belül tanyázó hardverekre amúgy nem volt szükségünk. Ezt a rétegigényt a Jonsbo felismerte, és még tavaly elhozta a TR03 névre keresztelt megoldását, ami bár nem egy 100 százalékos másolat, de azért le sem tagadhatnák, hogy milyen forrásból merítettek ihletet a tervezőasztal fölött görnyedve.

Jonsbo TR3-A [+]

Hirdetés

Az acélvázas, 4 mm vastag alumíniumburkolattal érkező házikó Mini-ITX, microATX és ATX formátumú deszkáknak szolgálhat menedékül, és moduláris felépítésű beltere többféleképpen átrendezhető. A CPU-hűtők 175 mm-es magasságig, a (támasztékkal segített) videokártyák és tápegységek 460, illetve 185 mm-es hosszúságig férnek el, és 3 darab, 2,5 hüvelykes háttértároló mellé még további 3 darab 3,5 hüvelykes vagy 5 db 2,5 hüvelykes meghajtót passzinthatunk be. Legfeljebb 10 darab, 120 mm-es ventilátor keringetheti odabenn a levegőt – de természetesen radiátorokban is gondolkodhatunk –, míg a felül elhelyezett csatlakozópanelen két USB 3.0 és egy USB Type-C aljzat állomásozik a 3,5 mm-es jackek társaságában.

Jonsbo TR3-G [+]

Az 595 mm magas, 238 mm széles, 673 mm mély és 15 kilogrammot nyomó ház ezüst és fekete színben érhető el, és ha ez nem volna elég, két altípusa van: a TR03-A csak az oldalán visel ablakot, ellenben a TR03-G már az előlapján is üveget hord a fém helyett. A különböző variánsok vétálárában minimális a szórás; vásárláskor nagyjából 80 000 forinttal teszik könnyebbé a farzsebünket.

A Jonsbo következő, igencsak futurisztikus modelljét talán hamarabb tudnánk elképzelni egy bemutatóteremben, mintsem az átlagos felhasználó asztalán, de az bizonyos, hogy semmiképp nem ajánljuk olyan helyiségbe, ahol ritkán porszívózunk. Ennek oka, hogy a MOD3 típusjelű, kicsit a Transformers mozikat idéző, E-ATX-es ház arra hivatott, hogy vonzza a tekinteteket, és mivel félig-meddig nyitott, a levegőben szálló por és egyéb szennyeződések hamar megtalálják majd útjukat a nyomtatott áramköri lapok felé.

Jonsbo MOD3 [+]

A 620 mm magas, 232 mm széles, 647 mm mély és 8 kilogrammos torony fő alapanyaga a 2,5+2 mm-es, homokfúvott alumínium, s mindkét oldala a megszokott (4 mm-es) vastagságú (edzett) üvegből készült. A döntött beltérben 170 mm magas processzorhűtőket és 400 mm hosszú grafikus vezérlőket állíthatunk munkába, s a két beépíthető, 2,5 hüvelykes tárolón kívül még egy 3,5 hüvelykes vagy három 2,5 hüvelykes adattár elhelyezése biztosított. Az előlapi panelen két USB 3.0 található az audio jackek szomszédságában. A MOD3-as szürke és fehér változatban érhető el (létezik még fekete, valamint rózsaszín verziója is, de itthon még nem láttuk ezeket), körülbelül 88 000 forintos áron.

Aktuális házajánlónkat a Kolink vicces nevű kreálmányával, a szintén E-ATX-es Big Chungus Unit Editionnel zárjuk, ami szintén arra való, hogy közszemlére tegyük benne a vasat, amire büszkék vagyunk. Az 1 mm-es acélvázra építkező nagytorony elején, két oldalán és tetején enyhén színezett (edzett) üveglapok pihennek, viszont az egy USB 2.0, egy USB 3.0, továbbá egy USB 3.1 Type-C portot (no meg a jackeket) magába foglaló csatlakozórészleg az eloxált alumíniumból legyártott talpazatra került. Míg központi egységünk hűtése legfeljebb 175 mm magasra, addig VGA-nk 335 mm hosszúra nyúlhat, és a két darab, 2,5 hüvelykes tárhelyünkhöz még két, 2,5 vagy 3,5 hüvelykes példányt csaphatunk hozzá.


Kolink Big Chungus Unit Edition [+]

A légáramlatokról maximum 10 ventilátor gondoskodhat (melyekből öt dRGB-s darabot alapból megkapunk; négyet elölre, egyet hátra), de a radiátorok beépíthetősége szempontjából sem áll rosszul a termék szénája, hiszen ezekből sem kell négynél kevesebbel beérnünk. Az alaplapi tálca mögé rögzített, infrás távirányítóval és két LED csíkkal megtoldott PWM/RGB kontroller ugyancsak a csomag részét képezi. A 668 mm magas, 336 mm széles és 651 mm mély, 16 kilogrammos Big Chungus durván 78 000 forintot kóstál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Előzmények

 • Válogatás október derekához közeledvén

  Többek között Phanteks házakra, Cooler Master tápokra és üzleti noteszgépekre irányítjuk a rivaldafényt.

 • Őszi hardverdömping

  Építünk középkategóriás, játszós gépet, majd notebookot csapunk a hónunk alá, és a hálózat adta lehetőségektől eljutunk a hűtésekig.

 • Akciókkal telik a vénasszonyok nyara

  A játékosok, a tuning szerelmesei, de még a gyakran úton lévő üzletemberek is találhatnak kedvükre valót aktuális válogatásunkban.

 • Otthonmaradós hardverek

  Ezúttal főleg olyan hardvereszközöket válogattunk össze, melyekkel könnyebb elviselni az otthoni munkavégzést.

Hirdetés