Hirdetés

Kint lenni már hideg van, jöhetnek az árlisták!

A számítógép-alkatrészek, extrém házak és notebookok mellett a szimulátorrajongóknak is mutatunk pár eszközt.

Komponensek


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Írásunkat a PCX kínálatából összeollózott hardvercsomaggal indítjuk, melynek első tétele a körülbelül 53 000 forintos összegért (3 év garanciával) bezsákolható, hatmagos/hatszálas, Socket AM4-es tokozású processzor, az AMD Ryzen 5 3500X, annak is a dobozos (tehát Wraith Stealth hűtéssel együtt értékesített) változata.


[+]

A 65 wattos TDP-vel, 3,6 GHz-es alap és 4,1 GHz-es boost órajellel rendelkező, 7 nanométeres FinFET gyártástechnológiával készülő CPU-t a gyártó eredetileg csak a kínai piacra szánta, de már hazánkban is feltűnt a polcokon, így semmi sem gátolhat meg minket abban, hogy modern, reszponzív kis gépecskét kerekítsünk belőle, s ha megfelelő videokártyát rakunk mellé, még a játékos hangulat is meglesz.

A proci már megvan, ideje egy nem túl drága, de korszerű és valamennyire jövőbiztos alaplapot nézni hozzá. 29 000 forint környékén jegyzik a microATX-es ASRock A520M Pro4-et, ami a Pro4 széria jó ár/érték arányát igyekszik az alsókategóriás AMD chipsettel (A520) kombinálni. Ugyan a termék a belépőszinten leledzik, de azért nem abszolút fapados: a 8 fázisos VRM nem teljesen csupasz, 4 db RAM foglalatába 128 GB DDR4 memóriát pakolhatunk (amit aztán bőven 4 GHz felett hajthatunk), és két darab x16-os PCI Express 3.0 sín várja rajta a bővítőkártyákat (igaz, a másodlagos slot x2-es sávszélességre van vezetékezve).


[+]

Ha ez nem volna elég bizonyíték, M.2 2280-as interfészből kettő került rá, melyek közül az egyiken hűtőborda terül el, a másik meg tud SATA módot is, az utólag begyűjtött wireless modulnak pedig egy M.2-2230 Key E csatoló nyújt otthont, ha a Realtek RTL8111H kontroller hajtotta, Gigabit Ethernet csatlakozót valamiért parlagon hagynánk. SATA konnektorból négyet kapunk, a hangkeltés feladata egy izolált, nyolccsatornás, Nahimic Audiós Realtek ALC1200 kodekre hárul, miközben a hátlapon a PS/2 kombóport, az 1.4-es DisplayPort, a HDMI, a 15 tűs D-Sub kimenet, az öt USB 3.2 Gen1 Type-A és két USB 2.0 aljzat tőszomszédságában egy USB 3.2 Gen1 Type-C csatlakozónak is szorítottak helyet. A garancia 36 hónapra szól.

Mikor SSD vételére adjunk fejünket, nincs mindig szükségünk óriási kapacitásra vagy szédítő sebességre, mert az egyrészt nem lesz olcsó, másrészt meg még mindig eléggé behatárolt, hogy milyen felhasználásnál profitálunk igazán az NVMe-s meghajtók brutális tempójából; az irodázás, netezés bizton nem tartozik ide, de nagy általánosságban (egyelőre még) elmondható, hogy az olvasásintenzív játék sem – hacsak azt a jellemzően néhány másodperces javulást a töltésidőkben nem vesszük túl komolyan. A SATA-s halmazban nem csupán 2,5 hüvelykes, hanem M.2-es formátummal is tervezhetünk, s bár az utóbbi jobban melegszik, beépítése egyszerűbb (nem kell kábelekkel szöszölni és elég egy csavar), a ház 2,5/3,5 hüvelykes keretei szabadon maradnak, nem áll a légáramlatok útjába, és árban is nagyjából egálban van nagyobb termetű rokonaival.


[+]

A Kingmax TLC NAND flash lapkákkal szerelt SA3080 SSD-je 512 GB-os kiszerelésben hozzávetőlegesen 20 000 forintnak búcsút intve sajátítható ki, és 500/480 MB/s-os szekvenciális olvasást/írást várhatunk tőle, ami a véletlenszerű lemezműveletek során 60 000/78 000 IOPS-re "fordítódik le". Az SLC gyorsítótárazást és LDPC hibajavítást tudó tároló persze ismeri az olyan alapvető dolgokat is, mint a wear leveling, az NCQ, a TRIM, a Garabage Collection és a S.M.A.R.T. monitorozás.

Hirdetés

Néha csupán egy mindenféle sallangtól mentes, de magasabb wattértékű tápegység hiányzik a munkára/játékra használt gépünkből, és az is fontos, hogy meglegyen a 16 tűnyi EPS csatlakozás processzorunk számára. Ha ezekkel a feltételekkel keresgélünk, megakadhat a szemünk az FSP új termékcsaládjából származó modelljén, a szimpla 80 Plus plecsnivel bíró, 85 százalékos hatásfokon üzemelő, 700 wattos Hyper K Prón.


[+]

Az OCP, OVP, OPP, SCP védelemmel és 105 °C-os kondenzátorokkal ellátott apparátus egyetlen 12 voltos ággal operál, melyen keresztül 58 A leadására képes. Az elektronika hűtéséről 120 mm-es, folyadékcsapágyas légkavaró kezeskedik, s noha a modularitásról le kell mondanunk, a kábelek lapos kivitelűek. A 20+4 tűs ATX és a két, 4+4 tűs EPS csatlakozón kívül négy 6+2 tűs PCI Express, 8 SATA, 2 molex és 1 floppy konnektorral leszünk gazdagabbak, ha kifizetjük a mintegy 23 000 forintos vételárat.

Ha éppen egy középkategóriás VGA után bújjuk az árlistákat, a Foramax webshopját vizslatva szembejöhet velünk a 136 900 forintos, három év garanciával árusított kártya, a Palit GeForce RTX 2060 Super GamingPro OC. A kétslotos, kétventilátoros, 235 mm hosszú vezérlő GPU-jának boost órajele 1650 helyett 1710 MHz, de a 8 GB GDDR6 VRAM a 14 GHz-es referencia értéken ketyeg.


[+]

A 175 wattos TDP-vel bíró, némi LED-es fényjátékkal meghintett megoldás egy 8 tűs PCI Express dugasz (és persze a PCI Express sín) közvetítésében veszi fel a működéshez elengedhetetlen kraftot, és hátsó panelén három (1.4a-s) DisplayPort, no meg egy HDMI 2.0b csatlakozó strázsál.

Számítógépházak

Ezúttal a szokásosnál valamivel extrémebb kivitelű házak között nézünk szét. Biztos vannak, akik emlékeznek az Alienware 2015-ben megjelent masinájára, az Area 51-re, ami egy egészen impozáns, hatszögletű kuckóban lakott; nyilván az ízlés nagyon szubjektív fogalom, de kétségtelen, hogy voltak olyanok, akiknek kifejezetten tetszett a méretes géplak, ám mivel egy egyedi dizájnú, brand gépről volt szó, ennek beszerzése finoman szólva is körülményesnek bizonyult, ha a belül tanyázó hardverekre amúgy nem volt szükségünk. Ezt a rétegigényt a Jonsbo felismerte, és még tavaly elhozta a TR03 névre keresztelt megoldását, ami bár nem egy 100 százalékos másolat, de azért le sem tagadhatnák, hogy milyen forrásból merítettek ihletet a tervezőasztal fölött görnyedve.

Jonsbo TR3-A [+]

Az acélvázas, 4 mm vastag alumíniumburkolattal érkező házikó Mini-ITX, microATX és ATX formátumú deszkáknak szolgálhat menedékül, és moduláris felépítésű beltere többféleképpen átrendezhető. A CPU-hűtők 175 mm-es magasságig, a (támasztékkal segített) videokártyák és tápegységek 460, illetve 185 mm-es hosszúságig férnek el, és 3 darab, 2,5 hüvelykes háttértároló mellé még további 3 darab 3,5 hüvelykes vagy 5 db 2,5 hüvelykes meghajtót passzinthatunk be. Legfeljebb 10 darab, 120 mm-es ventilátor keringetheti odabenn a levegőt – de természetesen radiátorokban is gondolkodhatunk –, míg a felül elhelyezett csatlakozópanelen két USB 3.0 és egy USB Type-C aljzat állomásozik a 3,5 mm-es jackek társaságában.

Jonsbo TR3-G [+]

Az 595 mm magas, 238 mm széles, 673 mm mély és 15 kilogrammot nyomó ház ezüst és fekete színben érhető el, és ha ez nem volna elég, két altípusa van: a TR03-A csak az oldalán visel ablakot, ellenben a TR03-G már az előlapján is üveget hord a fém helyett. A különböző variánsok vétálárában minimális a szórás; vásárláskor nagyjából 80 000 forinttal teszik könnyebbé a farzsebünket.

A Jonsbo következő, igencsak futurisztikus modelljét talán hamarabb tudnánk elképzelni egy bemutatóteremben, mintsem az átlagos felhasználó asztalán, de az bizonyos, hogy semmiképp nem ajánljuk olyan helyiségbe, ahol ritkán porszívózunk. Ennek oka, hogy a MOD3 típusjelű, kicsit a Transformers mozikat idéző, E-ATX-es ház arra hivatott, hogy vonzza a tekinteteket, és mivel félig-meddig nyitott, a levegőben szálló por és egyéb szennyeződések hamar megtalálják majd útjukat a nyomtatott áramköri lapok felé.

Jonsbo MOD3 [+]

A 620 mm magas, 232 mm széles, 647 mm mély és 8 kilogrammos torony fő alapanyaga a 2,5+2 mm-es, homokfúvott alumínium, s mindkét oldala a megszokott (4 mm-es) vastagságú (edzett) üvegből készült. A döntött beltérben 170 mm magas processzorhűtőket és 400 mm hosszú grafikus vezérlőket állíthatunk munkába, s a két beépíthető, 2,5 hüvelykes tárolón kívül még egy 3,5 hüvelykes vagy három 2,5 hüvelykes adattár elhelyezése biztosított. Az előlapi panelen két USB 3.0 található az audio jackek szomszédságában. A MOD3-as szürke és fehér változatban érhető el (létezik még fekete, valamint rózsaszín verziója is, de itthon még nem láttuk ezeket), körülbelül 88 000 forintos áron.

Aktuális házajánlónkat a Kolink vicces nevű kreálmányával, a szintén E-ATX-es Big Chungus Unit Editionnel zárjuk, ami szintén arra való, hogy közszemlére tegyük benne a vasat, amire büszkék vagyunk. Az 1 mm-es acélvázra építkező nagytorony elején, két oldalán és tetején enyhén színezett (edzett) üveglapok pihennek, viszont az egy USB 2.0, egy USB 3.0, továbbá egy USB 3.1 Type-C portot (no meg a jackeket) magába foglaló csatlakozórészleg az eloxált alumíniumból legyártott talpazatra került. Míg központi egységünk hűtése legfeljebb 175 mm magasra, addig VGA-nk 335 mm hosszúra nyúlhat, és a két darab, 2,5 hüvelykes tárhelyünkhöz még két, 2,5 vagy 3,5 hüvelykes példányt csaphatunk hozzá.


Kolink Big Chungus Unit Edition [+]

A légáramlatokról maximum 10 ventilátor gondoskodhat (melyekből öt dRGB-s darabot alapból megkapunk; négyet elölre, egyet hátra), de a radiátorok beépíthetősége szempontjából sem áll rosszul a termék szénája, hiszen ezekből sem kell négynél kevesebbel beérnünk. Az alaplapi tálca mögé rögzített, infrás távirányítóval és két LED csíkkal megtoldott PWM/RGB kontroller ugyancsak a csomag részét képezi. A 668 mm magas, 336 mm széles és 651 mm mély, 16 kilogrammos Big Chungus durván 78 000 forintot kóstál.

Perifériák

A nem végletekig elszállt, egyedileg épített rendszerekben hívő szimulátorrajongóknak talán a Logitech vagy a Thrustmaster név villan be először, mikor joystickokról, kormányokról és ezek kiegészítőiről van szó. Most az utóbbi cég portfóliójából szemezgetünk, és kezdésnek a 190 000 forint környékén kapható, PlayStation 3-mal, 4-gyel és PC-vel kompatibilis, T300 Ferrari Integral Alcantara Edition nevezetű szettet ajánljuk az autóversenyzés szerelmeseinek figyelmébe. Maga a kormánykerék egy kézzel varrt, Alcantara bevonattal ellátott, H.E.A.R.T. (HallEffect AccuRate Technology) technológiával felvértezett kerékaggyal szállított, 8:10 arányú, leszerelhető replika (65 536 ponton mért kanyarodási tengellyel), melynek eredetije a Ferrari 599XX EVO-ban teljesít szolgálatot. Az erővisszacsatolásos élményért az 1080 fokos, T300-as Servo Base felel, aminek kettős szíjú rendszere súrlódásmentes mechanikával rendelkezik.


[+]

A váltás a kétoldalra kihelyezett, szálcsiszolt fémfülekkel történik, ezen felül 6 gomb, egy háromállású tekerőkapcsoló és egy D-pad várja, hogy felprogramozzák. A készlet része még a T3PA pedálsor, ami újfent nem a kétpálcás kategóriában indul, hiszen a három, fémből készült pedál magassága, nyomásereje és térköze állítható, ráadásul az autógumik működését modellezve a féknek realisztikus ellenállást ad a pedálút végén.

Az is előfordulhat, hogy már szinte mindenünk megvan a hétvégi (szoba melegében megejtett) rallizáshoz, csupán egy korrekt pedálsor hiányzik ahhoz, hogy teljes legyen a gyönyör. A 75 000 forint tájékára pozicionált Thrustmaster T-LCM-ben akár meg is találhatjuk a számításunkat, ugyanis a fém pedálokkal (és pedálkarokkal) érkező, H.E.A.R.T. technológiát hasznosító eszköz – a T3PA mintájára – széleskörűen testreszabható, ami a load cell szenzort használó fék vonatkozásában különösen igaz.


[+]

A szerkezetet PlayStation 4 vagy Xbox One konzolhoz is társíthatjuk, ám ekkor csak a T-GT, T300, T150, illetve a TS-XW, TX és TMX kormányokra eshet a választásunk, ha nem a homlokunk ráncolása a cél. Amennyiben PC-vel kívánjuk nyúzni, nem lesznek ilyen megkötéseink, bármit összepárosíthatunk vele.

Az ország- és földutakat elhagyva fókuszpontunkat az égboltra, pontosabban a közelítőleg 65-70 000 forintba kerülő, F-16C Viper HOTAS Add-on Grip névvel illetett joystickmarkolatra szegezzük, ami az 1:1 arányú replikája annak a botkormánynak, amivel a pilóták azt az ominózus General Dynamics/Lockheed Martin F-16C-t dirigálják.


[+]

A meglehetősen masszív, fémszerkezetes, T.A.R.G.E.T. szoftverrel barátságot ápoló karon összesen 19 gomb és egy nyolcirányú PoV kapcsoló van, és a ketyere natívan integrálódik a Digital Combat Simulator (DCS World) című játékba. Egyetlen dolgot nem szabad elfelejtenünk: ahhoz, hogy ászokká válhassunk a Közel-Kelet egén, kelleni fog a külön megvásárolható, HOTAS Magnetic Base-ként ismert talp (ami még egyszer 65 000 forintot emel ki a családi kasszából), merthogy az nincs benne a csomagban.

A beviteli eszközök rang- és árlétráján kicsit lejjebb lépve találjuk meg a körülbelül 55 000 forintért hazavihető T.Flight Full Kit megoldást, ami a belső memóriával megspékelt T.Flight HOTAS X botkormány/levehető gázkar kombóból és a T.Flight Rudder Pedals pedálokból tevődik össze. A Plug and play használatba vehető, forgatható kar 12 gombja (az 5 tengellyel egyetemben) teljes mértékben programozható, és ellenállása – a pedálokhoz hasonlatosan – szabályozható, ugyanakkor kellően nehéz talpon nyugszik ahhoz, hogy ne csúszkáljon össze-vissza a ferihegyi leszállások vagy az afganisztáni bevetések közepette.


[+]

Az eltávolítható saroktámasszal és önbeállító tengelyekkel szerelt, 25 cm-es pedálok négysínes S.M.A.R.T. (Sliding Motion Advanced Rail Track) csúszkarendszert használnak, és magától értetődő módon kalibrációs szoftver is tartozik hozzájuk. Míg a joyt PC-vel és PS3-mal bírhatjuk szóra, addig a Rudder Pedals elem a számítógépen felül PS4-gyel és Xbox One-nal párosítható össze, bár a két utóbbi esetben korlátokba fogunk ütközni a kompatibilis karokat illetően.

Konzolos szimulátorozás alkalmával eléggé meg van kötve a kezünk, amikor különféle kiegészítőket (mondjuk különálló TH8A váltót és TSS Handrake Sparco Mod/Sparco Mod+ kéziféket) szeretnénk csatasorba állítani, de a kományunkon nincs elég DIN port.


[+]

Itt jön a képbe a TM Sim Hub, melynek hála egyszerre négy apparátust köthetünk be a rendszerünkbe. Az elosztó PlayStation 4 platformon a T-GT és T300 szériás, Xbox One-on pedig a TS-XW és TX termékcsaládba tartozó kormányokkal képes együttműködni, amennyiben hajlandóak vagyunk érte kifizetni durván 28 000 forintot.

A perifériás oldal végére egy jóval hagyományosabb, többeket érintő eszközzel, az Endgame Gear alsó-középsúlyban induló egerével, a hatgombos, fehérben és feketében gyártott XM1 RGB-vel teszünk pontot. A 122,14 mm hosszú, 65,81 mm széles és 38,26 mm magas, 82 grammos rágcsáló egy 450 ips-es, 50 g-s, 50-től 16 000 cpi-ig 50-es lépcsőfokokban skálázódó PixArt PMW 3389 érzékelőt kapott, amit egy 32 bites STM ARM Cortex-M0 MCU egészít ki, vagyis technikai téren mindeképpen a high-end mezsgyéjén lavírozunk.

[+]

A LoD alapállapotban 2 mm-es, de igény szerint 3 mm-esre is növelhetjük a szoftveres hátországnak köszönhetően. A fő klikkek alatt jóféle Kailh GM 4.0 kapcsolók pislognak, a kötelező fényorgona pedig 14 LED-es/háromzónás kivitelben van jelen. Az egér hasi oldalán két, nagyméretű PTFE tappancs gondoskodik a naphosszat tartó siklásról, a kábel hajlékony és 1,85 méter hosszú. A letisztult kültakaróval megáldott egerekért cirka 26 000 forintot kérnek el.

Notebookok, asztali gép, hálózat

Az USAnotebooktól most két Lenovo noteszgépet állítunk rivaldafénybe, a ThinkPad X280-at és a V14-IIL-t. Előbbi egy 12,5 hüvelykes, Full HD felbontású, tükröződésmentes IPS panellel dolgozó, kétmagos Intel Core i3-8130U processzoron alapuló, 8 GB (leforrasztott) DDR4-2400-as memóriával és 256 GB-os M.2 NVMe SSD-vel értékesített ultrabook, ami a képi megjelenítést az integrált UHD Graphics 620-as GPU-ra bízza. A háttérvilágításos, fröccsenő folyadékoktól védett billentyűzet magyar kiosztású, és az olyan apróságok sem hiányoznak, mint az ujjlenyomat-olvasó, a microSD kártyaolvasó, a HD webkamera, a Wi-Fi 5, a 4.1-es Bluetooth vagy a dTPM 2.0 modul.


[+]

Portok tekintetében két USB 3.1 Gen1 Type-A (az egyik folyamatosan be van kapcsolva), egy-egy DisplayPort alt módos, energiatovábbításra alkalmas USB 3.1 Gen2 Type-C/Thunderbolt 3 és USB 3.1 Gen1 Type-C aljzatot, egy 1.4b-s HDMI kimenetet, egy 3,5 mm-es kombójacket, továbbá egy külön beszerezhető, natív RJ-45 támogatású dongle kezelésére felkészített Ethernet bővítőportot kapunk. A 3 cellás akkumulátor 48 wattórás, operációs rendszer gyanánt pedig 64 bites Windows 10 Pro jár a géphez. A 307,7 mm széles, 209,8 mm mély, 17,8 mm vastag és 1,13 kilogrammos masina 239 690 forintért szerezhető meg, 3 éves garanciával karöltve.

A 219 990 forintra belőtt Lenovo V14-IIL már egy négymagos, 10. generációs Intel Core i5-1035G1 processzorral a fedélzetén érkezik, amit 2 x 4 GB, 2666 MHz-es DDR4 RAM-mal és egy 256 GB-os NVMe SSD-vel toldottak meg. A kijelző egy 14,1 hüvelykes, 1920x1080 pixel felbontású, 220 cd/m² fénysűrűségű, matt panelt kapott, míg a cseppálló klaviatúra magyar kiosztású, melyet egy többpontos Mylar touchpad varázsol egésszé.


[+]

A mikrofonos webkamera, a 4.2-es Bluetooth egységgel kombinált Wi-Fi 5 lapka, a 4-az-1-ben kártyaolvasó, a Dolby Audio hangszórók és a 2.0-s TPM modul is szerepel a jelenléti íven, ám operációs rendszerről már magunknak kell gondoskodnunk. Az 1,6 kilogrammot nyomó laptop burkolatán két USB 3.1 Gen1 Type-A és egy USB 2.0 interfésszel, valamint egy HDMI 1.4b kimenettel nézhetünk farkasszemet. A kétcellás akksi 35 wattórás.

Akik nem szeretik/tudják alkatrészenként összeválogatni leendő gépüket, de mindenképpen asztali megoldást szeretnének, megkérdezhetik például a Foramaxot, hogy mit tudnak kihozni (100 forint híján) 285 000 forintból. A válasz az MSI-AMD Game PC V1 névre keresztelt konfiguráció, melynek alapja egy microATX-es, B450-es lapkakészlettel szerelt MSI deszka és egy 6 magos/12 szálas AMD Ryzen 5 2600X CPU, amihez 16 GB, 3000 MHz-es DDR4 RAM-ot és egy Palit GeForce RTX 2060 Super Gaming Pro OC VGA-t társítottak.


[+]

A 480 GB-os, 2,5 hüvelykes Kingston A400-as SSD a termékskála aljáról került az MSI MAG Vampiric 010M ház belsejébe. A kakaó biztosításának feladatát egy 80 Plus minősítésű, 120 mm-es ventilátorral hűtött, 600 wattos tápegységre bízták, és a garancia három évre szól.

Ajánlónk utolsó bejegyzése a (nem belépőszintű) router után kutató felhasználóknak lehet érdekes. Az ASUS 39 900 forintot kóstáló, kétantennás, 2x2 dual bandes, MU-MIMO, NitroQAM (1024-QAM) és OFDMA technológiákat támogató RT-AX56U-jában egy 1,5 GHz-es, négymagos processzor és 512 MB RAM serénykedik, 256 MB flash memória kíséretében. 2,4 GHz-en 574, 5 GHz-en 1201 Mbps-os iramra számíthatunk, és a 80 MHz-es sávszélesség is támogatott.


[+]

A routeren egy gigabites WAN, 4 darab, szintén gigabites LAN port, egy USB 2.0 és egy USB 3.1 Gen1 csatoló bérelt magának szállást. A gyártó AiMesh Wi-Fi rendszerével kompatibilis csomaghoz élettartamra szóló AiProtection védelem és 3 év garancia jár.

Synthwave

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

 • Válogatás október derekához közeledvén

  Többek között Phanteks házakra, Cooler Master tápokra és üzleti noteszgépekre irányítjuk a rivaldafényt.

 • Őszi hardverdömping

  Építünk középkategóriás, játszós gépet, majd notebookot csapunk a hónunk alá, és a hálózat adta lehetőségektől eljutunk a hűtésekig.

 • Akciókkal telik a vénasszonyok nyara

  A játékosok, a tuning szerelmesei, de még a gyakran úton lévő üzletemberek is találhatnak kedvükre valót aktuális válogatásunkban.

 • Otthonmaradós hardverek

  Ezúttal főleg olyan hardvereszközöket válogattunk össze, melyekkel könnyebb elviselni az otthoni munkavégzést.

Hirdetés